Perro de Presa Canario

Ben je geïnteresseerd in het Perro de Presa Canario hondenras? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over dit indrukwekkende ras. Van de geschiedenis en eigenschappen tot training en verzorging, wij bieden je een diepgaande kijk op de Perro de Presa Canario.

Belangrijke punten

 • Het Perro de Presa Canario ras is krachtig en loyaal
 • De geschiedenis van dit ras gaat terug naar de oudheid
 • De Perro de Presa Canario vereist ervaren en consequente training
 • De verzorging van deze hond moet regelmatig en zorgvuldig zijn
 • Met de juiste opvoeding kan de Perro de Presa Canario een geweldige metgezel zijn

Geschiedenis van de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario vindt zijn oorsprong op de Canarische Eilanden en heeft een rijke geschiedenis. Het ras werd ontwikkeld tijdens het Romeinse rijk en werd oorspronkelijk gebruikt voor vee-werk en deelname aan hondengevechten. Na het verbod op hondengevechten werd het ras gekruist met andere beschermende rassen. Tegenwoordig staat de Perro de Presa Canario bekend om zijn moed en beschermende karakter.

Op de Canarische Eilanden, gelegen voor de kust van Noordwest-Afrika, werd de Perro de Presa Canario ontwikkeld als een veelzijdige werkhond. Het ras stamt af van de oude Canarische Mastiff, die door de inheemse bevolking werd gebruikt voor het hoeden van vee en het beschermen van de boerderij tegen indringers.

Tijdens het Romeinse rijk werd het ras gebruikt in hondengevechten, waar ze bekend stonden om hun moed en kracht. Echter, na het verbod op hondengevechten in de 19e eeuw, begon de populariteit van het ras af te nemen.

Om het voortbestaan van de Perro de Presa Canario te waarborgen, begonnen fokkers het ras te kruisen met andere beschermende rassen, zoals de Engelse Mastiff en de Bulldog. Dit resulteerde in een hond met een nog sterker beschermend instinct en een imposant uiterlijk.

Vandaag de dag is de Perro de Presa Canario erkend als een aparte ras en wordt hij gewaardeerd om zijn moed, beschermende instinct en loyaliteit. Het is een geliefd ras onder hondenliefhebbers over de hele wereld.

Lees verder voor meer informatie over de eigenschappen van de Perro de Presa Canario.

Eigenschappen van de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario staat bekend om zijn indrukwekkende eigenschappen en temperament. Deze hond heeft een sterk karakter, altijd waakzaam en zeer trouw aan zijn eigenaar en gezin. De Perro de Presa Canario is van nature beschermend en wantrouwend tegenover vreemden, waardoor hij uitstekend geschikt is als waakhond.

Deze hond bezit een sterke wil en heeft een ervaren en consequente training nodig. Door zijn intelligentie en vastberadenheid is hij in staat om snel te leren en te gehoorzamen. Met de juiste begeleiding kan de Perro de Presa Canario een gehoorzame en loyale metgezel worden.

De Perro de Presa Canario is ook kenmerkend vanwege zijn sterke loyaliteit. Hij hecht zich sterk aan zijn gezin en zal er alles aan doen om hen te beschermen. Deze hond is toegewijd en liefdevol naar zijn eigenaar en zal zijn gezin altijd verdedigen.

De Perro de Presa Canario is een uitstekende waakhond vanwege zijn karakter, waakzaamheid en loyaliteit. Deze eigenschappen maken hem tot een betrouwbare beschermer van je gezin en eigendommen.

Omdat de Perro de Presa Canario

 • sterk van karakter is,
 • zeer waakzaam is,
 • gehoorzaamheid vertoont,
 • grote loyaliteit toont,
 • een sterke wil heeft,

is het belangrijk om deze eigenschappen in gedachten te houden bij het trainen en opvoeden van deze hond. Met de juiste begeleiding en verzorging kan de Perro de Presa Canario uitgroeien tot een geweldige metgezel met een evenwichtig karakter.

EigenschappenKarakterWaakzaamheidGehoorzaamheidLoyaliteitSterke wil
BeschrijvingSterk karakterAltijd waakzaamGoed gehoorzaamZeer loyaalZeer vastberaden

Uiterlijke kenmerken van de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario heeft een imposante verschijning. Met zijn krachtige bouw, brede kop en lange poten straalt hij zelfvertrouwen uit. Deze hond is een indrukwekkende verschijning in elke ruimte.

De schofthoogte van de Perro de Presa Canario varieert tussen de 56 en 65 cm, waardoor het een middelgroot tot groot hondenras is. Het gewicht van deze honden ligt tussen de 38 en 59 kg, afhankelijk van geslacht en individuele kenmerken.

Wat betreft de vacht heeft de Perro de Presa Canario een korte en ruwe vacht. Deze vacht biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en vereist weinig onderhoud. De kleuren van de vacht kunnen variëren en omvatten zwart, fawn, bruin en gestroomd. Elke kleur versterkt de robuuste uitstraling van dit ras.

