berner sennen puppy

Berner Sennen Pup Kopen: Tips & Advies | Nederland

Het kopen van een Berner Sennen puppy kan een spannende en uitdagende ervaring zijn. Er zijn verschillende manieren om een pup te kopen, zoals bij een erkende fokker of via Marktplaats. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en rekening te houden met bepaalde factoren voordat je een beslissing neemt. In dit artikel vind je tips en advies over het kopen van een Berner Sennen puppy in Nederland.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Overweeg een Berner Sennen puppy te kopen bij een erkende fokker voor een gezonde en raszuivere pup.
 • Let op de verkopers op Marktplaats en doe grondig onderzoek naar hun achtergrond en de gezondheid van de pups.
 • Zorg ervoor dat je huis puppy-proof is voordat je de pup verwelkomt.
 • Geef de pup de juiste verzorging, zoals regelmatig borstelen en aandacht voor de gezondheid.
 • Zorg voor een goede opvoeding en socialisatie vanaf een jonge leeftijd.
 • Kom alles te weten over het hondenras Berner Sennen.

Met deze tips en advies ben je beter voorbereid op het kopen en verzorgen van een Berner Sennen pup in Nederland. Neem de tijd om een weloverwogen keuze te maken en geniet van de nieuwe aanwinst in je gezin!

Een Berner Sennen puppy kopen bij een erkende fokker

Het is aan te raden om een Berner Sennen pup te kopen bij een erkende fokker. Een erkende fokker is aangesloten bij een rasvereniging en voldoet aan strikte regels en eisen voor het fokken van gezonde en raszuivere honden. Ze zorgen ervoor dat de fokdieren getest zijn op erfelijke ziektes en letten op de stambomen van de honden. Het kan zijn dat je langer moet wachten op een pup en dat de prijs hoger is, maar je hebt wel de garantie dat je een gezonde pup krijgt.

Een erkende fokker is een betrouwbare bron om een Berner Sennen puppy te vinden. Door hun nauwe samenwerking met rasverenigingen en het volgen van strenge richtlijnen, ben je verzekerd van een gezonde en raszuivere hond. Ze testen de ouderdieren op erfelijke ziektes en controleren de stambomen om er zeker van te zijn dat de pups van goede afkomst zijn.

Houd er rekening mee dat het kopen van een Berner Sennen pup bij een erkende fokker mogelijk langer kan duren en duurder kan zijn dan bij andere bronnen. Dit komt doordat fokkers zorgvuldig selecteren en wachten op de juiste combinatie van ouderdieren voor het fokken van gezonde pups. De prijs weerspiegelt de kwaliteit van de fokkerij en de zorg die aan de pups wordt besteed.

“Een erkende fokker is aangesloten bij een rasvereniging en zorgt ervoor dat de pups gezond en raszuiver zijn.”

Als je ervoor kiest om een Berner Sennen puppy bij een erkende fokker te kopen, is het belangrijk om geduld te hebben. Deze fokkers hebben mogelijk een wachtlijst, omdat ze ervoor zorgen dat elke pup naar een geschikt thuis gaat. Neem contact op met verschillende fokkers, stel vragen over hun fokprogramma en bezoek indien mogelijk hun foklocatie. Zo krijg je een goed beeld van de omstandigheden en de zorg die aan de pups wordt besteed.

Een gezonde en goed gesocialiseerde Berner Sennen pup is het resultaat van zorgvuldige fokpraktijken en de inzet van een erkende fokker. Door te kiezen voor een pup van een erkende fokker leg je de basis voor een lang en gelukkig leven samen met je Berner Sennen maatje.

Een Berner Sennen pup kopen via Marktplaats

Marktplaats is een andere optie om een Berner Sennen pup te kopen. Het voordeel hiervan is dat het aanbod vaak groter is en dat de prijs vaak lager is dan bij een erkende fokker. Let echter wel op dat er op Marktplaats ook broodfokkers en handelaren actief kunnen zijn. Deze fokkers geven vaak minder om de gezondheid van de pups en kijken vooral naar hun eigen winst. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verkoper, vragen te stellen en de gezondheidspapieren te controleren.

