Pomchi’s

De Pomchi is een kruising tussen een Pomeriaan en een Chihuahua. Het resultaat is een kleine, compacte hond met een lief en aanhankelijk karakter. Pomchi’s zijn ideaal voor mensen die in een appartement wonen of voor senioren. Ze hebben weinig trainingsroutines nodig en gedijen goed als gezelschapshonden.

Deze designerhond heeft een mix van eigenschappen van beide ouders. Ze hebben het lichaam van een Pommeren en het gezicht van een Chihuahua. Pomchi’s zijn over het algemeen energiek, vriendelijk en mensgericht, maar kunnen ook nerveus en angstig zijn. Socialisatie en training zijn essentieel om agressiviteit tegenover vreemden en eigenaren te voorkomen.

Pomchi’s hebben een levensverwachting van 7 tot 17 jaar. Ze zijn helder, benaderbaar en liefdevol, en kunnen goede waakhonden zijn. Hun vacht kan variëren en ze vereisen regelmatige verzorging, zoals borstelen en trimmen. Pomchi’s zijn geschikt voor gezinnen met oudere kinderen en kunnen over het algemeen goed opschieten met andere honden en katten als ze vroeg worden gesocialiseerd.

Het is belangrijk om voldoende aandacht en gezelschap te bieden, omdat Pomchi’s last kunnen hebben van verlatingsangst. Ze zijn geschikt voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen en hebben een gemengd dieet nodig dat geschikt is voor kleinere rassen.

Belangrijkste punten

 • Pomchi’s zijn een kruising tussen een Pomeriaan en een Chihuahua.
 • Ze hebben een lief en aanhankelijk karakter en zijn geschikt voor mensen die in een appartement wonen of voor senioren.
 • Pomchi’s vereisen regelmatige verzorging, zoals borstelen en trimmen, en hebben een gemengd dieet nodig.
 • Ze hebben een levensverwachting van 7 tot 17 jaar en kunnen goede waakhonden zijn.
 • Pomchi’s kunnen over het algemeen goed opschieten met oudere kinderen en andere huisdieren als ze vroeg worden gesocialiseerd.

Geschiedenis van de Pomchi

De Pomchi is een relatief recente kruising en de geschiedenis ervan is niet goed gedocumenteerd. Pomchi’s komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en zijn waarschijnlijk ontstaan door het kruisen van een Pomeriaan en een Chihuahua. Beide ouderrassen zijn populair als huisdieren vanwege hun kleine formaat en aanhankelijke karakter. Fokkers zijn bezig om Pomchi’s te fokken tot een erkend ras en verbeteren de kruising door middel van gerichte fokprogramma’s.

Uiterlijk van de Pomchi

De Pomchi is een hond met een opvallend uiterlijk. Ze hebben het lichaam van een Pomeriaan, met een compact formaat en een vossenachtige uitstraling. Met hun alerte en intelligente uitdrukking trekken ze direct de aandacht. Maar wat nog interessanter is, is de variatie in hun vacht.

De vachtkleur van de Pomchi kan divers zijn, met een mix van verschillende kleuren. Je kunt Pomchi’s vinden in kleuren zoals sable, bruin, blauw en tan, zwart en tan, en crème. Dit maakt elke Pomchi uniek en speciaal.

Naast de verschillende kleuren kan de vacht van de Pomchi ook variëren in lengte. Dit hangt af van de bijdrage van de Pomeriaan, die bekend staat om zijn weelderige vacht. Sommige Pomchi’s hebben kortere vachten, terwijl anderen langere vachten hebben. Het is belangrijk om te weten dat Pomchi’s een dubbele vacht hebben, wat betekent dat ze regelmatige verzorging nodig hebben.

Om de vacht van een Pomchi gezond en glanzend te houden, is regelmatig borstelen essentieel. Dit helpt klitten te voorkomen en verwijdert vuil en losse haren. Daarnaast kan het nodig zijn om hun vacht af en toe te trimmen om het er netjes uit te laten zien.

