corgi puppy

Alles Over Jouw Nieuwe Corgi Puppy Kopen

Welkom bij ons artikel over het kopen van een nieuwe Corgi puppy! Als je van plan bent om een Corgi puppy te kopen, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we je voorzien van waardevolle informatie over het vinden van een betrouwbare Corgi puppy fokker, de gemiddelde prijs van een Corgi puppy en de mogelijkheid om een Corgi puppy te adopteren. We zullen je ook adviseren over de verzorging, training en socialisatie van je nieuwe huisdier.

Een Corgi puppy kopen kan een spannende ervaring zijn, maar het is essentieel om een betrouwbare fokker te vinden. Een goede fokker zorgt ervoor dat de puppies gezond zijn en dat ze de juiste medische zorg hebben ontvangen. Zoek naar fokkers die zijn aangesloten bij erkende organisaties en vraag naar referenties van eerdere kopers.

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemiddelde prijs van een Corgi puppy. De prijs kan variëren, afhankelijk van factoren zoals het raszuiver zijn van de puppy en de reputatie van de fokker. Wees bereid om een redelijke prijs te betalen voor een gezonde en goed verzorgde puppy, maar vermijd te hoge prijzen die mogelijk wijzen op malafide praktijken.

Als alternatief voor het kopen van een Corgi puppy, kun je ook overwegen om er een te adopteren. Er zijn verschillende organisaties en opvangcentra die Corgi puppies en volwassen honden ter adoptie aanbieden. Door een Corgi puppy te adopteren, geef je niet alleen een liefdevol thuis aan een hond in nood, maar je bespaart ook een leven. Wees bereid om de nodige tijd en inspanning te investeren om je geadopteerde puppy te helpen wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Belangrijke punten

 • Een betrouwbare fokker vinden is essentieel bij het kopen van een Corgi puppy.
 • Informeer jezelf over de gemiddelde prijs van een Corgi puppy om te voorkomen dat je te veel betaalt.
 • Overweeg adoptie als een alternatief voor het kopen van een Corgi puppy.

Verzorging van een Corgi Puppy

De verzorging van een corgi puppy is cruciaal om ervoor te zorgen dat je puppy gezond en gelukkig blijft. Door de juiste verzorging te bieden, geef je jouw puppy de beste start in het leven.

Borstelen van de vacht

Het regelmatig borstelen van de vacht van je corgi puppy is belangrijk om klitten en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel en neem de tijd om de vacht grondig door te kammen. Dit helpt bij het behouden van een gezonde huid en vacht en voorkomt problemen zoals klitten en haaruitval.

Trimmen van de nagels

Het trimmen van de nagels van je corgi puppy is essentieel om pijnlijke breuken en ingegroeide nagels te voorkomen. Gebruik hiervoor een speciale nagelknipper voor honden en laat je eventueel adviseren door een dierenarts of professionele trimmer. Zorg ervoor dat je alleen het puntje van de nagel afknipt om bloedingen te voorkomen.

Schoonhouden van de oren

Het schoonhouden van de oren van je corgi puppy is belangrijk om infecties te voorkomen. Controleer regelmatig de oren op tekenen van roodheid, zwelling of een onaangename geur. Reinig de oren met een speciale oorreiniger voor honden en zorg ervoor dat je voorzichtig te werk gaat om het trommelvlies niet te beschadigen.

Lichaamsbeweging en mentale stimulatie

Naast de fysieke verzorging is het ook belangrijk om voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie te bieden aan je corgi puppy. Corgi’s zijn energieke honden die behoefte hebben aan dagelijkse wandelingen, speeltijd en uitdagende spelletjes. Zorg voor voldoende speelgoed en interactie om je puppy te vermaken en tevreden te houden.

Uitgebalanceerd dieet en regelmatige medische controles

Een uitgebalanceerd dieet is van essentieel belang voor de gezondheid van je corgi puppy. Zorg voor hoogwaardig hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor puppy’s en voldoet aan hun voedingsbehoeften. Raadpleeg een dierenarts voor advies over het juiste dieet en de juiste voedingshoeveelheden.

Daarnaast is het belangrijk om regelmatige medische controles in te plannen voor je corgi puppy. Dit helpt bij het vroegtijdig opsporen van eventuele gezondheidsproblemen en zorgt ervoor dat je puppy de nodige vaccinaties en preventieve behandelingen ontvangt.

Bij de verzorging van je corgi puppy is het belangrijk om geduldig, liefdevol en consequent te zijn. Geef je puppy alle aandacht en zorg die hij nodig heeft en geniet samen van een lang en gelukkig leven.

