Britse Kattennamen

Top Britse Kattennamen – Vind de Perfecte Naam

Britse katten, vooral de Britse korthaar, zijn geliefde huisdieren vanwege hun rustige en zachtaardige karakter. Bij het kiezen van een naam voor je Britse kat kun je inspiratie halen uit Engelse literatuur, folklore en mythologie. De Britse katten worden ook wel de “Blauwe Brit” of “British Blue” genoemd vanwege hun dichte, blauwachtige vacht. Ontdek hieronder een lijst met de leukste Britse kattennamen voor zowel katers als poezen.

Belangrijkste punten om te onthouden

 • Britse katten zijn populair vanwege hun rustige karakter en dichte blauwachtige vacht.
 • Kies een naam voor je Britse kat geïnspireerd door Engelse literatuur, folklore of mythologie.
 • Er zijn klassieke, trendy, originele en filmgerelateerde namen om uit te kiezen.
 • Denk ook aan namen die passen bij het karakter van je Britse korthaar, zoals stoere namen voor katers en schattige namen voor poezen.
 • Vergeet niet om een naam te kiezen waar jij en je kat blij mee zijn!
 • Neem ook een kijkje bij de Britse hondennamen die je ook voor je kat kan gebruiken.

Klassieke Britse Kattennamen

Klassieke Britse Kattennamen zijn tijdloos en passen perfect bij het elegante en statige karakter van de Britse korthaar. Deze namen hebben een historische en literaire betekenis, en geven je kat een trotse uitstraling. Enkele populaire klassieke Britse kattennamen zijn:

Klassieke Britse Kattennamen
Arthur
Avalon
Diana

Deze namen hebben een rijke achtergrond en zijn geïnspireerd op historische en literaire figuren. Arthur verwijst bijvoorbeeld naar koning Arthur, een legendarische figuur uit de Britse mythologie. Avalon verwijst naar het mystieke eiland Avalon uit de Arthuriaanse legenden. Diana is vernoemd naar Diana, de Griekse godin van de jacht en de maan.

Door één van deze klassieke Britse kattennamen te kiezen, geef je je kat een naam vol betekenis en karakter. Ze zullen zeker de aandacht trekken en de trotse uitstraling van je Britse korthaar accentueren.

Voel je vrij om een van deze namen te kiezen of laat je inspireren om een andere klassieke Britse kattennaam te vinden die perfect bij jouw kat past.

Trendy Britse Kattennamen

Als je op zoek bent naar een trendy en moderne naam voor je Britse kat, kun je kiezen uit namen zoals Bentley, Luna, en Finn. Deze namen zijn populair en passen goed bij de hedendaagse trends. Ze geven je kat een eigentijdse en stijlvolle uitstraling.

Je kunt hieronder een lijst vinden met voorbeelden van trendy Britse kattennamen:

Namen voor Britse katers:Namen voor Britse poezen:
 • Bentley
 • Finn
 • Maxwell
 • Oliver
 • Rocky
 • Luna
 • Maya
 • Nova
 • Stella
 • Zoey

Deze namen zijn niet alleen trendy en modern, maar ze passen ook goed bij de persoonlijkheid van je Britse kat. Kies een naam die bij jou en je kat past en waar jullie allebei blij mee zijn.

Referenties:

Bron: Kattenbeest.nl

Originele Britse Kattennamen

Wil je iets unieks en origineels? Kies dan voor een originele Britse kattennaam zoals Bramble, Cheshire, of Godiva. Deze namen zijn geïnspireerd op folklore, mythologie en literatuur en geven je kat een bijzondere identiteit.

Originele Britse kattennamen zijn perfect voor kattenliefhebbers die hun viervoeter willen voorzien van een unieke en betekenisvolle naam. Deze namen zijn vaak gebaseerd op Britse tradities, literatuur en popcultuur, waardoor je kat een bijzondere identiteit krijgt.

Cheshire, de legendarische mysterieuze kat uit “Alice’s Adventures in Wonderland”, is een populaire keuze voor degenen die hun kat een vleugje mysterie willen geven.

Naast Cheshire zijn er nog tal van andere originele Britse kattennamen om uit te kiezen. Bramble is bijvoorbeeld een speelse en charmante naam die doet denken aan de wilde schoonheid van doornstruiken in het Engelse platteland. Godiva is een elegante en krachtige naam, geïnspireerd op het legendarische personage Lady Godiva.

