Ontdek de Meest Populaire Hondennamen in Nederland!

populaire hondennamen

Ben je op zoek naar inspiratie voor de perfecte hondennaam? Wij hebben onderzoek gedaan onder meer dan 60.000 Belgische en Nederlandse honden en hebben een lijst samengesteld met de populairste hondennamen. Of je nu op zoek bent naar populaire hondennamen, leuke of trendy namen, wij hebben de populairste namen voor jou op een rijtje gezet!

Belangrijkste punten:

 • Ontdek de top 10 populairste hondennamen in Nederland
 • Vind inspiratie voor namen voor teefjes en reutjes
 • Leer meer over populaire namen per hondenras
 • Kies een naam die bij jouw hond past
 • Geniet van de tijd samen met je trouwe viervoeter!

Top 10 Populairste Hondennamen in Nederland

Ben je op zoek naar inspiratie voor een naam voor je nieuwe hond? Hier zijn de populairste hondennamen in Nederland van het afgelopen jaar. Deze namen zijn gebaseerd op ons marktonderzoek onder meer dan 60.000 honden in Nederland.

RankNaam
1Max
2Luna
3Billie
4Jack
5Sky
6Mila
7Nala
8Milo
9Lola
10Balou

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat “Max” en “Luna” de eerste twee plaatsen innemen op deze lijst. Deze namen zijn niet alleen populair bij hondenbezitters in Nederland, maar ook wereldwijd. Of je nu kiest voor een klassieke naam zoals “Max” of een unieke naam zoals “Balou”, er is voor elk wat wils.

Naast de populairste hondennamen in het algemeen, kunnen de voorkeuren voor namen ook verschillen per hondenras. Sommige rassen hebben specifieke namen die vaker voorkomen. Het is altijd leuk om een naam te kiezen die past bij het ras van je hond.

Of je nu een nieuwe hond hebt of gewoon nieuwsgierig bent naar de populairste hondennamen in Nederland, deze lijst biedt volop inspiratie. We hopen dat je hiermee een naam kunt vinden die perfect past bij jouw trouwe viervoeter!

Populaire Hondennamen voor Teefjes

Als je een teefje hebt, wil je natuurlijk een passende naam vinden. Hier zijn de populairste hondennamen voor teefjes:

 1. Luna
 2. Billie
 3. Sky
 4. Mila
 5. Nala
 6. Lola
 7. Bo
 8. Pipa
 9. Stella
 10. Odette

Deze namen zijn geliefd bij hondenbezitters in Nederland en bieden inspiratie voor het vinden van een leuke naam voor jouw teefje. Of je nu kiest voor de klassieke charme van “Luna” of de stoere klank van “Billie”, er is een brede selectie van populaire hondennamen om uit te kiezen. Daarnaast kun je met namen als “Sky” en “Nala” een vleugje avontuur en speelsheid toevoegen aan de identiteit van je hond.

De lijst bevat ook unieke namen zoals “Pipa” en “Odette”, die je teefje een individueel karakter geven. Het is belangrijk om een naam te kiezen die bij de persoonlijkheid en uiterlijk van je hond past, zodat het een weerspiegeling is van wie ze echt is. Onthoud dat je altijd kunt experimenteren en creatief kunt zijn bij het bedenken van een hondennaam!

HondennaamBetekenis
LunaMaan
BillieSterke wil, bescherming
SkyLucht, vrijheid
MilaLiefde, genegenheid
NalaGift van God
LolaSterke vrouw
BoLeven, energie
PipaLief, vriendelijk
StellaSter
OdetteRijkdom

Laat je inspireren door deze populaire hondennamen en kies een naam die jou en je teefje gelukkig maakt. Het belangrijkste is dat de naam past bij de unieke persoonlijkheid van je hond en dat jullie samen veel plezier zullen beleven!

Populaire Hondennamen voor Reutjes

Bij het kiezen van een naam voor je reutje wil je natuurlijk iets unieks en passends vinden. Hier zijn enkele populaire hondennamen voor reutjes om je inspiratie te geven:

 • Max
 • Billie
 • Jack
 • Sky
 • Milo
 • Balou
 • Maurice
 • Lou
 • Bailey
 • Charlie

Of je nu op zoek bent naar een stoere naam, een grappige naam of gewoon iets dat goed bij je reutje past, deze hondennamen zijn een goede plek om te beginnen. Denk eraan dat elke hond uniek is en dat de naam die je kiest echt bij zijn persoonlijkheid moet passen.

Het kiezen van een naam voor je nieuwe huisdier is een belangrijke beslissing en kan een leuke manier zijn om zijn persoonlijkheid te laten zien. Neem de tijd om na te denken over de naam en bekijk deze lijst met populaire hondennamen voor reutjes ter inspiratie.

Hondenras-specifieke populaire hondennamen

Sommige hondenrassen hebben ook specifieke namen die vaak bij dat ras worden gebruikt. Hier is een voorbeeld van een tabel met populaire hondennamen voor reutjes op basis van verschillende hondenrassen:

HondenrasPopulaire Hondennaam
Labrador RetrieverBuddy
Golden RetrieverMax
BeagleBailey
BulldogSpike
BoxerRocky

Deze namen zijn vaak geassocieerd met specifieke rassen en kunnen je helpen om een naam te vinden die past bij het ras van je reutje. Natuurlijk ben je vrij om elke naam te kiezen die je wilt, ongeacht het ras van je hond.

Onthoud dat het kiezen van een naam voor je reutje een persoonlijke keuze is. Laat je inspireren door deze populaire hondennamen, maar kies uiteindelijk een naam die goed bij jou en je trouwe viervoeter past.

populaire hondennamen voor reutjes

Conclusie

Uit de gegevens blijkt dat Max en Luna de populairste hondennamen zijn in Nederland. Deze namen komen zowel voor bij teefjes als reutjes. Of je nu een schattig teefje of een stoere reu hebt, er zijn genoeg populaire namen om uit te kiezen.

Daarnaast hebben we ontdekt dat verschillende hondenrassen ook hun eigen populaire namen hebben. Het is interessant om te zien hoe bepaalde namen vaak geassocieerd worden met specifieke rassen. Zo is Max bijvoorbeeld populair bij Labradors en Luna bij Franse Bulldogs.

Als je inspiratie zoekt voor een hondennaam, dan heb je met deze lijst van populaire hondennamen zeker genoeg keuzes. Kies een naam die bij de persoonlijkheid en uiterlijk van je hond past, en geniet van de tijd samen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste hondennamen in Nederland?

Volgens ons onderzoek zijn de populairste hondennamen in Nederland Max en Luna.

Wat zijn de populairste hondennamen voor teefjes?

De populairste hondennamen voor teefjes zijn Luna, Billie, Sky, Mila, Nala, Lola, Bo, Pipa, Stella en Odette.

Wat zijn de populairste hondennamen voor reutjes?

De populairste hondennamen voor teefjes zijn Luna, Billie, Sky, Mila, Nala, Lola, Bo, Pipa, Stella en Odette.

Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Hondennamen generator
Hondennaam Generator
Loading...
DierDier
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland
Hoe oud is je huisdier in mensenjaren?
Leeftijd Calculator voor Huisdieren
Loading...