Voeding voor een Corgi Puppy

Het kiezen van de juiste voeding voor je corgi puppy is essentieel voor zijn gezondheid en welzijn. Als puppy heeft je corgi specifieke voedingsbehoeften die kunnen verschillen van die van volwassen honden. Het is belangrijk om hoogwaardig hondenvoer te kiezen dat speciaal is samengesteld voor puppy’s.

Wanneer je op zoek bent naar puppyvoeding, let dan op de volgende factoren:

 • Kwaliteit: Kies voeding van een betrouwbaar merk dat hoogwaardige ingrediënten bevat en voldoet aan de voedingsnormen voor puppy’s. Lees het etiket zorgvuldig om er zeker van te zijn dat alle essentiële voedingsstoffen aanwezig zijn.
 • Leeftijd en grootte: Puppy’s groeien snel en hebben specifieke voedingsbehoeften op basis van hun leeftijd en grootte. Kies een voeding die is aangepast aan de behoeften van jouw corgi puppy.
 • Formule: Er zijn verschillende soorten puppyvoeding beschikbaar, zoals droogvoer, natvoer en rauwe voeding. Kies een formule die past bij de behoeften en voorkeuren van jouw puppy. Overleg eventueel met je dierenarts om de beste keuze te maken.

Het is belangrijk om de voeding van je corgi puppy geleidelijk aan te introduceren en eventuele veranderingen in het dieet langzaam door te voeren. Dit helpt om mogelijke spijsverteringsproblemen te voorkomen. Zorg er ook voor dat je altijd voldoende vers water beschikbaar hebt voor je puppy.

Het welzijn van je corgi puppy begint bij een gezond en uitgebalanceerd dieet. Zorg ervoor dat je voeding van hoge kwaliteit kiest, aangepast aan de behoeften van je puppy.

Voedingsrichtlijnen voor corgi puppy’s

Elke corgi puppy is uniek en de exacte voedingsbehoeften kunnen variëren. Het is echter belangrijk om de algemene voedingsrichtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat je puppy de juiste hoeveelheid voeding krijgt.

LeeftijdDroogvoer Hoeveelheid per DagNatvoer Hoeveelheid per Dag
6-12 weken4-5 kleine maaltijden
3-6 maanden3-4 kleine maaltijden1-2 kleine maaltijden
6-12 maanden2-3 kleine maaltijden1-2 kleine maaltijden

Houd er rekening mee dat dit slechts richtlijnen zijn en dat individuele puppy’s mogelijk iets meer of minder voeding nodig hebben, afhankelijk van factoren zoals activiteitenniveau, metabolisme en gewicht.

Training van een Corgi Puppy

De training van een corgi puppy is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat hij opgroeit tot een gehoorzame en goed opgevoede volwassen hond. Door te beginnen met eenvoudige commando’s zoals zit, lig en blijf, leg je een stevige basis voor verdere training. Het gebruik van positieve bekrachtigingstechnieken, zoals beloningen en lof, zal het gewenste gedrag van je puppy stimuleren en versterken.

Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn tijdens de training. Het aanleren van nieuwe commando’s en gedragingen zal tijd kosten, dus geef je puppy voldoende tijd om te leren en wees niet ontmoedigd door eventuele tegenslagen. Wees altijd consequent in je verwachtingen en beloon goed gedrag op een consistente manier.

Naast gehoorzaamheidstraining is het ook belangrijk om voldoende speeltijd en socialisatie aan te bieden aan je corgi puppy. Door regelmatig met andere honden en mensen in contact te komen, zal je puppy leren omgaan met verschillende situaties en gedragingen. Dit helpt bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en voorkomt gedragsproblemen op latere leeftijd.

Een citaat van een ervaren corgi trainer:

“De sleutel tot succesvolle training van een corgi puppy is geduld en consistentie. Beloon goed gedrag en wees consistent in je verwachtingen. Het is belangrijk om te onthouden dat elke corgi puppy uniek is en zijn eigen tempo heeft, dus wees geduldig en geef hem de tijd om te leren.”

OefeningBeschrijving
ZitLaat je puppy naast je staan en houd een traktatie boven zijn neus. Beweeg je hand langzaam omhoog, waardoor je puppy achteruit gaat zitten. Zodra je puppy zit, beloon je hem met de traktatie en geef je lof.
LigBegin met je puppy in een zitpositie. Houd een traktatie voor zijn neus en beweeg je hand langzaam naar de vloer. Hierdoor zal je puppy gaan liggen. Beloon hem met een traktatie en prijs zodra hij ligt.
BlijfLaat je puppy in een zit- of ligpositie komen. Steek je handpalm naar hem toe, als een stopsignaal. Stap langzaam achteruit en zeg “blijf”. Als je puppy blijft zitten of liggen, beloon je hem met een traktatie en lof. Blijf op korte afstand staan en verleng geleidelijk de duur van het blijven zitten.