Uiterlijk van de PomchiBeschrijving
LichaamCompact formaat, vergelijkbaar met een Pomeriaan
GezichtVossenachtige uitdrukking met een alerte en intelligente oogopslag
VachtkleurVariatie van kleuren, zoals sable, bruin, blauw en tan, zwart en tan, en crème
VachtlengteVerschillende lengtes, afhankelijk van de bijdrage van de Pomeriaan

Karakter van de Pomchi

De Pomchi staat bekend om zijn levendige, nieuwsgierige en alerte karakter. Deze energieke hond is speels en vriendelijk, en hecht zich sterk aan zijn menselijke metgezellen. De Pomchi kan een geweldige gezelschapshond zijn, maar het is belangrijk om te weten dat ze ook de neiging hebben om nerveus en angstig te zijn. Dit kan soms leiden tot agressief gedrag.

Een goede socialisatie en training zijn essentieel om het angstige en agressieve gedrag van een Pomchi te voorkomen. Door ze op jonge leeftijd aan verschillende omgevingen, mensen en andere dieren te laten wennen, kunnen ze leren om kalm en ontspannen te reageren. Dit helpt hen om beter om te gaan met nieuwe situaties en vermindert het risico op agressie.

Pomchi’s zijn loyaal aan hun eigenaren en hechten zich sterk aan hen. Ze kunnen soms waaks zijn en zullen hun gezin beschermen. Dit maakt ze goede waakhonden, ondanks hun kleine formaat.

Een belangrijk aandachtspunt bij het karakter van de Pomchi is dat ze gevoelig zijn voor verlatingsangst. Ze hechten zich sterk aan hun eigenaren en kunnen gestrest raken als ze voor lange periodes alleen worden gelaten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende gezelschap en stimulatie krijgen, en dat ze niet te veel tijd alleen doorbrengen.

Zijn Pomchi’s geschikt voor gezinnen met kinderen?

Pomchi’s kunnen over het algemeen goed opschieten met oudere kinderen. Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze op de juiste manier met een hond moeten omgaan en voorzichtig moeten zijn met de kleine grootte van de Pomchi. Toezicht is altijd vereist wanneer kinderen in de buurt zijn van een Pomchi, om ervoor te zorgen dat er geen ruwe spelletjes worden gespeeld en dat de hond niet per ongeluk wordt verwond.

Zijn Pomchi’s geschikt voor gezinnen met andere huisdieren?

Pomchi’s kunnen goed opschieten met andere honden en katten als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Het is belangrijk om de introductie langzaam en gecontroleerd te laten verlopen, zodat de Pomchi en de andere huisdieren elkaar rustig kunnen leren kennen. Elke individuele Pomchi is anders, dus het is altijd belangrijk om op hun reacties te letten en ervoor te zorgen dat ze comfortabel en veilig zijn in de aanwezigheid van andere huisdieren.

Pomchi karakter

Door hun vriendelijke en speelse karakter kunnen Pomchi’s over het algemeen goed opschieten met andere huisdieren, maar het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en te zorgen voor een veilige en rustige omgeving.

Gezondheid van de Pomchi

Pomchi’s hebben over het algemeen een goede gezondheid, maar zoals bij alle hondenrassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke gezondheidsproblemen bij Pomchi’s om ze tijdig te herkennen en behandelen. Enkele veelvoorkomende gezondheidsproblemen die bij de Pomchi kunnen voorkomen, zijn:

 1. Cataracten: Dit zijn troebele vlekken op de ooglens die het gezichtsvermogen van de hond kunnen beïnvloeden.
 2. Progressieve netvliesatrofie: Dit is een erfelijke oogaandoening die leidt tot verlies van het gezichtsvermogen.
 3. Hypothyreoïdie: Dit is een aandoening waarbij de schildklier te weinig hormonen produceert, wat kan leiden tot symptomen zoals gewichtstoename, verminderde activiteit en haaruitval.
 4. Tand- en tandvleesaandoeningen: Pomchi’s kunnen gevoelig zijn voor tandplak, tandsteen en tandvleesaandoeningen. Regelmatig tandenpoetsen en professionele gebitsreiniging zijn essentieel voor een goede mondgezondheid.
 5. Epilepsie: Sommige Pomchi’s kunnen epileptische aanvallen ervaren, die veroorzaakt kunnen worden door erfelijke factoren of andere oorzaken.

