Pharaohond

Maak kennis met de fascinerende Pharaohond, een middelgrote hond met een adellijke uitstraling. De Pharaohond beweegt zich gracieus en behendig, en staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid. Met zijn warm roodbruine vacht en witte aftekeningen is hij een prachtige verschijning. Deze hond heeft een schofthoogte tussen de 50 cm en 65 cm en weegt gemiddeld tussen de 15 kg en 20 kg. Het karakter van de Pharaohond is vriendelijk en hij is een aangenaam gezelschap in huis. Hoewel hij reserveert is tegenover vreemden, is hij zeer betrouwbaar. De Pharaohond behoort tot de FCI groep 5, spitsen en oertypen.

Belangrijkste punten

 • De Pharaohond is een middelgrote hond met een adellijke uitstraling.
 • Zijn warm roodbruine vacht en witte aftekeningen maken hem tot een prachtige verschijning.
 • Met zijn snelheid en behendigheid is hij in staat om zich vrij te bewegen.
 • Hij is een gereserveerde maar betrouwbare metgezel.
 • De Pharaohond behoort tot FCI groep 5, spitsen en oertypen.

Geschiedenis van het ras

De Pharaohond heeft een rijke geschiedenis. Hoewel zijn oorsprong wordt toegeschreven aan Malta, is er bewijs dat dit ras al 4000 jaar v.Chr. in Egypte voorkwam en daar werd gebruikt als jachthond.

De Pharaohond is waarschijnlijk afkomstig uit Midden-Azië of Afrika en heeft zich verspreid naar verschillende landen, waaronder Malta, Gozo en Ibiza. Op Malta wordt de Pharaohond nog steeds gebruikt voor de konijnenjacht. Het ras is pas sinds de jaren 60 in Engeland erkend en heeft over de hele wereld zijn eigen rasverenigingen.

Medische achtergrond en bekende problemen

De gezondheid van de Pharaohond is over het algemeen goed en er zijn geen rasgebonden gezondheidsproblemen bekend. Het is echter belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en te zorgen voor een goede verzorging om eventuele problemen te voorkomen.

Hier zijn enkele essentiële aspecten van Pharaohond verzorging:

 1. Borstelen: Regelmatig borstelen helpt de vacht van de Pharaohond gezond te houden en helpt klitten en losse haren te verwijderen.
 2. Tandenpoetsen: Net als bij mensen is het belangrijk om de tanden van de Pharaohond regelmatig te poetsen om tandplak en tandsteen te voorkomen. Gebruik hiervoor speciale hondentandpasta en een hondentandenborstel.
 3. Nagelknippen: Zorg ervoor dat de nagels van de Pharaohond regelmatig worden geknipt om te voorkomen dat ze te lang worden. Te lange nagels kunnen ongemak veroorzaken en problemen veroorzaken bij het lopen.

Bij het kopen van een Pharaohond is het belangrijk om een betrouwbare fokker te vinden. Een goede fokker zal de gezondheidsgeschiedenis van de ouders kunnen verstrekken en indien nodig gezondheidstests hebben uitgevoerd. Informeer altijd naar deze gegevens bij de fokker voordat je een Pharaohond koopt.

GezondheidsprobleemBeschrijving
HeupdysplasieEen aandoening waarbij de heupgewrichten abnormaal gevormd zijn, wat kan leiden tot pijn en mobiliteitsproblemen.
AllergieënSommige Pharaohonden kunnen allergisch zijn voor bepaalde voedingsmiddelen of omgevingsfactoren, wat kan leiden tot huidproblemen.
OogproblemenSommige Pharaohonden kunnen aanleg hebben voor oogproblemen zoals entropion (naar binnen gedraaide oogleden) of cataract (troebelheid van de ooglens).

Het is belangrijk om de Pharaohond regelmatig te laten controleren door een dierenarts. De dierenarts kan tijdig eventuele gezondheidsproblemen detecteren en behandelen.

Pharaohond verzorging

“De gezondheid en welzijn van je Pharaohond moeten altijd je prioriteit hebben. Zorg voor regelmatige controles en geef je hond de verzorging die hij nodig heeft voor een lang en gezond leven.”