Corgi Puppy Trainingstips:

 • Blijf altijd positief en geduldig tijdens de training.
 • Gebruik beloningen zoals traktaties en lof om gewenst gedrag te stimuleren.
 • Wees consistent in je commando’s en verwachtingen.
 • Train in korte sessies van 10-15 minuten om de aandacht van je puppy vast te houden.
 • Vergeet niet om voldoende speeltijd en socialisatie aan te bieden.

Socialisatie van een Corgi Puppy

Het socialiseren van je corgi puppy is van groot belang om ervoor te zorgen dat hij goed kan omgaan met andere honden, mensen en verschillende omgevingen.

Introduceer je puppy geleidelijk aan nieuwe mensen, dieren en situaties, en beloon hem voor kalm en positief gedrag. Dit helpt bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en voorkomt angst en gedragsproblemen op latere leeftijd.

Een goede socialisatieperiode voor corgi puppies begint al op jonge leeftijd en duurt tot ze ongeveer 16 weken oud zijn. Tijdens deze periode moeten ze worden blootgesteld aan diverse prikkels en ervaringen om hun wereldbeeld te verruimen.

“Door je corgi puppy op jonge leeftijd aan verschillende situaties te laten wennen, zal hij zich comfortabeler voelen in nieuwe omgevingen en minder snel gestrest raken”, zegt dierenarts Laura van der Berg.

Neem je puppy mee naar drukke plekken zoals parken, winkelcentra en hondenparken om hem te laten wennen aan mensen en andere honden. Ook is het belangrijk om hem bloot te stellen aan verschillende geluiden, zoals verkeer, muziek en huishoudelijke apparaten.

Daarnaast is het aan te raden om je puppy kennis te laten maken met andere dieren, zoals katten, konijnen en vogels. Dit helpt bij het ontwikkelen van goede sociale vaardigheden en bevordert harmonieuze interacties met andere huisdieren.

Socialisatie Tips

Hier zijn enkele tips om de socialisatie van je corgi puppy te bevorderen:

 • Organiseer speelafspraken met andere puppy’s van verschillende rassen.
 • Laat je puppy wennen aan verschillende soorten ondergronden, zoals gras, zand en tegels.
 • Stimuleer positieve interacties met kinderen door ze te laten wennen aan de aanwezigheid van kinderen en hen te belonen voor rustig gedrag.
 • Meld je aan voor een puppycursus of socialisatiegroep om je puppy de kans te geven nieuwe honden en mensen te ontmoeten onder begeleiding van een professional.
 • Beloon je puppy met treats en complimentjes voor gewenst gedrag tijdens socialisatieoefeningen.

Door consistent en geduldig te zijn in de socialisatie van je corgi puppy leg je de basis voor een goed aangepaste en sociaal vaardige volwassen hond.

Gezondheidseisen en onderzoeken voor fokdieren

Om ervoor te zorgen dat corgi puppies gezond en raszuiver zijn, moeten fokdieren voldoen aan specifieke gezondheidseisen en onderzoeken volgens het Vereniging Fok Reglement. Door het naleven van deze eisen kunnen corgi puppy fokkers ervoor zorgen dat hun puppies een goede start in het leven krijgen en de rasstandaarden behouden blijven.

Enkele belangrijke gezondheidseisen en onderzoeken zijn onder andere:

 1. Heupdysplasie: Om potentiële heupproblemen bij corgi puppies te voorkomen, moeten fokdieren worden getest op heupdysplasie. Dit zorgt ervoor dat alleen corgi’s met gezonde heupgewrichten worden gebruikt voor de fok.
 2. DM-SOD1: Fokdieren moeten ook worden getest op de erfelijke ziekte Degenerative Myelopathie (DM) door middel van een DNA-test. Dit helpt bij het verminderen van het risico op het doorgeven van de ziekte aan de volgende generatie.
 3. ECVO: Een oogonderzoek door een erkende oogspecialist is vereist om oogaandoeningen zoals cataract en progressieve retina atrofie uit te sluiten en te zorgen voor gezonde ogen bij de fokdieren.
 4. Exterieurkeuringen: Fokdieren moeten worden beoordeeld op hun uiterlijk en conformiteit aan de rasstandaarden. Exterieurkeuringen worden uitgevoerd door ervaren keurmeesters om ervoor te zorgen dat alleen corgi’s met de juiste lichaamsbouw en kenmerken worden gebruikt voor de fok.