Het is ook belangrijk om te weten dat de levensverwachting van een Pomchi varieert tussen 7 en 17 jaar. Het exacte aantal jaren dat een Pomchi leeft, kan echter afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals genetica, levensstijl en algehele gezondheidszorg.

Om de gezondheid van je Pomchi te bevorderen, is het aan te raden regelmatige controles bij de dierenarts te plannen. De dierenarts kan je adviseren over de juiste vaccinaties, preventieve behandelingen tegen vlooien en teken, en andere gezondheidszorgbehoeften van je Pomchi.

Een gezonde levensstijl, inclusief een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging, kan ook bijdragen aan het welzijn van je Pomchi. Zorg voor een veilige en stimulerende omgeving voor je hond, waarin ze kunnen spelen, rennen en mentaal gestimuleerd kunnen worden.

Door de gezondheid van je Pomchi serieus te nemen en preventieve maatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je harige vriend een gelukkig en gezond leven leidt.

Verzorging van de Pomchi

Om ervoor te zorgen dat je Pomchi er op zijn best uitziet, is regelmatige verzorging essentieel. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de verzorging van een Pomchi:

Vachtverzorging

De vacht van een Pomchi vereist regelmatig onderhoud. Het is belangrijk om de vacht regelmatig te borstelen om klitten en vuil te verwijderen. Dit helpt ook bij het behouden van een gezonde vacht. Afhankelijk van de vachtlengte van je Pomchi kan je kiezen voor een zachte borstel of een borstel met lange haren. Zorg ervoor dat je tijdens het borstelen voorzichtig te werk gaat om ongemak voor je Pomchi te voorkomen.

Oorverzorging

Pomchi’s hebben gevoelige oren die regelmatig moeten worden schoongemaakt. Verwijder voorzichtig overtollig oorsmeer en vuil met een zachte doek. Vermijd het gebruik van wattenstaafjes, omdat deze de oren van je Pomchi kunnen beschadigen.

Tanden poetsen

Het is van groot belang om regelmatig de tanden van je Pomchi te poetsen om tand- en tandvleesaandoeningen te voorkomen. Gebruik een tandenborstel en tandpasta speciaal voor honden. Begin langzaam en wennen je Pomchi aan het poetsen van zijn tanden.

Naast deze algemene verzorgingstips is het ook belangrijk om je Pomchi een uitgebalanceerd dieet te geven en voldoende lichaamsbeweging te bieden om een gezond gewicht te behouden. Regelmatige controles bij de dierenarts zijn ook essentieel om de algehele gezondheid van je Pomchi te waarborgen.

Pomchi verzorging
Verzorgingstips voor een gezonde Pomchi
Borstel de vacht regelmatig om klitten en vuil te verwijderen
Houd de oren schoon en controleer regelmatig op tekenen van infecties
Poets regelmatig de tanden van je Pomchi om tand- en tandvleesaandoeningen te voorkomen
Geef je Pomchi een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging
Zorg voor regelmatige controles bij de dierenarts

Geschiktheid van de Pomchi voor gezinnen met kinderen

Pomchi’s zijn gewoonlijk geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Door hun kleine formaat kunnen ze gemakkelijk gewond raken door jonge kinderen die niet weten hoe ze met honden moeten omgaan. Pomchi’s kunnen goed overweg met oudere kinderen die weten hoe ze voorzichtig met honden moeten spelen en ze op de juiste manier moeten benaderen. Het is belangrijk om altijd toezicht te houden wanneer jonge kinderen in de buurt van een Pomchi zijn.

Hoewel Pomchi’s aanhankelijke en vriendelijke metgezellen kunnen zijn, moeten kinderen leren hoe ze met honden moeten omgaan en altijd respectvol en voorzichtig zijn rondom hun Pomchi. Hier zijn enkele tips voor het omgaan met een Pomchi binnen gezinsomgevingen:

 • Zorg ervoor dat kinderen weten hoe ze hun Pomchi zachtjes moeten aaien en vasthouden zonder te ruw te zijn.
 • Leer kinderen om niet aan de oren, staart of vacht van de Pomchi te trekken.
 • Laat kinderen weten dat ze de Pomchi niet moeten storen terwijl hij eet of slaapt.
 • Leg uit dat Pomchi’s ruimte nodig hebben en soms wat tijd voor zichzelf willen.
 • Wijs erop dat kinderen altijd voorzichtig moeten zijn wanneer ze met de Pomchi spelen en geen wilde spelletjes moeten spelen die de hond kunnen laten schrikken of kwetsen.

Door het leren van deze basisregels voor omgang met huisdieren, kunnen kinderen en Pomchi’s harmonieus samenleven en een mooie band opbouwen.

“Het is belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren hoe ze respectvol met huisdieren moeten omgaan. Met het juiste begrip en begeleiding kunnen kinderen en Pomchi’s waardevolle metgezellen voor elkaar worden.” – Dierenexpert

Veiligheid staat voorop

Hoewel Pomchi’s over het algemeen geschikt zijn voor gezinnen met oudere kinderen, moeten ouders altijd voorzichtig zijn en toezicht houden in de omgang tussen hun kinderen en de Pomchi. Dit zorgt ervoor dat zowel de kinderen als de hond veilig en gelukkig blijven.

Geschiktheid van de Pomchi voor gezinnen met andere huisdieren

Pomchi’s zijn over het algemeen vriendelijk en sociaal en kunnen prima opschieten met andere honden en katten als ze vroeg worden gesocialiseerd. Het is belangrijk om de introductie van de Pomchi aan andere huisdieren langzaam en kalm te laten verlopen om ervoor te zorgen dat ze goed met elkaar kunnen opschieten. Elke Pomchi is uniek en hun relatie met andere huisdieren kan variëren, afhankelijk van hun opvoeding en socialisatie. Het is dus raadzaam om met de fokker of iemand die de Pomchi goed kent te praten om een beter idee te krijgen van hoe de Pomchi met andere huisdieren kan omgaan.

Pomchi en andere huisdieren
Pomchi en andere hondenPomchi en katten
Pomchi’s kunnen goed opschieten met andere honden, vooral als ze op jonge leeftijd aan elkaar worden voorgesteld. Regelmatige socialisatie en positieve interacties kunnen helpen bij het bevorderen van een harmonieuze relatie tussen Pomchi’s en andere honden.Pomchi’s kunnen ook goed overweg met katten, mits ze op jonge leeftijd aan elkaar worden voorgesteld en aan elkaar wennen. Monitoring en langzame introducties zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de Pomchi als de kat zich comfortabel voelen bij elkaar.

Aanschaf van een Pomchi

Als je een Pomchi wilt aanschaffen, is het belangrijk om zorgvuldig te zoeken naar een betrouwbare fokker of om te overwegen om een Pomchi te adopteren uit een asiel of reddingscentrum. Een Pomchi aanschaffen is een grote beslissing, dus neem de tijd om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen bij het aanschaffen van een Pomchi:

1. Zoek naar een betrouwbare Pomchi fokker

Wanneer je op zoek gaat naar een Pomchi fokker, is het essentieel om een betrouwbare en verantwoordelijke fokker te vinden. Vraag om aanbevelingen van andere Pomchi-eigenaren of zoek online naar erkende fokkers. Een betrouwbare fokker zal een goede kennis hebben van het ras, de gezondheid van de honden prioriteren en een goede leefomgeving bieden voor de pups.