Voeding en voedsel voor de Pharaohond

De Pharaohond heeft een uitgebalanceerd dieet nodig dat afgestemd is op zijn leeftijd, grootte en activiteitenniveau. Een hoogwaardige hondenvoeding met de juiste voedingsstoffen is essentieel voor de gezondheid van de Pharaohond. Het is belangrijk om de voeding af te stemmen op de individuele behoeften van de hond en regelmatig de voedingstoestand en het gewicht van de hond te controleren. Het is ook belangrijk om de hond regelmatig vers water te geven en snacks met mate te geven.

Voedingsbehoeften van de PharaohondGeschikte voeding
LeeftijdSpeciale voeding voor puppy’s, volwassen honden of senior honden, aangepast aan de behoeften van elke levensfase.
GrootteVoeding die is afgestemd op de grootte van de Pharaohond, met de juiste balans tussen voedingsstoffen.
ActiviteitenniveauVoor actieve Pharaohonden is voeding met extra eiwitten en energie nodig, terwijl minder actieve honden een voeding met een gematigder caloriegehalte kunnen krijgen.

Let op de voedingstoestand en het gewicht van de Pharaohond om te bepalen of de hond de juiste hoeveelheid voeding krijgt. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen, dus wees voorzichtig met het geven van te veel snacks en traktaties. Raadpleeg een dierenarts of hondenvoedingsspecialist voor advies over geschikte voeding voor jouw Pharaohond.

Namen voor de Pharaohond

Als je op zoek bent naar de perfecte naam voor je Pharaohond, ben je hier aan het juiste adres! We hebben 15 geweldige naamideeën voor je verzameld. Of je nu op zoek bent naar een stoere, koninklijke of exotische naam, er is voor elk wat wils. Geef je Pharaohond een naam die zijn majestueuze karakter weerspiegelt!

Geweldige naamideeën voor Pharaohond honden:

 • Aïsha
 • Farouk
 • Nefertiti
 • Ramses
 • Cleopatra
 • Amira
 • Osiris
 • Isis
 • Sahara
 • Anubis
 • Jasmine
 • Simba
 • Zara
 • Luna
 • Romeo

Kies de naam die het beste past bij jouw Pharaohond hond en geniet van jarenlang plezier en avontuur met je nieuwe metgezel!

Pharaohond hond

Praktische tips voor de verzorging van de Pharaohond

Goede verzorging is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van je Pharaohond. Hier zijn enkele praktische tips om ervoor te zorgen dat je hond gelukkig en gezond blijft:

 1. Lichaamsbeweging en mentale stimulatie: Zorg ervoor dat je Pharaohond regelmatig voldoende lichaamsbeweging krijgt. Maak dagelijks wandelingen en biedt hem de mogelijkheid om buiten te spelen. Daarnaast is het belangrijk om hem mentaal te stimuleren door spelletjes te spelen en puzzels aan te bieden.
 2. Vachtverzorging: Borstel de vacht van je Pharaohond regelmatig om klitten en losse haren te verwijderen. Dit helpt ook om de vacht mooi en gezond te houden.
 3. Oorhygiëne: Reinig regelmatig de oren van je Pharaohond om oorinfecties te voorkomen. Gebruik hiervoor een speciale oorreiniger en volg de instructies van je dierenarts.
 4. Tandverzorging: Poets regelmatig de tanden van je Pharaohond om tandplak en tandsteen te voorkomen. Gebruik een hondentandenborstel en tandpasta die speciaal voor honden is ontwikkeld.
 5. Nagelverzorging: Knip regelmatig de nagels van je Pharaohond om te voorkomen dat ze te lang worden. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een scherpe nagelknipper speciaal voor honden.
 6. Regelmatige dierenartscontroles: Laat je Pharaohond regelmatig controleren door een dierenarts voor vaccinaties en gezondheidscontroles. Dit helpt om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen.
 7. Socialisatie: Geef je Pharaohond voldoende gelegenheid om te socialiseren met andere honden en mensen. Dit helpt hem om vertrouwd en comfortabel te worden in verschillende sociale situaties.
 8. Een veilige slaapplek: Zorg voor een veilige en comfortabele slaapplek voor je Pharaohond. Dit kan een hondenmand, -kussen of -bench zijn, afhankelijk van de voorkeur van je hond.
 9. Opvoeding en training: Leer je Pharaohond gehoorzaamheidscommando’s en gebruik positieve versterking bij de training. Een professionele fokker kan advies geven over de opvoeding en training van de Pharaohond.