Door het naleven van deze gezondheidseisen en onderzoeken kunnen corgi puppy fokkers een gezonde nakomelingen produceren, vrij van erfelijke aandoeningen en met de typische kenmerken van het ras.

OnderzoekEis
HeupdysplasieGetest en vrij van heupdysplasie
DM-SOD1Getest en vrij van Degenerative Myelopathie
ECVOGoedgekeurd oogonderzoek door een erkende oogspecialist
ExterieurkeuringenConformiteit aan de rasstandaarden

Administratieve procedure voor fokkers bij het fokken van een nestje corgi’s

Als fokker van corgi puppies is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de administratieve procedure die gevolgd moet worden bij het fokken van een nestje. Dit zorgt ervoor dat alle informatie nauwkeurig wordt bijgehouden en dat het fokken op verantwoorde wijze gebeurt.

Een van de eerste stappen is om jezelf aan te melden als fokker bij de relevante instanties. Dit kan bijvoorbeeld bij een rasvereniging of een registratieorganisatie. Door je aan te melden, laat je zien dat je voldoet aan de gestelde eisen en dat je je committeert aan de regels en richtlijnen.

Daarnaast is het nodig om de gezondheids- en showresultaten van de ouderdieren te verzamelen en deze in te dienen bij het clubregister. Hierdoor kan er een overzicht worden gecreëerd van de genetische gezondheid van de ouderdieren en kan er worden gecontroleerd of ze voldoen aan de rasstandaarden.

Verder moet je de dekking melden bij de relevante instanties. Dit is belangrijk om te weten welke combinaties er plaatsvinden en om eventuele inteelt te voorkomen. Door de dekking te melden, kan er nauwkeurige stamboomregistratie plaatsvinden.

Tot slot moet je een geboorte- en eindmelding doen bij de rasvereniging of registratieorganisatie. Hiermee geef je aan dat er een nestje is geboren en dat de puppies zijn opgegroeid en gezond zijn bevonden. Het is belangrijk om deze meldingen tijdig te doen, zodat alles correct wordt geregistreerd.

Door de administratieve procedure te volgen, zorg je ervoor dat het fokken van een nestje corgi puppies op transparante wijze gebeurt. Het creëert vertrouwen bij potentiële puppykopers en draagt bij aan de kwaliteit en gezondheid van het ras.

corgi puppy nestje

Met de bovenstaande administratieve stappen ben je goed op weg om een verantwoordelijke fokker te zijn en bij te dragen aan het behoud en welzijn van het corgi ras.

Het ras Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is een populair hondenras met een zacht, speels en aanhankelijk karakter. Deze charmante hond staat bekend om zijn intelligentie, werkwilligheid en uitstekende omgang met kinderen en andere huisdieren. Het ras is afkomstig uit Wales, waar het eeuwenlang als herdershond werd gebruikt.

De Welsh Corgi Pembroke is een middelgrote hond met korte pootjes, een lange rug en schattige rechtopstaande oren. Ze hebben een opgewekte en vriendelijke uitstraling die iedereen kan bekoren. Deze honden hebben een energiek karakter en zijn altijd in voor een spelletje of een wandeling.

Een van de opvallende eigenschappen van de Welsh Corgi Pembroke is hun intelligentie. Ze zijn zeer alert en gemakkelijk te trainen, wat hen tot geweldige metgezellen maakt in verschillende activiteiten zoals gehoorzaamheidstraining, behendigheid en speurwerk. Ze gedijen goed op positieve bekrachtiging en vinden het heerlijk om nieuwe dingen te leren.

Kenmerken van de Welsh Corgi Pembroke:

 • Intelligent en gemakkelijk te trainen
 • Speels en energiek
 • Aanhankelijk en sociaal
 • Goede omgang met kinderen en andere huisdieren
 • Kleine gestalte met lange rug en korte pootjes

“De Welsh Corgi Pembroke is een geweldige keuze voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een liefdevolle en actieve metgezel.”

Als je overweegt om een Welsh Corgi Pembroke in huis te nemen, is het belangrijk om te weten dat deze honden voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig hebben. Ze zijn geen ras dat graag alleen is, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd kunt besteden aan het gezelschap van je corgi.