2. Controleer de gezondheid en documenten

Bij het kiezen van een Pomchi, zorg ervoor dat je de nodige papieren en documenten ontvangt. Een betrouwbare fokker zal je voorzien van de juiste registratie- en stamboomdocumenten. Vraag ook naar de gezondheidscontroles die zijn uitgevoerd bij de ouderhonden en of er informatie is over erfelijke aandoeningen in de lijn.

3. Bezoek de fokker en ontmoet de ouderhonden

Plan een bezoek aan de fokker om de omstandigheden te zien waarin de honden worden gehouden. Let op de netheid, de gezondheid en het gedrag van de ouderhonden. Dit kan je een idee geven van hoe de pups zullen opgroeien.

4. Overweeg adoptie

Als alternatief kun je overwegen om een Pomchi te adopteren uit een asiel of reddingscentrum. Er zijn veel Pomchi’s die een liefdevol thuis nodig hebben. Door een Pomchi te adopteren, geef je niet alleen een thuis aan een hond in nood, maar ook de kans op een geweldige nieuwe metgezel.

Ongeacht of je kiest voor een fokker of adoptie, is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen voordat je een Pomchi aanschaft. Een gezonde en goed verzorgde Pomchi zal je jarenlang liefde en plezier brengen.

Ga zorgvuldig te werk bij het aanschaffen van een Pomchi:
– Zoek een betrouwbare Pomchi fokker
– Controleer de gezondheid en documenten
– Bezoek de fokker en ontmoet de ouderhonden
– Overweeg adoptie

Veelgestelde vragen over de Pomchi

Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de Pomchi:

 1. Wat is een Pomchi?

  Een Pomchi is een kruising tussen een Pomeriaan en een Chihuahua. Het resultaat is een kleine en compacte hond met een uniek uiterlijk en karakter.

 2. Hoe groot wordt een Pomchi?

  De grootte van een Pomchi kan variëren, maar over het algemeen wegen ze tussen de 2 en 5 kilogram en bereiken ze een hoogte van 15 tot 25 centimeter.

 3. Heeft een Pomchi veel beweging nodig?

  Pomchi’s zijn energieke honden en hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig, zoals wandelen en spelen. Houd er echter rekening mee dat ze klein zijn en geen lange afstanden kunnen afleggen.

 4. Zijn Pomchi’s geschikt voor gezinnen met kinderen?

  Pomchi’s kunnen over het algemeen goed opschieten met oudere kinderen, maar ze kunnen kwetsbaar zijn voor ruwe behandeling van jongere kinderen vanwege hun kleine formaat. Toezicht en begeleiding zijn altijd belangrijk.

 5. Hoe zit het met de gezondheid van een Pomchi?

  Pomchi’s kunnen vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals oogproblemen en tandheelkundige aandoeningen. Regelmatige controles bij de dierenarts en een gezond dieet kunnen bijdragen aan het behoud van de algehele gezondheid van je Pomchi.

Als je meer vragen hebt over de Pomchi, aarzel dan niet om contact op te nemen met een erkende fokker of dierenarts voor meer informatie.

Conclusie

Pomchi’s zijn de ideale metgezellen voor mensen die in een appartement wonen of voor senioren. Met hun lief en aanhankelijk karakter brengen ze veel vreugde in het leven van hun eigenaars. Pomchi’s zijn compacte honden met een mix van eigenschappen van zowel de Pomeriaan als de Chihuahua.

Deze designerhonden vereisen regelmatige verzorging, zoals het borstelen van hun vacht en het poetsen van hun tanden. Ze zijn geschikt voor gezinnen met oudere kinderen en kunnen over het algemeen goed opschieten met andere huisdieren, mits ze vroeg worden gesocialiseerd.