Door deze praktische tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je Pharaohond een gezond en gelukkig leven leidt. Vergeet niet om altijd de unieke behoeften van je hond in overweging te nemen en contact op te nemen met een ervaren fokker voor specifiek advies en begeleiding.

Conclusie

De Pharaohond is een majestueuze hond met een rijke geschiedenis en uniek temperament. Hij is geschikt voor bazen die actief zijn en bereid zijn om tijd en energie te investeren in de verzorging en training van de hond. Met de juiste verzorging en training kan de Pharaohond een trouwe en aanhankelijke metgezel zijn.

Het is belangrijk om een betrouwbare fokker te vinden bij het kopen van een Pharaohond en de ouders te controleren op gezondheidstests. Neem de tijd om te leren over het ras en zorg ervoor dat de Pharaohond past bij jouw levensstijl voordat je de beslissing neemt om er een te kopen.

Veelgestelde vragen

Wat is de geschiedenis van de Pharaohond?

De Pharaohond heeft een rijke geschiedenis en wordt al 4000 jaar v.Chr. in Egypte genoemd. Hij werd gebruikt als jachthond en is waarschijnlijk afkomstig uit Midden-Azië of Afrika. Het ras heeft zich verspreid naar verschillende landen, waaronder Malta, Gozo en Ibiza.

Wat zijn de eigenschappen van een Pharaohond puppy?

Een Pharaohond puppy heeft een adellijke verschijning en beweegt zich vrij en lichtvoetig. De vacht is warm roodbruin met witte aftekeningen op de staart, borst en tenen. De schofthoogte varieert tussen de 50 cm en 65 cm en het gewicht tussen de 15 kg en 20 kg.

Heeft de Pharaohond gezondheidsproblemen?

Er zijn geen rasgebonden gezondheidsproblemen bekend bij de Pharaohond. Het is belangrijk om de hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en te zorgen voor een goede verzorging.

Wat moet ik weten voordat ik een Pharaohond koop?

Bij de aanschaf van een Pharaohond is het raadzaam om een betrouwbare fokker te zoeken en te informeren naar de gezondheidsgeschiedenis van de ouders en eventuele gezondheidstests die zijn uitgevoerd.

Welke voeding heeft een Pharaohond nodig?

Een Pharaohond heeft een uitgebalanceerd dieet nodig dat afgestemd is op zijn leeftijd, grootte en activiteitenniveau. Het is belangrijk om de voeding af te stemmen op de individuele behoeften van de hond.

Heb je suggesties voor namen voor een Pharaohond?

Enkele suggesties voor namen zijn Aïsha, Farouk, Nefertiti, Ramses, Cleopatra, Amira, Osiris, Isis, Sahara, Anubis, Jasmine, Simba, Zara, Luna en Romeo.

Heb je tips voor de verzorging van een Pharaohond?

Borstel de vacht regelmatig, reinig de oren, poets de tanden en knip de nagels van de Pharaohond. Zorg ook voor regelmatige lichaamsbeweging, mentale stimulatie en voldoende sociaal contact.

Wat moet ik weten voordat ik een Pharaohond aanschaf?

Het is belangrijk om een betrouwbare fokker te vinden en de ouders te controleren op gezondheidstests. Neem de tijd om te leren over het ras en zorg ervoor dat de Pharaohond past bij jouw levensstijl voordat je de beslissing neemt om er een te kopen.

Bekijk ook de volgende hondenrassen
Gordon Setter
Groenendael
Bobtail
Duitse Staande
Oudduitse Herder
Pharaohond
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Basset Hound
Bichon
Alano Espanol
Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Past een Pharaohond bij jou?

Behoefte aan mentale stimulatie

Houdt van relaxen
Heeft activiteiten nodig

Energie niveau

Rustig
Veel energie

Trainen

Eigenwijs
Bereid om te leren

Vacht en haar verlies

Geen verlies
Veel verlies

Waakhond

Wat van mij is, is van jou
Waakzaam

Openheid tegenover vreemden

Gereserveerd
Iedereen is mijn beste vriend

Omgang met andere honden

Niet aanbevolen
Goed met andere honden

Vachtverzorging

Veel tijd
Weinig tijd

Omgang met jonge kinderen

Niet aanbevolen
Goed met jonge kinderen

Aanhankelijk met familie

Onafhankelijk
Lovey-Dovey
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland
Vind de Goedkoopste Hondenverzekering in NL