Met deze originele Britse kattennamen geef je je kat een unieke en onderscheidende identiteit. Of je nu een oud-Engelse naam kiest of een naam gebaseerd op mythologie, jouw kat zal zeker opvallen met een van deze originele kattennamen.

Britse Kattennamen voor Katers

Voor stoere Britse katers zijn er verschillende namen die perfect passen bij hun krachtige en moedige karakter. Hieronder vind je een lijst met enkele stoere Britse kattennamen:

 • Arthur: Deze naam is afkomstig uit de Britse mythologie en staat symbool voor moed en nobelheid. Een passende naam voor een sterke Britse kater.
 • George: Geïnspireerd door de legendarische Britse ridder Sir George, is deze naam een uitstekende keuze voor een stoere kater vol zelfvertrouwen.
 • Merlin: Gebaseerd op de machtige tovenaar uit de Arthuriaanse legenden, straalt deze naam mysterie en kracht uit, waardoor hij ideaal is voor een stoere Britse kater.

Deze stoere Britse kattennamen weerspiegelen de eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor de Britse korthaar katers. Kies de naam die het beste past bij de persoonlijkheid van jouw stoere kat!

De afbeelding hierboven toont een stoere Britse kater, wat perfect aansluit bij de besproken Britse kattennamen voor katers.

Britse Kattennamen voor Poezen

Voor schattige Britse poezen zijn er talloze namen die perfect passen bij hun charmante en liefelijke karakter. Hieronder vind je een selectie van schattige Britse kattennamen die je kunt overwegen voor je poes:

 • Luna: Deze betoverende naam is geïnspireerd op de maan en straalt een mystieke schoonheid uit.
 • Avalon: Een betoverende naam die doet denken aan een mythisch eiland van rust en vrede.
 • Pixie: Een speelse en betoverende naam die perfect past bij de ondeugende en levendige persoonlijkheid van je Britse poes.

Met deze schattige Britse kattennamen geef je jouw poes een uniek en liefdevol karakter. Bekijk ook de andere secties voor meer inspiratie en keuzemogelijkheden.

“Een schattige Britse poes verdient een naam die haar charme weerspiegelt en haar speciale persoonlijkheid benadrukt.”

Britse Kattennamen geïnspireerd door Hollywood

Als je een filmfan bent, kun je je Britse kat vernoemen naar een bekend personage uit Hollywood. Denk aan namen zoals Simba, Harry, of Luna. Deze namen zijn geïnspireerd op populaire films en brengen een vleugje glamour in het leven van je kat.

Britse Kattennamen geïnspireerd door Hollywood

Door je kat een naam te geven die is geïnspireerd op een Hollywood-personage, geef je hem of haar een uniek en herkenbaar karakter. Bovendien geeft het je ook de mogelijkheid om je passie voor films te delen met je huisdier.

“Ik heb mijn Britse kat vernoemd naar Simba uit de Disney-film The Lion King. Hij is net zo stoer en majestueus als het personage!” – Lisa

Of je nu een fan bent van actiefilms, animatiefilms, of romantische komedies, er is altijd wel een Hollywood-personage waar je je kat naar kunt vernoemen. Verken verschillende genres en kies een naam die past bij de persoonlijkheid en uitstraling van je Britse kat.

Enkele populaire Hollywood-geïnspireerde Britse Kattennamen zijn:

 • Simba
 • Harry
 • Luna
 • Oliver
 • Max
 • Bella
 • Scarlett

Met deze filmgerelateerde namen krijgt je Britse kat een unieke en opvallende identiteit. Laat je inspireren door je favoriete films en geef je kat een naam die een glimlach op je gezicht tovert.

Engels-Nederlandse hybride Kattennamen

Een Engels-Nederlandse hybride naam geeft je kat een internationale uitstraling. Denk aan namen zoals Spikebloem of Luckyvis. Deze namen combineren Engelse en Nederlandse woorden en zorgen voor een unieke mix van culturen.

Voorbeelden van Engels-Nederlandse hybride Kattennamen:

 • Snugglevriend – Deze naam combineert het Nederlandse woord “vriend” met het Engelse woord “snuggle”, wat knuffelen betekent. Perfect voor een kat die altijd graag knuffelt.
 • Fishpoot – Een grappige combinatie van “fish” (vis) en “poot” (paw). Ideaal voor een kat die dol is op vissen en altijd met zijn pootjes in het water zit.
 • Rocksterklauw – Een stoere combinatie van “rockster” en “klauw”. Deze naam past goed bij een kat die zich gedraagt als een echte rockster en altijd met trots zijn klauwen laat zien.

Met Engels-Nederlandse hybride kattennamen kun je een unieke identiteit creëren voor je kat en tegelijkertijd een internationale flair toevoegen. Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk namen die zowel Engels als Nederlands combineren voor een bijzondere naamgeving.

Britse Kattennamen voor het Brits Korthaar Ras

Het Brits Korthaar ras staat bekend om zijn unieke karakter en charmante uitstraling. Bij het kiezen van een naam voor je Britse Korthaar is het belangrijk om rekening te houden met de kenmerken en persoonlijkheid van dit specifieke ras. Hieronder vind je enkele suggesties voor Britse kattennamen die goed passen bij het Brits Korthaar ras:

 • Charlie
 • Tommy
 • Ollie

Deze namen sluiten perfect aan bij de Britse Korthaar en geven je kat een identiteit die bij zijn of haar karakter past. Of je nu kiest voor de speelse Charlie, de charmante Tommy of de stoere Ollie, je zult zeker een naam vinden die je Brits Korthaar kat zal complimenteren.

Deze namen hebben allemaal een uniek karakter en geven je kat een gepaste identiteit. Naast deze suggesties is het belangrijk om te onthouden dat je kat zijn of haar eigen persoonlijkheid heeft. Neem de tijd om de juiste naam te kiezen die perfect bij je kat past.

Kies onderstaand de perfecte naam voor jouw Brits Korthaar:

Britse Kattennamen voor het Brits Korthaar Ras

Conclusie

Bij het kiezen van een naam voor je Britse kat is het essentieel om rekening te houden met de karaktereigenschappen en uitstraling van je trouwe metgezel. Of je nu kiest voor een klassieke, trendy, originele of filmgerelateerde naam, het belangrijkste is dat de naam past bij de persoonlijkheid van je Brits Korthaar. Onthoud dat jouw kat een unieke naam verdient die een weerspiegeling is van zijn of haar identiteit.

Er zijn talloze Britse kattennamen om uit te kiezen, variërend van klassiek en tijdloos tot trendy en eigentijds. Populaire namen zoals Arthur, Luna en Bentley blijven geliefd onder kattenliefhebbers. Deze namen stralen kracht, schoonheid en stijl uit, waardoor je Britse kat een bijzondere en onderscheidende identiteit krijgt.

Ongeacht welke naam je uiteindelijk kiest, zorg ervoor dat het een naam is waar jij en je kat blij mee zijn. Geniet van het proces en wees creatief bij het vinden van de perfecte naam voor je geliefde Britse Korthaar. Ontdek de wereld van Britse kattennamen en laat je inspireren door de veelzijdigheid en charme van onze wollige vriendjes.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste Britse kattennamen?

Enkele populaire Britse kattennamen zijn Arthur, Luna, en Bentley.

Welke soorten Britse kattennamen zijn er?

Er zijn verschillende soorten Britse kattennamen, waaronder klassieke, trendy, originele, filmgerelateerde, Engels-Nederlandse hybride, en namen specifiek voor het Brits Korthaar ras.

Welke namen passen goed bij Britse katers?

Stoere Britse kattennamen zoals Arthur, George, en Merlin passen goed bij Britse katers.

Welke namen passen goed bij Britse poezen?

Schattige Britse kattennamen zoals Luna, Avalon, en Pixie passen goed bij Britse poezen.

Kan ik mijn Britse kat vernoemen naar een bekend personage uit Hollywood?

Ja, je kunt je Britse kat vernoemen naar een bekend personage uit Hollywood, zoals Simba, Harry, of Luna.

Picture of Lisette
Lisette

Mijn naam is Lisette en ik woon samen met mijn twee pluizige Ragdolls, Luna en Stella. Katten zijn fascinerende wezens en ik ben elke dag weer verbaasd over hun intelligentie en vindingrijkheid. Bij Huisdierheld schrijf ik over alles wat je moet weten om jouw katachtige vriend gelukkig en gezond te houden!

Gerelateerde artikelen
10 redenen waarom een kattenverzekering essentieel Is
Hoe kattenverzekering je kan helpen bij dure dierenartsrekeningen
Kattenverzekering voor raskatten: Speciale overwegingen
Wat dekken kattenverzekeringen wel en niet?