Als je ervoor kiest om een Berner Sennen pup via Marktplaats te kopen, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 1. Begin met uitgebreid onderzoek naar de verkoper. Controleer of de verkoper betrouwbare recensies heeft en vraag naar referenties van eerdere kopers. Wees voorzichtig met verkopers die geen transparante informatie verstrekken of die geen gezondheidspapieren kunnen overleggen.
 2. Stel vragen aan de verkoper over de gezondheid van de pup, de ouders en eventuele gezondheidstesten die zijn uitgevoerd. Vraag naar vaccinaties en ontwormingsbehandelingen. Een goede verkoper zal bereid zijn om alle nodige informatie te verstrekken.
 3. Maak een afspraak om de pup persoonlijk te ontmoeten voordat je een definitieve beslissing neemt. Zo kun je de pup beoordelen op gezondheid, gedrag en de omstandigheden waarin hij is opgegroeid.
 4. Controleer de gezondheidspapieren van de pup, zoals dierenartsgegevens, vaccinatiebewijzen en eventuele gezondheidsverklaringen.
 5. Maak gebruik van een koopovereenkomst waarin alle rechten en verantwoordelijkheden van beide partijen worden vastgelegd. Dit beschermt zowel de koper als de verkoper.

Het is belangrijk om waakzaam te zijn bij het kopen van een Berner Sennen puppy via Marktplaats. Let goed op de signalen van een betrouwbare verkoper en wees kritisch in het stellen van vragen. Door zorgvuldig onderzoek te doen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je de kans vergroten om een gezonde en gelukkige pup te kopen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een Berner Sennen pup

Bij het kopen van een Berner Sennen pup is het belangrijk om goed op te letten. Je wilt er zeker van zijn dat je een gezonde en raszuivere pup krijgt die goed is verzorgd. Hier zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een Berner Sennen puppy:

Het stellen van vragen

Stel veel vragen aan de verkoper en let op hoe deze reageert. Een goede fokker zal open en eerlijk zijn en graag praten over zijn honden en fokbeleid. Vraag naar de gezondheid van de ouders en eventuele gezondheidstesten die zijn gedaan. Een betrouwbare verkoper zal al je vragen bereidwillig beantwoorden.

Controle van papieren en stambomen

Controleer de papieren en stambomen van de pup. Dit geeft je informatie over de afkomst van de pup en de gezondheid van de ouders. Een goede fokker zal alle benodigde documenten verstrekken en kan de stamboom van de pup laten zien.

Omstandigheden van de pup en de fokker

Let op de omstandigheden waarin de pup wordt gehouden en de leefomgeving van de fokker. Een gezonde pup groeit op in een schone en veilige omgeving. Zorg ervoor dat de pup goed wordt gesocialiseerd en gewend is aan normale huishoudelijke geluiden en situaties.

“Een goede fokker zal open en eerlijk zijn en graag praten over zijn honden en fokbeleid.”

Gezondheid en welzijn van de pup

Let op de gezondheid van de pup. Een gezonde pup heeft een glanzende vacht, heldere ogen en een levendige uitstraling. Vraag naar eventuele gezondheidsproblemen in het verleden en informeer naar de dierenartscontroles en vaccinaties die de pup heeft gehad.

Door aandacht te besteden aan deze punten zorg je ervoor dat je een gezonde en gelukkige Berner Sennen pup krijgt. Vergeet niet om ook je eigen gevoel te volgen en alleen een pup te kopen bij een verkoper waar je vertrouwen in hebt.