KenmerkenWelsh Corgi Pembroke
OorsprongWales
Gewicht10-13 kg
Hoogte25-30 cm
VachtKort, dicht en weerbestendig
KarakterZacht, speels en aanhankelijk

De Welsh Corgi Pembroke is een geweldig ras voor gezinnen en individuen die op zoek zijn naar een liefdevolle en actieve metgezel. Met de juiste verzorging, training en genegenheid zal je Welsh Corgi Pembroke uitgroeien tot een trouwe en gelukkige metgezel voor het leven.

Verzorging en kenmerken van een Corgi Puppy

De verzorging van een corgi puppy is van groot belang om ervoor te zorgen dat je puppy gezond en gelukkig opgroeit. Een van de belangrijkste aspecten van verzorging is het regelmatig borstelen van de vacht. Door dit te doen, kun je losse haren verwijderen en klitten voorkomen. Dit is vooral belangrijk tijdens de ruiperiode, wanneer de corgi puppy meer haren verliest.

Een corgi puppy heeft een weerbestendige vacht die geschikt is voor koud weer. Hierdoor kunnen ze zich comfortabel voelen, zelfs in de wintermaanden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat overmatige blootstelling aan kou kan leiden tot onderkoeling. Zorg er daarom voor dat je je puppy warm houdt tijdens koude weersomstandigheden.

Corgi puppies hebben ook specifieke kenmerken die hen onderscheiden. Ze hebben een kleine gestalte en een laag gewicht, wat hen een schattige uitstraling geeft. Daarnaast hebben ze een energieke persoonlijkheid en houden ze ervan om betrokken te zijn bij verschillende activiteiten.

Naast de fysieke verzorging is het ook belangrijk om voldoende beweging te bieden aan je corgi puppy. Ze hebben behoefte aan dagelijkse lichaamsbeweging om energie kwijt te raken en gezond te blijven. Zorg ervoor dat je regelmatig met je puppy wandelt en tijd besteedt aan spelletjes en activiteiten.

Overvoeding kan leiden tot obesitas bij corgi puppies, dus het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te bieden. Raadpleeg een dierenarts voor advies over het beste voedingsplan voor je puppy, inclusief de juiste portiegrootte en voedingsstoffen.

Vergeet niet dat naast de fysieke verzorging ook emotionele verzorging belangrijk is. Corgi puppies hebben behoefte aan liefde, aandacht en positieve bekrachtiging. Zorg ervoor dat je je puppy genoeg genegenheid geeft en beloon goed gedrag met lof en traktaties.

Een gezondheidscheck bij de dierenarts is ook essentieel voor een goede verzorging van je corgi puppy. Regelmatige controles zorgen ervoor dat eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld.

corgi puppy verzorging
Verzorging van een Corgi PuppyKenmerken van een Corgi Puppy
– Regelmatig borstelen van de vacht– Kleine gestalte en laag gewicht
– Weerbestendige vacht geschikt voor koud weer– Energieke persoonlijkheid
– Voldoende beweging bieden 
– Uitgebalanceerd dieet en regelmatige medische controles 

Conclusie

Het kopen en verzorgen van een corgi puppy vergt toewijding en verantwoordelijkheid. Een goede start begint bij het vinden van een betrouwbare fokker. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en kunnen je voorzien van waardevolle informatie over de verzorging en training van een corgi puppy.

Na het verwelkomen van je nieuwe vriend in je gezin is het essentieel om de juiste verzorging en training te bieden. Corgi puppies hebben een actieve en energieke natuur, dus voldoende beweging is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Daarnaast moet je ook denken aan regelmatige dierenartscontroles, gezond voedsel en een gebalanceerd dieet om ervoor te zorgen dat je corgi puppy alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Met de juiste zorg en aandacht zal je corgi puppy uitgroeien tot een gelukkige en gezonde volwassen hond. Ze zullen je gezelschap houden, je hart verwarmen en vreugde brengen in je leven. Geniet van elk moment met je corgi puppy en koester de onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit die ze je zullen geven.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe corgi puppy?

Het is essentieel om een betrouwbare corgi puppy fokker te vinden en op de hoogte te zijn van de gemiddelde prijs van een corgi puppy. Ook is het mogelijk om een corgi puppy te adopteren in plaats van te kopen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe corgi puppy?

Het is essentieel om een betrouwbare corgi puppy fokker te vinden en op de hoogte te zijn van de gemiddelde prijs van een corgi puppy. Ook is het mogelijk om een corgi puppy te adopteren in plaats van te kopen.

Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Hondennamen generator
Hondennaam Generator
Loading...
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland