prijs cavia

Kostenoverzicht: Hoe duur is een cavia in 2024?

Ben je van plan om een cavia aan te schaffen en vraag je je af hoeveel het je gaat kosten? In dit artikel geven we je een overzicht van de kosten die komen kijken bij het kopen en verzorgen van een cavia. We baseren ons op de tarieven van de Kliniek voor Dieren Woerden, zodat je een idee krijgt van de gemiddelde kosten in 2024.

Cavia’s zijn populaire huisdieren vanwege hun schattige uiterlijk en vriendelijke karakter. Maar voordat je een cavia in huis haalt, is het belangrijk om te weten welke kosten je kunt verwachten. Naast de aanschafprijs van de cavia zijn er ook kosten voor medische zorg, zoals vaccinaties, castratie/sterilisatie en gebitsreiniging.

Uit het tarievenoverzicht van de Kliniek voor Dieren Woerden blijkt dat de kosten voor een consult op afspraak doordeweeks €41,50 bedragen. Voor specifieke handelingen, zoals chip implantatie, echoscopisch onderzoek, röntgenfoto’s en vaccinaties, gelden aparte tarieven. Ook de castratie/sterilisatie van een cavia brengt kosten met zich mee.

Belangrijkste punten:

  • De kosten voor een cavia kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals medische zorg en aanschafprijs.
  • De Kliniek voor Dieren Woerden hanteert transparante tarieven voor consulten en specifieke handelingen.
  • Voor castratie/sterilisatie en gebitsreiniging worden aparte kosten in rekening gebracht.
  • Het is raadzaam om de kosten van een cavia bij verschillende dierenklinieken te vergelijken.
  • Houd er rekening mee dat de tarieven kunnen verschillen van jaar tot jaar.

De transparante kosten van diergeneeskunde

De Kliniek voor Dieren Woerden staat bekend om haar transparante tarieven. Sinds de opening van de kliniek in 1993 zijn zij open geweest over hun prijsbeleid. Ze streven ernaar om de kosten van diergeneeskunde zoveel mogelijk in de hand te houden, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en nascholing van hun dierenartsen. Door te werken vanuit een bescheiden gebouw en een praktijkmanager te hebben, kunnen zij een lager tarief hanteren dan veel andere dierenklinieken.

Transparantie is een belangrijke waarde voor de Kliniek voor Dieren Woerden. Ze begrijpen dat eigenaren zich zorgen maken over de kosten van hun huisdieren, vooral in deze tijd van economische onzekerheid. Daarom zijn zij altijd open en eerlijk over hun tarieven en zullen zij geen verborgen kosten in rekening brengen. Dit stelt eigenaren in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over de gezondheid en het welzijn van hun dieren.

Prijzen bij dierenartsen

Het team van dierenartsen bij de Kliniek voor Dieren Woerden is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige zorg tegen betaalbare prijzen. Ze geloven dat de kosten van diergeneeskunde geen belemmering mogen vormen voor het bieden van de juiste medische zorg aan huisdieren. Daarom doen ze er alles aan om hun tarieven zo betaalbaar mogelijk te houden, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de zorg die ze bieden.

Als u meer wilt weten over de tarieven van de Kliniek voor Dieren Woerden, kunt u terecht op hun website of contact met hen opnemen. Ze staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de nodige prijsinformatie voor de behandeling van uw huisdier.

De afbeelding hierboven geeft een overzicht van de tarieven van de Kliniek voor Dieren Woerden. Deze tarieven zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behandeling en andere factoren. Voor gedetailleerde prijsinformatie kunt u het beste contact opnemen met de kliniek zelf.

Verschillende consulttarieven

De Kliniek voor Dieren Woerden hanteert verschillende consulttarieven, afhankelijk van het tijdstip en de aard van het consult. Hieronder vind je een overzicht van de tarieven:

TijdstipTarief
Regulier consult op afspraak doordeweeks€41,50
Consult avondspreekuur€47,-
Spoedconsult overdag met voorrang€56,-
Weekend- en avondconsulten (variërend)€52,50 – €125,-

De tarieven voor weekend- en avondconsulten variëren, afhankelijk van het tijdstip en de spoedeisendheid van het consult. Het is belangrijk op te merken dat tarieven kunnen veranderen, dus neem altijd contact op met de Kliniek voor Dieren Woerden voor de meest actuele informatie.

De bovengenoemde prijzen geven je een indicatie van de kosten voor deze specifieke behandelingen bij de Kliniek voor Dieren Woerden. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie van je huisdier. Neem voor een nauwkeurige prijsopgave contact op met de kliniek.

BehandelingKosten
Chip implantatie€35,-
Echoscopisch onderzoekVariërend van €62,50 tot €89,50
Röntgenfoto’sVariërend van €37,50 tot €77,50
Pre-operatief bloedonderzoekVanaf €55,-
Officiële heup-dysplasie foto’s€125,-
Officiële elleboog-dysplasie foto’s€195,-

Vaccinaties voor honden

In de Kliniek voor Dieren Woerden bieden we een breed scala aan vaccinaties voor honden aan. Het is belangrijk om je hond regelmatig te laten vaccineren om hem te beschermen tegen ernstige ziektes. De prijzen voor onze vaccinaties variëren afhankelijk van het type vaccin dat wordt toegediend.

De cocktailvaccinatie, die bescherming biedt tegen verschillende besmettelijke ziektes, kost €25,50. Deze vaccinatie is een combinatie van verschillende vaccins, waaronder die tegen parvo, hondenziekte en leptospirose.

Voor de vaccinatie tegen de ziekte van Weil, ook wel lepto genoemd, rekenen we ook €25,50. Deze ziekte wordt overgedragen via urine van geïnfecteerde dieren en kan ernstige nierschade bij honden veroorzaken.

De vaccinatie tegen kennelhoest kan zowel via een injectie als een neusspray worden toegediend. De prijs voor de injectie is €30,50 en de prijs voor de neusspray is €32,50. Kennelhoest is een veelvoorkomende aandoening bij honden die in contact komen met andere honden, zoals in een kennel of tijdens het uitlaten.

Daarnaast bieden we ook de Rabiës vaccinatie aan, die verplicht is wanneer je met je hond naar het buitenland wilt reizen. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig in de EU en kost €37,50.

vaccinaties honden

Castratie en sterilisatie van honden

De castratie en sterilisatie van honden zijn belangrijke ingrepen om de gezondheid en het welzijn van je huisdier te waarborgen. Bij de Kliniek voor Dieren Woerden bieden wij deze diensten aan tegen betaalbare prijzen. De kosten van castratie en sterilisatie zijn echter afhankelijk van het gewicht van de hond.

Voor de castratie van een reu variëren de kosten bij ons tussen de €255 en €425, afhankelijk van het gewicht van de hond. De castratie van een reu kan verschillende voordelen hebben, zoals het verminderen van ongewenst gedrag en het voorkomen van bepaalde gezondheidsproblemen.

De prijzen voor de sterilisatie van een teef variëren bij ons tussen de €370 en €625, ook afhankelijk van het gewicht van de hond. Sterilisatie heeft verschillende voordelen, waaronder het voorkomen van ongewenste zwangerschappen en het verminderen van het risico op bepaalde gezondheidsproblemen.

Daarnaast kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht bij oudere teefjes en wanneer de baarmoeder verwijderd moet worden. Het is belangrijk om te weten dat deze ingrepen worden uitgevoerd onder een veilige en professionele omgeving, waarbij het welzijn van je hond altijd voorop staat.

Voordelen van castratie en sterilisatie

  • Castratie van een reu kan ongewenst gedrag verminderen, zoals agressie en markeren.
  • Sterilisatie van een teef voorkomt ongewenste zwangerschappen en het risico op baarmoederontsteking.
  • Beide ingrepen kunnen het risico op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals prostaat- en borstkanker, verminderen.
  • Je draagt bij aan het controleren van het aantal zwerfhonden en ongecontroleerde fokpraktijken.

Onze ervaren dierenartsen staan klaar om je meer informatie te geven over de castratie en sterilisatie van je hond, inclusief een nauwkeurige prijsindicatie op basis van het gewicht. Neem gerust contact op met de Kliniek voor Dieren Woerden voor advies op maat en een afspraak.

castratie en sterilisatie van honden

Bij de Kliniek voor Dieren Woerden zorgen wij ervoor dat je hond op een veilige en professionele manier gecastreerd of gesteriliseerd wordt. Wij begrijpen dat de kosten een belangrijke factor kunnen zijn bij het overwegen van deze ingrepen, en daarom streven wij naar betaalbare prijzen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de zorg.

Gebitsreiniging bij honden

Een goede gebitsreiniging is essentieel voor de algehele gezondheid van je hond. Bij de Kliniek voor Dieren Woerden bieden we gebitsreinigingsdiensten aan die speciaal zijn ontworpen om tandplak, tandsteen en andere tandheelkundige problemen bij honden aan te pakken. Ons ervaren team van dierenartsen en specialisten streeft ernaar om een optimale mondgezondheid voor je harige vriend te garanderen.

De kosten voor een gebitsreiniging bij honden variëren afhankelijk van het gewicht van de hond. Bij de Kliniek voor Dieren Woerden hebben we een transparant prijsbeleid om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je aan toe bent. Hier is een overzicht van onze prijzen:

Gewicht hondKosten gebitsreiniging
Minder dan 10 kg€180,-
10 kg – 20 kg€225,-
20 kg – 30 kg€275,-
30 kg – 40 kg€325,-
Meer dan 40 kg€385,-

Let op: de bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele tand- of kiesextracties. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om een tand of kies te verwijderen tijdens de gebitsreiniging. Onze dierenartsen zullen de conditie van het gebit van je hond beoordelen en indien nodig adviseren over aanvullende behandelingen.

Investeer in de mondgezondheid van je hond en voorkom tandheelkundige problemen op de lange termijn. Neem vandaag nog contact op met de Kliniek voor Dieren Woerden en maak een afspraak voor een professionele gebitsreiniging voor je trouwe metgezel.

Vaccinaties voor katten en andere dieren

Naast vaccinaties voor honden biedt de Kliniek voor Dieren Woerden ook vaccinaties aan voor katten. Het is belangrijk om uw kat up-to-date te houden met de benodigde vaccinaties om ziekten te voorkomen. De prijzen variëren, afhankelijk van het type vaccin dat wordt gegeven.

Voor de vaccinatie tegen niesziekte en kattenziekte wordt een bedrag van €23,50 in rekening gebracht. Deze vaccinatie is essentieel om uw kat te beschermen tegen deze veelvoorkomende en vaak ernstige ziekten. Daarnaast biedt de Kliniek voor Dieren Woerden ook de bordetella neusenting aan, die €32,50 kost. Deze vaccinatie helpt uw kat te beschermen tegen de bordetella bacterie, die luchtweginfecties kan veroorzaken.

Naast vaccinaties biedt de kliniek ook een breed scala aan operaties aan voor katten en andere kleine huisdieren. Hieronder vallen onder andere castratie en sterilisatie, die kunnen worden uitgevoerd met zorg en expertise van het ervaren team van dierenartsen. Voor meer informatie over deze operaties en de bijbehorende kosten kunt u contact opnemen met de Kliniek voor Dieren Woerden.

Conclusie

Uit het tarievenoverzicht van de Kliniek voor Dieren Woerden blijkt dat de kosten voor het kopen en verzorgen van een cavia variabel kunnen zijn. Naast de aanschafkosten moet ook rekening worden gehouden met de kosten voor vaccinaties, castratie/sterilisatie en gebitsreiniging. Het is raadzaam om de kosten van een cavia bij verschillende dierenklinieken te vergelijken, aangezien de tarieven kunnen verschillen. Het gemiddelde kostenoverzicht geeft echter een goed beeld van wat men kan verwachten bij het aanschaffen en verzorgen van een cavia.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een cavia?

De kosten voor het kopen en verzorgen van een cavia kunnen variëren. Naast de aanschafkosten moet ook rekening worden gehouden met de kosten voor vaccinaties, castratie/sterilisatie en gebitsreiniging. De gemiddelde kosten geven echter een goed beeld van wat men kan verwachten bij het aanschaffen en verzorgen van een cavia.

Welke kosten worden in rekening gebracht voor specifieke handelingen?

De kosten voor het kopen en vDe Kliniek voor Dieren Woerden hanteert prijzen voor specifieke handelingen zoals chip implantatie, echoscopisch onderzoek, röntgenfoto’s en vaccinaties. De kosten variëren afhankelijk van de handeling, bijvoorbeeld €35,- voor chip implantatie, €62,50-€89,50 voor echoscopisch onderzoek, en €37,50-€77,50 voor röntgenfoto’s.erzorgen van een cavia kunnen variëren. Naast de aanschafkosten moet ook rekening worden gehouden met de kosten voor vaccinaties, castratie/sterilisatie en gebitsreiniging. De gemiddelde kosten geven echter een goed beeld van wat men kan verwachten bij het aanschaffen en verzorgen van een cavia.

Wat zijn de kosten voor castratie en sterilisatie van honden?

De kosten voor castratie en sterilisatie van honden bij de Kliniek voor Dieren Woerden zijn afhankelijk van het gewicht van de hond. Voor castratie van een reu variëren de prijzen van €255 tot €425, en voor sterilisatie van een teef variëren de prijzen van €370 tot €625.

Hoeveel kost gebitsreiniging bij honden?

De kosten voor gebitsreiniging bij honden bij de Kliniek voor Dieren Woerden variëren afhankelijk van het gewicht van de hond. De prijzen beginnen bij €180,- voor honden van minder dan 10 kg en lopen op tot €385,- voor honden van meer dan 40 kg.

Welke vaccinaties worden aangeboden voor katten en andere dieren?

De Kliniek voor Dieren Woerden biedt vaccinaties aan voor katten en andere kleine huisdieren. Voor de vaccinatie tegen niesziekte/kattenziekte wordt €23,50 gerekend, en de prijs voor de bordetella neusenting bedraagt €32,50. Daarnaast biedt de kliniek ook operaties aan voor katten, zoals castratie en sterilisatie.

Picture of Emma
Emma

Hallo allemaal, ik ben Emma en ik ben dol op knaagdieren! Thuis heb ik drie schattige cavia’s genaamd Pip, Mop en Dop. De wereld van knaagdieren is verrassend groot en er is zoveel te leren en te delen. Ik schrijf voor Huisdierheld om anderen te helpen de beste zorg te bieden aan hun kleine knagende vriendjes.

Laatste artikelen

Capibara Huisdier: Alles Voor Uw Nieuwe Vriend
Kunnen cavia’s zwemmen? Feiten en tips
Alles over de zorg voor een albino cavia
Ontdek Alles over de Agouti Cavia | Verzorging & Tips
Alles over een muis als huisdier – Van voeding tot training