Het is van groot belang om een Pomchi te kopen bij een betrouwbare fokker of te overwegen om er een te adopteren uit een asiel of reddingscentrum. Met de juiste zorg en liefde kunnen Pomchi’s loyale en geliefde metgezellen worden voor vele jaren. Overweeg dus om een Pomchi in uw leven op te nemen en geniet van de vreugde die deze bijzondere honden te bieden hebben.

Veelgestelde vragen

Wat is een Pomchi?

Een Pomchi is een kruising tussen een Pomeriaan en een Chihuahua. Het is een kleine, compacte hond met een lief en aanhankelijk karakter.

Voor wie is een Pomchi geschikt?

Pomchi’s zijn ideaal voor mensen die in een appartement wonen of voor senioren. Ze gedijen goed als gezelschapshonden.

Hoe is het karakter van een Pomchi?

Pomchi’s zijn over het algemeen energiek, vriendelijk en mensgericht. Ze kunnen echter ook nerveus en angstig zijn. Socialisatie en training zijn essentieel om agressie te voorkomen.

Wat is de levensverwachting van een Pomchi?

Pomchi’s hebben een levensverwachting van 7 tot 17 jaar.

Hoe moet ik een Pomchi verzorgen?

Pomchi’s vereisen regelmatige verzorging, zoals borstelen en trimmen van de vacht. Ze hebben ook regelmatige tandenpoetsbeurten en nagelknipbeurten nodig.

Zijn Pomchi’s geschikt voor gezinnen met kinderen?

Pomchi’s kunnen over het algemeen goed opschieten met oudere kinderen, maar jongere kinderen moeten voorzichtig met hen omgaan om letsel te voorkomen.

Kunnen Pomchi’s goed opschieten met andere huisdieren?

Pomchi’s kunnen over het algemeen goed opschieten met andere honden en katten als ze vroeg worden gesocialiseerd.

Waar kan ik een Pomchi kopen?

U kunt een Pomchi kopen bij een betrouwbare fokker of overwegen er een te adopteren uit een asiel of reddingscentrum.

Kan ik een Pomchi als waakhond hebben?

Pomchi’s kunnen waaks zijn, maar hun kleine formaat maakt ze geen ideale waakhonden. Ze zijn echter loyaal aan hun eigenaren.

Wat zijn veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij Pomchi’s?

Pomchi’s kunnen vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen zoals cataracten, progressieve netvliesatrofie, hypothyreoïdie en tand- en tandvleesaandoeningen.

Zijn Pomchi’s geschikt voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen?

Ja, Pomchi’s zijn geschikt voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen. Ze hebben voldoende lichaamsbeweging nodig, maar kunnen zich aanpassen aan verschillende omgevingen.

Bekijk ook de volgende hondenrassen
Fox Terrier Ruwhaar
Groenendael
Basenji
Griffon Belge
Peruaanse Naakthond
Lappenhond
Boxer
Perro de Presa Canario
Duitse Herder
Flatcoated Retriever
Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Past een Pomchi bij jou?

Behoefte aan mentale stimulatie

Houdt van relaxen
Heeft activiteiten nodig

Energie niveau

Rustig
Veel energie

Trainen

Eigenwijs
Bereid om te leren

Vacht en haar verlies

Geen verlies
Veel verlies

Waakhond

Wat van mij is, is van jou
Waakzaam

Openheid tegenover vreemden

Gereserveerd
Iedereen is mijn beste vriend

Omgang met andere honden

Niet aanbevolen
Goed met andere honden

Vachtverzorging

Veel tijd
Weinig tijd

Omgang met jonge kinderen

Niet aanbevolen
Goed met jonge kinderen

Aanhankelijk met familie

Onafhankelijk
Lovey-Dovey
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland
Vind de Goedkoopste Hondenverzekering in NL