Dankzij zijn imposante uiterlijk trekt de Perro de Presa Canario de aandacht waar hij ook gaat. Zijn krachtige verschijning, in combinatie met zijn indrukwekkende eigenschappen, maken hem een unieke hond die bewondering oproept bij liefhebbers van grote rassen.

Medische achtergrond en bekende problemen van de Perro de Presa Canario

Hoewel de Perro de Presa Canario over het algemeen een gezond ras is, hebben ze een verhoogd risico op bepaalde medische problemen. Het is belangrijk om bij dit ras bekend te zijn met hun medische achtergrond en op de hoogte te zijn van mogelijke gezondheidsproblemen.

GezondheidsproblemenBeschrijving
HeupdysplasieHeupdysplasie is een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed gevormd zijn, wat kan leiden tot pijn en artritis.
ElleboogdysplasieElleboogdysplasie is een aandoening waarbij de botten in de elleboog niet goed op elkaar aansluiten, wat kan leiden tot pijn en kreupelheid.
OogproblemenPerro de Presa Canario’s kunnen vatbaar zijn voor verschillende oogaandoeningen, zoals progressieve retina atrofie (PRA) en cataract.
EpilepsieEpilepsie is een neurologische aandoening die episodische aanvallen veroorzaakt. Het kan voorkomen bij Perro de Presa Canario’s.
HypothyreoïdieHypothyreoïdie treedt op wanneer de schildklier niet voldoende schildklierhormonen produceert, wat kan leiden tot gewichtstoename, lethargie en huidproblemen.
Maagverwijding volvulusMaagverwijding volvulus, ook bekend als een opgeblazen maag, is een levensbedreigende aandoening waarbij de maag gedraaid raakt. Het komt vaker voor bij diepgeborstelde rassen zoals de Perro de Presa Canario.

Het is belangrijk om bij dit ras verantwoorde fokpraktijken toe te passen en regelmatig veterinaire controles te hebben. Vroege detectie en behandeling van deze aandoeningen kunnen de gezondheid en het welzijn van de Perro de Presa Canario verbeteren en ervoor zorgen dat ze een lang en gelukkig leven leiden.

Belangrijke aandachtspunten:

 • Onderzoek de medische geschiedenis van de ouderdieren bij het kiezen van een puppy.
 • Zorg voor regelmatige veterinaire controles en volg de aanbevolen vaccinatieschema’s.
 • Wees alert op symptomen van mogelijke gezondheidsproblemen en zoek onmiddellijk medische hulp indien nodig.
 • Volg een gezond dieet en zorg voor voldoende lichaamsbeweging om overgewicht te voorkomen.

“Een goed geïnformeerde eigenaar is de beste kans voor een gezonde Perro de Presa Canario.”

Voeding en voedingsbehoeften van de Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario heeft een uitgebalanceerd dieet nodig om aan zijn voedingsbehoeften te voldoen. Het is belangrijk om hoogwaardig hondenvoer te geven dat specifiek is afgestemd op grote rassen. Het voer moet voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten en andere essentiële voedingsstoffen bevatten om de gezondheid en het welzijn van de hond te ondersteunen.

Goede voeding is essentieel voor de groei, ontwikkeling en dagelijkse energiebehoeften van een Perro de Presa Canario. Zorg ervoor dat het hondenvoer van hoge kwaliteit is en voldoet aan de voedingsrichtlijnen voor grote rassen. Kies voor een voer dat specifiek is ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van grote honden, met de juiste balans van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.

Daarnaast is het belangrijk om de voeding af te stemmen op de leeftijd en activiteitsniveau van je hond. Een jonge en actieve Perro de Presa Canario heeft mogelijk meer voeding nodig dan een oudere hond of een hond met een lagere activiteitsgraad. Raadpleeg een dierenarts om de ideale hoeveelheid voeding en het juiste voedingsschema voor jouw hond te bepalen.

Het is ook belangrijk om regelmatig de lichaamsconditie van je Perro de Presa Canario te controleren. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen, dus zorg ervoor dat je hond op een gezond gewicht blijft. Houd je aan de aanbevolen dagelijkse voederhoeveelheid en verdeel de voeding over meerdere maaltijden per dag om de spijsvertering te bevorderen.

Tot slot, vergeet niet om altijd voldoende vers water beschikbaar te stellen voor je Perro de Presa Canario. Hydratatie is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn van je hond.

Namen voor de Perro de Presa Canario

Hieronder vind je een lijst met 15 namen voor de Perro de Presa Canario in het Nederlands:

Namen
Max
Luna
Rocky
Bella
Spike
Roxy
Diesel
Lola
Tyson
Maya
Bruno
Coco
Luna
Max
Bella

Praktische tips voor het houden van een Perro de Presa Canario

Hier volgen enkele praktische tips voor het houden van een Perro de Presa Canario:

 1. Zorg voor voldoende ruimte en beweging voor deze grote hond.
 2. Begin op jonge leeftijd met socialisatie en training.
 3. Wees consequent en dominant tijdens de training.
 4. Onderhoud regelmatig de vacht en zorg voor de gezondheid van de hond.
 5. Wees voorzichtig met kleine kinderen en andere huisdieren.
 6. Bied een uitgebalanceerd dieet aan en zorg voor voldoende voeding en water.

Voor het houden van een Perro de Presa Canario zijn enkele praktische tips van essentieel belang. Het is belangrijk om de hond voldoende ruimte en beweging te bieden vanwege zijn grote omvang. Daarnaast is het cruciaal om op jonge leeftijd met de socialisatie en training te beginnen. Consistentie en dominantie tijdens de training zijn essentieel om de hond goed op te voeden. Regelmatige vachtverzorging en aandacht voor de gezondheid van de hond zijn ook belangrijke aspecten. Voorzichtigheid is geboden bij de omgang met kleine kinderen en andere huisdieren, aangezien de Perro de Presa Canario van nature beschermend is. Tot slot is het aanbieden van een uitgebalanceerd dieet en voldoende voeding en water van essentieel belang voor de gezondheid en het welzijn van deze hond.

Conclusie

De Perro de Presa Canario is een indrukwekkende en loyale hond met een fascinerende geschiedenis. Dit ras heeft unieke eigenschappen en vraagt om de juiste training en verzorging. Door middel van een goede opvoeding en socialisatie kan de Perro de Presa Canario uitgroeien tot een betrouwbare en trouwe metgezel.

Het karakter van de Perro de Presa Canario is sterk en waakzaam, wat hem tot een uitstekende waakhond maakt. Hij is loyaal aan zijn gezin en gehoorzaamt zijn eigenaar. De Perro de Presa Canario vereist een consequente en ervaren aanpak bij de training en opvoeding, gezien zijn sterke wil.

Naast de juiste training is het belangrijk om ook zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van de Perro de Presa Canario. Regelmatige dierenartscontroles en verantwoorde voeding zijn essentieel. Dit imposante ras verdient een verantwoordelijke benadering en zal je belonen met zijn toewijding en loyaliteit.

FAQ

Wat is de oorsprong van de Perro de Presa Canario?

De Perro de Presa Canario vindt zijn oorsprong op de Canarische Eilanden.

Wat is de geschiedenis van de Perro de Presa Canario?

Het ras werd ontwikkeld tijdens het Romeinse rijk en werd oorspronkelijk gebruikt voor vee-werk en deelname aan hondengevechten.

Wat zijn de eigenschappen van de Perro de Presa Canario?

De Perro de Presa Canario heeft een sterk karakter, is waakzaam, gehoorzaam aan zijn eigenaar en toont grote loyaliteit aan het gezin.

Hoe ziet de Perro de Presa Canario eruit?

De Perro de Presa Canario heeft een krachtige bouw, een brede kop en lange poten. De schofthoogte varieert tussen de 56 en 65 cm, en het gewicht ligt tussen de 38 en 59 kg. De hond heeft een korte en ruwe vacht in verschillende kleuren, zoals zwart, fawn, bruin en gestroomd.

Welke medische problemen komen vaak voor bij de Perro de Presa Canario?

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen zijn heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen, epilepsie, hypothyreoïdie en maagverwijding volvulus.

Welk dieet heeft de Perro de Presa Canario nodig?

De Perro de Presa Canario heeft een uitgebalanceerd dieet nodig dat specifiek is afgestemd op grote rassen, met voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten en andere essentiële voedingsstoffen.

Wat zijn enkele populaire namen voor de Perro de Presa Canario?

Max, Luna, Rocky, Bella, Spike, Roxy, Diesel, Lola, Tyson, Maya, Bruno, Coco, Luna, Max en Bella zijn enkele populaire namen voor de Perro de Presa Canario.

Welke praktische tips zijn er voor het houden van een Perro de Presa Canario?

Zorg voor voldoende ruimte en beweging, begin op jonge leeftijd met socialisatie en training, wees consequent en dominant tijdens de training, onderhoud regelmatig de vacht, wees voorzichtig met kleine kinderen en andere huisdieren, en bied een uitgebalanceerd dieet aan.

Bekijk ook de volgende hondenrassen
Duitse Jachtterriër
Kooikerhondje
Dwergschnauzer
Bearded Collie
Briard
Kraski Ovcar
Bordeauxdog
Franse Bulldog
Puli
Greyhound
Foto van Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Past een Perro de Presa Canario bij jou?

Behoefte aan mentale stimulatie

Houdt van relaxen
Heeft activiteiten nodig

Energie niveau

Rustig
Veel energie

Trainen

Eigenwijs
Bereid om te leren

Vacht en haar verlies

Geen verlies
Veel verlies

Waakhond

Wat van mij is, is van jou
Waakzaam

Openheid tegenover vreemden

Gereserveerd
Iedereen is mijn beste vriend

Omgang met andere honden

Niet aanbevolen
Goed met andere honden

Vachtverzorging

Veel tijd
Weinig tijd

Omgang met jonge kinderen

Niet aanbevolen
Goed met jonge kinderen

Aanhankelijk met familie

Onafhankelijk
Lovey-Dovey
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland
Vind de Goedkoopste Hondenverzekering in NL