Het voorbereiden van je huis op de komst van een Berner Sennen puppy

Voordat je een Berner Sennen pup in huis haalt, is het belangrijk om je huis puppy-proof te maken. Dit betekent dat je potentiële gevaren en problemen moet verwijderen, zoals scherpe voorwerpen, losliggende kabels en giftige planten. Blokkeer ook de trap om te voorkomen dat de pup daarop kan gaan lopen en mogelijk valt. Zorg ervoor dat je huis goed schoon is en dat gevaarlijke schoonmaakmiddelen buiten bereik van de pup zijn. Maak een veilige en comfortabele ruimte voor de pup met een eigen mandje, speeltjes en voerbak.

berner sennenhond puppy

De komst van een Berner Sennen puppy brengt veel vreugde met zich mee, maar het is belangrijk om vooraf de nodige voorbereidingen te treffen in huis. Hieronder vind je tips om je huis klaar te maken voor de komst van je nieuwe pup:

 1. Verwijder eventuele scherpe voorwerpen en losliggende kabels die gevaarlijk kunnen zijn voor de pup.
 2. Controleer je huis op giftige planten en zorg ervoor dat deze buiten het bereik van de pup zijn.
 3. Blokkeer de trap met een traphekje om te voorkomen dat de pup daarop kan gaan lopen en mogelijk valt.
 4. Zorg ervoor dat gevaarlijke schoonmaakmiddelen goed zijn opgeborgen en buiten bereik van de pup zijn.
 5. Maak een veilige en comfortabele ruimte voor de pup met een eigen mandje, speeltjes en voerbak.

Door je huis puppy-proof te maken, creëer je een veilige omgeving waarin je pup zich kan ontwikkelen en groeien. Het is belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om ongelukken en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Het karakter en de verzorging van een Berner Sennen pup

Een Berner Sennen pup staat bekend om zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Deze honden zijn uitstekende gezinshonden en hebben vaak een hoge tolerantie ten opzichte van kinderen en andere huisdieren. Het is belangrijk om de pup goed te verzorgen, met speciale aandacht voor regelmatig borstelen om klitten te voorkomen. Daarnaast dien je ook goed op de gezondheid van de gewrichten en vacht van de pup te letten. Een uitgebalanceerde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn essentieel om de pup gezond en gelukkig te houden.

De kosten van het kopen en verzorgen van een Berner Sennen pup

Het kopen en verzorgen van een Berner Sennen puppy brengt kosten met zich mee. De prijs van een pup kan variëren, afhankelijk van waar je de pup koopt en de kwaliteit van de fokker. Een Berner Sennen pup kan gemiddeld rond de €950 kosten, maar dit kan hoger zijn bij een erkende fokker.

Naast de aanschafprijs zijn er ook andere kosten waar je rekening mee moet houden. Zoals de kosten voor voeding, dierenartskosten, verzekering en benodigdheden zoals mandjes, speeltjes en voerbakken. Deze kosten kunnen oplopen en het is belangrijk om hier budget voor vrij te maken.

De verzorging van een Berner Sennen puppy kan ook kosten met zich meebrengen. Denk aan jaarlijkse vaccinaties, ontwormingsmiddelen, vlooien- en tekenpreventie, en de kosten voor de jaarlijkse controle bij de dierenarts. Daarnaast is het verstandig om een goede hondenverzekering af te sluiten om onverwachte medische kosten te dekken.

Een overzicht van de geschatte kosten van het kopen en verzorgen van een Berner Sennen pup:

KostenGemiddelde prijs
Aanschaf van een pup€950
Jaarlijkse vaccinaties€100 – €150
Ontwormingsmiddelen€15 – €30
Vlooien- en tekenpreventie€15 – €30
Jaarlijkse controle bij de dierenarts€50 – €100
Hondenverzekering€300 – €500 per jaar
Benodigdheden (mandje, speeltjes, voerbakken)€100 – €200

Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen voordat je besluit een Berner Sennen pup te kopen. Zorg ervoor dat je een realistisch budget hebt en bereid bent om de benodigde financiële verantwoordelijkheid te dragen voor de gezondheid en het welzijn van je pup.

berner sennen pup

Het belang van een goede opvoeding en socialisatie

Een goede opvoeding en socialisatie zijn essentieel voor het welzijn en de gedragsontwikkeling van een Berner Sennen pup. Door vanaf een jonge leeftijd te beginnen met het aanleren van basiscommando’s en het socialiseren met andere honden en mensen, leg je een sterke basis voor een gehoorzame en evenwichtige volwassen hond.

Een Berner Sennen puppy is slim en leergierig, maar kan ook eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk om consistent en geduldig te zijn in de training van je puppy. Gebruik altijd positieve reinforcement, zoals beloningen en lof, om gewenst gedrag te stimuleren.

Het vroegtijdig vaststellen van grenzen en regels zal de pup helpen begrijpen wat er van hem verwacht wordt. Dit bevordert de discipline en voorkomt ongewenst gedrag in latere stadia van de hond zijn leven.

“Een Berner Sennen pup is slim en leergierig, maar kan ook eigenwijs zijn. Het is belangrijk om consistent en geduldig te zijn in de training en altijd positieve reinforcement te gebruiken.”

Naast het trainen van commando’s en gedrag, is het ook belangrijk om je pup te socialiseren met andere honden en mensen. Dit helpt hem om vertrouwd te raken met verschillende situaties en omgevingen. Neem je pup mee naar drukke plaatsen, laat hem kennismaken met andere huisdieren en introduceer hem aan verschillende mensen.

Een goede opvoeding en socialisatie zorgen ervoor dat je Berner Sennen puppy zich ontwikkelt tot een goed aangepaste, sociale en volgzame hond. Het is een investering in zijn toekomstige welzijn en legt de basis voor een sterke band tussen jou en je trouwe viervoeter.

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Begin vanaf een jonge leeftijd met de training en socialisatie van je Berner Sennen pup.
 • Wees consistent, geduldig en gebruik positieve reinforcement.
 • Stel grenzen en regels op om gewenst gedrag te bevorderen.
 • Socialiseer je pup met andere honden en mensen.

Conclusie

Het kopen van een Berner Sennen puppy is een belangrijke beslissing die zorgvuldige overweging en voorbereiding vereist. Als je op zoek bent naar een gezonde en raszuivere pup, is het aan te raden om te kiezen voor een erkende fokker. Hoewel dit meestal meer tijd en geld kost, heb je hiermee de garantie dat je een pup krijgt die voldoet aan hoge kwaliteitseisen en gezondheidsstandaarden.

Als je liever meer keuze hebt en mogelijk kosten wilt besparen, kan Marktplaats een alternatief zijn. Houd er echter rekening mee dat niet alle verkopers het welzijn van de pups vooropstellen. Doe daarom altijd grondig onderzoek naar de verkoper, stel vragen en controleer de gezondheidspapieren.

Eenmaal je een Berner Sennen puppy in huis hebt, is het essentieel om je huis puppy-proof te maken en de pup goed te verzorgen. Zorg voor een veilige omgeving, regelmatige voeding en voldoende beweging. Vergeet ook niet het belang van een goede opvoeding en socialisatie, aangezien dit de basis legt voor een evenwichtige en gehoorzame hond.

Voordat je een Berner Sennen puppy koopt, is het ook belangrijk om de kosten en verantwoordelijkheden in overweging te nemen. Naast de aanschafprijs zijn er immers nog andere kosten, zoals voeding, dierenartskosten en benodigdheden. Zorg ervoor dat je financieel en emotioneel klaar bent voor de komst van een pup en wees goed voorbereid op de verantwoordelijkheden die het met zich meebrengt.

Waar kan ik een Berner Sennen pup kopen?

Je kunt een Berner Sennen pup kopen bij een erkende fokker of via websites zoals Marktplaats.

Wat is het voordeel van het kopen bij een erkende fokker?

Een erkende fokker zorgt ervoor dat de pups gezond en raszuiver zijn, omdat ze aan strikte regels en eisen moeten voldoen.

Waar moet ik op letten bij het kopen via Marktplaats?

Let op dat er ook broodfokkers en handelaren actief kunnen zijn. Doe goed onderzoek naar de verkoper en controleer de gezondheidspapieren van de pup.

Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Hondennamen generator
Hondennaam Generator
Loading...
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland