Keeshond Groot

Keeshond Groot

De Keeshond Groot is een hondenras met een uitgaande persoonlijkheid en een vrolijk en vriendelijk karakter. Ze worden ook wel de “lachende Hollander” genoemd vanwege hun vermogen om hun lip op te krullen en zo een lachende uitdrukking te geven. Keeshonden zijn intelligent, aanhankelijk en sociaal, waardoor ze uitstekende huisdieren zijn. Ze hebben regelmatige verzorging nodig van hun pluizige vacht en hebben enkele gezondheidsproblemen waar je op moet letten. De prijs van een Keeshond Groot varieert, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom en de beschikbaarheid van puppy’s.

Belangrijkste Punten:

 • De Keeshond Groot heeft een vrolijk en vriendelijk karakter.
 • Ze zijn intelligent, aanhankelijk en sociaal.
 • Regelmatige verzorging is nodig voor hun pluizige vacht.
 • Ze hebben enkele gezondheidsproblemen waar je op moet letten.
 • De prijs van een Keeshond Groot varieert, afhankelijk van verschillende factoren.

Geschiedenis van de Keeshond Groot

De Keeshond Groot is een oud ras dat zijn oorsprong vindt in Nederland. Ze werden oorspronkelijk gefokt als waakhonden op schepen en boerderijen. De geschiedenis van de Keeshond Groot gaat ver terug en het ras heeft een rijke culturele achtergrond.

De Keeshond Groot, ook wel bekend als de Grote Keeshond, heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Ze waren geliefd bij het Nederlandse volk en waren zelfs de favoriete honden van de Nederlandse koninklijke familie. De Keeshond Groot was een trouwe metgezel die bekend stond om zijn intelligentie, moed en beschermende karakter.

“De Keeshond Groot was een gewaardeerde metgezel en een symbool van trots voor de Nederlanders. Ze waren niet alleen waakhonden, maar ook vrienden en familieleden.”

Tijdens de 17e en 18e eeuw werden Keeshonden tentoongesteld op hondenshows en waren ze erg populair als gezelschapshonden. Ze werden bewonderd om hun unieke uiterlijk, met hun dikke vacht en karakteristieke uitdrukking die lijkt op een glimlach. Keeshonden werden al snel geëxporteerd naar andere landen en werden over de hele wereld bekend en geliefd.

De Keeshond Groot heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland en blijft tot op de dag van vandaag een populair en geliefd hondenras.

Medische achtergrond en bekende problemen van de Keeshond Groot

De Keeshond Groot is een prachtig hondenras, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van hun medische achtergrond en bekende gezondheidsproblemen. Door bewust te zijn van deze aandoeningen, kun je proactief voor de gezondheid van je Keeshond Groot zorgen en ervoor zorgen dat ze een lang en gelukkig leven leiden.

Gezondheidsproblemen bij de Keeshond Groot

Als eigenaar van een Keeshond Groot is het belangrijk om bekend te zijn met de volgende gezondheidsproblemen:

 • Heupdysplasie: Dit is een aandoening waarbij het heupgewricht niet goed ontwikkelt, wat kan leiden tot pijn en kreupelheid.
 • Epilepsie: Sommige Keeshonden kunnen vatbaar zijn voor epilepsie, wat zich uit in terugkerende aanvallen.
 • Elleboogdysplasie: Dit is een orthopedische aandoening waarbij de ellebooggewrichten abnormaal ontwikkelen, wat pijn en kreupelheid kan veroorzaken.
 • Syringomyelie: Dit is een aandoening waarbij holtes gevuld met vocht in het ruggenmerg ontstaan, wat kan leiden tot neurologische symptomen zoals pijn en moeite met bewegen.
 • Patella luxatie: Dit is een aandoening waarbij de knieschijf uit de groef kan schieten, wat pijn en kreupelheid veroorzaakt.
 • Black Skin Disease: Dit is een aandoening waarbij de vacht van de Keeshond Groot dunner wordt en uiteindelijk kan uitvallen.

Hoewel niet alle Keeshonden deze gezondheidsproblemen zullen ervaren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de potentiële risico’s. Raadpleeg altijd een dierenarts voor advies en preventieve maatregelen om de gezondheid van je Keeshond Groot te waarborgen.

medische achtergrond Keeshond Groot

Voeding en voedingsbehoeften van de Keeshond Groot

Keeshonden hebben een uitgebalanceerd dieet nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om een hondenvoer te kiezen dat speciaal is samengesteld voor kleine rassen en voldoet aan de voedingsbehoeften van de Keeshond Groot.

Regelmatige maaltijden zijn essentieel voor de gezondheid en het welzijn van je Keeshond Groot. Geef de hond een voedingsschema met afgemeten porties om overgewicht te voorkomen. Te veel tussendoortjes kunnen leiden tot obesitas en andere gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om de voeding van je Keeshond Groot af te stemmen op zijn specifieke behoeften. Raadpleeg altijd een dierenarts voor voedingsadvies op maat. De dierenarts kan je helpen bepalen welk type voedsel het beste is voor jouw Keeshond Groot, rekening houdend met factoren zoals leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en eventuele gezondheidsproblemen.

Zorg ervoor dat het voer dat je kiest een goede balans heeft tussen eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Kwalitatief hoogwaardig hondenvoer van gerenommeerde merken is vaak de beste keuze voor de voeding van je Keeshond Groot. De voeding dient te voorzien in de voedingsbehoeften van het ras en de grootte van de hond.

Naast een uitgebalanceerd dieet is voldoende vers drinkwater ook essentieel voor de gezondheid van je Keeshond Groot. Zorg ervoor dat er altijd vers water beschikbaar is.

Voedingstips voor de Keeshond Groot:

 • Volg een voedingsschema met regelmatige maaltijden.
 • Geef afgemeten porties om overgewicht te voorkomen.
 • Vermijd het geven van te veel tussendoortjes.
 • Raadpleeg een dierenarts voor voedingsadvies op maat.
 • Kies kwalitatief hoogwaardig hondenvoer van gerenommeerde merken.
 • Zorg voor voldoende vers drinkwater.

Met de juiste voeding en verzorging kun je ervoor zorgen dat je Keeshond Groot gezond en gelukkig blijft. Denk eraan dat elke Keeshond individuele voedingsbehoeften kan hebben, dus houd altijd rekening met de specifieke behoeften van jouw hond.

Lijst van 15 naamideeën voor de Keeshond Groot in het Nederlands

Hier is een lijst van 15 naamideeën voor de Keeshond Groot in het Nederlands:

 1. Max
 2. Luna
 3. Milo
 4. Bella
 5. Charlie
 6. Lola
 7. Rocky
 8. Daisy
 9. Archie
 10. Roxy
 11. Teddy
 12. Luna
 13. Max
 14. Coco
 15. Lola

Deze namen zijn populair en passen bij de vrolijke en vriendelijke aard van de Keeshond Groot.

“Een goede naam is belangrijk voor de identiteit van je hond. Kies er een die bij zijn persoonlijkheid past en waarmee hij zich verbonden voelt.” – Hondenexpert

Met een goede naam kan je de unieke eigenschappen en het karakter van je Keeshond Groot benadrukken. Kies een naam die bij jou en je hond past en waarmee jullie een sterke band opbouwen.

En vergeet niet, het allerbelangrijkste is dat je Keeshond Groot zich geliefd en verzorgd voelt, ongeacht de naam die je kiest.

Praktische tips voor de verzorging van de Keeshond Groot

Bij het verzorgen van een Keeshond Groot zijn er enkele praktische tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je hond gelukkig en gezond blijft.

Vachtverzorging

Een van de belangrijkste aspecten van de verzorging van een Keeshond Groot is het regelmatig borstelen van de vacht. Hun dikke, pluizige vacht kan snel klitten en klitten vormen, dus het is essentieel om ze te borstelen om dit te voorkomen. Gebruik een kam of borstel die geschikt is voor langharige honden en neem de tijd om de vacht grondig door te kammen. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van klitten, maar bevordert ook een gezonde vacht en huid.

Oren reinigen

Naast vachtverzorging is het belangrijk om de oren van je Keeshond Groot regelmatig schoon te maken. Omdat Keeshonden rechtopstaande oren hebben, zijn ze vatbaarder voor oorinfecties. Gebruik een zachte doek of een speciale oorreiniger om overtollig oorsmeer en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en de gehoorgang niet beschadigt tijdens het reinigen.

Gezonde voeding en lichaamsbeweging

Om ervoor te zorgen dat je Keeshond Groot gezond blijft, is het belangrijk om ze een uitgebalanceerd dieet te geven. Kies een hoogwaardig hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor hun behoeften. Overvoer je hond niet en geef ze geen tafelresten of ongezonde snacks. Regelmatige lichaamsbeweging is ook essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van je hond. Maak dagelijks wandelingen en bied mentale stimulatie door middel van spelletjes en speelgoed.

Regelmatige dierenartscontroles

Naast de dagelijkse verzorging is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor gezondheidscontroles. De dierenarts kan je adviseren over vaccinaties, ontworming en andere preventieve zorgmaatregelen die nodig zijn om je Keeshond Groot gezond te houden. Ze kunnen ook eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen en behandelen.

Praktische tips Keeshond Groot

Met deze praktische tips voor de verzorging van de Keeshond Groot kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft. Door regelmatig te borstelen, de oren schoon te maken, een gezonde voeding te geven, voldoende lichaamsbeweging te bieden en regelmatig naar de dierenarts te gaan, leg je de basis voor een goede gezondheid en welzijn van je Keeshond Groot.

Het temperament en de eigenschappen van de Keeshond Groot

De Keeshond Groot staat bekend om zijn vrolijke, vriendelijke en nieuwsgierige karakter. Deze intelligente en aanhankelijke honden houden van menselijk gezelschap en zijn ook sociaal naar andere mensen en honden. Ze hebben een speciale affiniteit voor kinderen en zijn dol op hun speelsheid.

Keeshonden hebben van nature een waakzaam karakter en zijn snel geneigd om te blaffen als ze iets opmerken dat ze als verdacht beschouwen. Deze eigenschap maakt hen uitstekende waakhonden en zorgt ervoor dat ze hun familie beschermen.

Over het algemeen zijn Keeshonden loyaal, vol persoonlijkheid en een geweldige aanvulling op elk gezin. Ze zullen altijd enthousiast zijn om tijd met hun baasjes door te brengen en zorgen voor veel vreugde en gezelschap.

Het is belangrijk om rekening te houden met het temperament en de eigenschappen van de Keeshond Groot bij het overwegen van dit ras als huisdier. Met hun levendige en aanhankelijke karakter zijn ze meer geschikt voor een actieve huishouden met voldoende tijd en energie om aan hun behoeften te voldoen.

Kenmerken van de Keeshond Groot:

 • Vrolijk en vriendelijk
 • Intelligent en leergierig
 • Aanhankelijk en sociaal
 • Waakzaam en geneigd om te blaffen
 • Loyaal en vol persoonlijkheid

Met deze eigenschappen zul je ontdekken dat de Keeshond Groot een fantastisch gezelschapsdier is dat altijd voor je klaarstaat. Zorg ervoor dat je hun behoefte aan lichaamsbeweging en mentale stimulatie vervult, en je zult beloond worden met een trouwe metgezel voor het leven.

TemperamentEigenschappenKarakter
VrolijkIntelligentLoyaal
VriendelijkLeergierigVol persoonlijkheid
NieuwsgierigAanhankelijk 

Laat je niet misleiden door hun kleine formaat, de Keeshond Groot heeft een groots karakter!

De prijs van een Keeshond Groot

De kosten voor een Keeshond Groot kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders en de beschikbaarheid van puppy’s. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Keeshond Groot ergens tussen de € 1.500 en de € 3.000 zal liggen. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor voeding, verzorging en dierenartsbezoeken.

prijs Keeshond Groot

Het is belangrijk om te beseffen dat de aanschafprijs slechts een deel van de kosten van het bezitten van een Keeshond Groot is. Er zijn ook doorlopende uitgaven waar je rekening mee moet houden, zoals voeding, verzorgingsproducten en veterinaire zorg.

Factoren die van invloed zijn op de prijs

De prijs van een Keeshond Groot kan variëren op basis van de volgende factoren:

 • Kwaliteit van de fokker: Betrouwbare fokkers met een goede reputatie kunnen hogere prijzen vragen vanwege de zorgvuldige selectie van gezonde en raszuivere honden.
 • Stamboom van de ouders: Als de ouders van de puppy’s een uitstekende stamboom hebben en succesvol zijn geweest in shows of andere competities, kan de prijs hoger zijn.
 • Beschikbaarheid van puppy’s: Als er slechts een beperkt aantal puppy’s beschikbaar is, kan de vraag groter zijn, wat leidt tot hogere prijzen.

Andere kosten om te overwegen

Naast de aanschafprijs van een Keeshond Groot, zijn er ook andere kosten die je moet overwegen:

 • Voeding: Keeshonden hebben een gezond en uitgebalanceerd dieet nodig dat past bij hun leeftijd, grootte en activiteitsniveau.
 • Verzorging: Regelmatige verzorging van de vacht, nagels en tanden is essentieel om de gezondheid en het welzijn van je Keeshond Groot te behouden.
 • Dierenartsbezoeken: Jaarlijkse gezondheidscontroles, vaccinaties en eventuele behandelingen bij ziekte of letsel kunnen ook kosten met zich meebrengen.

Het is belangrijk om al deze kosten in overweging te nemen voordat je besluit een Keeshond Groot aan te schaffen. Zorg ervoor dat je voldoende financiële middelen hebt om voor je hond te zorgen en hem een gelukkig en gezond leven te bieden.

Activiteit en bewegen van een Keeshond Groot

De Keeshond Groot is een actieve hond die dagelijkse beweging nodig heeft. Hoewel ze geen overdreven hoeveelheid beweging nodig hebben, is het belangrijk om regelmatig met de hond te wandelen en mentale stimulatie te bieden door middel van spelletjes en training. Door samen te wandelen, kunnen jij en je Keeshond Groot genieten van de buitenlucht en de natuur om je heen. Je kunt er ook voor kiezen om samen te rennen of te spelen in de tuin. Het is belangrijk om de activiteit aan te passen aan de leeftijd en conditie van je hond, zodat ze niet overbelast raken.

Keeshonden zijn slimme honden die graag mentaal worden uitgedaagd. Het doen van hersenwerk spelletjes en het trainen van commando’s is een geweldige manier om hun geest bezig te houden. Dit helpt ook bij het versterken van de band tussen jou en je Keeshond Groot.

“Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van je Keeshond Groot.”

Houd er rekening mee dat Keeshonden gevoelig zijn voor hitte. Tijdens warme dagen is het belangrijk om overmatige inspanning te vermijden en ze te beschermen tegen oververhitting. Zorg ervoor dat ze voldoende water hebben en zoek schaduwrijke plekken op tijdens wandelingen.

ActiviteitAanbeveling
Dagelijkse wandelingenMaak dagelijks een wandeling van ongeveer 30 minuten tot 1 uur om aan de bewegingsbehoeften van je Keeshond Groot te voldoen.
Mentale stimulatieBied mentale stimulatie door middel van puzzelspeelgoed, training en commando’s leren.
Spelen in de tuinLaat je Keeshond Groot in een veilige omgeving spelen en rennen in de tuin.

Conclusie

De Keeshond Groot is een charmant hondenras met een vrolijk en vriendelijk karakter. Deze intelligente en sociale honden zijn perfecte metgezellen en maken uitstekende huisdieren voor gezinnen. Het is belangrijk om hun verzorging, gezondheid en training serieus te nemen om ervoor te zorgen dat ze gelukkig en gezond blijven. Met de juiste zorg en aandacht kan de Keeshond Groot een waardevol lid van het gezin zijn.

Zorg ervoor dat je de vacht van de Keeshond Groot regelmatig borstelt en de oren schoonhoudt om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het is ook essentieel om gezondheidstesten uit te voeren bij fokkers om het risico op aandoeningen te minimaliseren. Daarnaast hebben ze een uitgebalanceerd dieet nodig en regelmatige lichaamsbeweging om fit en actief te blijven.

Met hun vrolijke en vriendelijke aard zijn Keeshonden geweldige metgezellen voor zowel volwassenen als kinderen. Ze gedijen goed in een liefdevolle en stimulerende omgeving. Over het algemeen is de Keeshond Groot een geweldig ras voor gezinnen die op zoek zijn naar een loyale en speelse hond.

Veelgestelde vragen

Wat is een Keeshond Groot?

De Keeshond Groot is een hondenras met een uitgaande persoonlijkheid en een vrolijk en vriendelijk karakter.

Waar komt de Keeshond Groot vandaan?

De Keeshond Groot vindt zijn oorsprong in Nederland.

Welke gezondheidsproblemen heeft de Keeshond Groot?

De Keeshond Groot kan vatbaar zijn voor aandoeningen zoals heupdysplasie, epilepsie, elleboogdysplasie, syringomyelie, patella luxatie en Black Skin Disease.

Wat voor voeding heeft de Keeshond Groot nodig?

De Keeshond Groot heeft een uitgebalanceerd dieet nodig dat speciaal is samengesteld voor kleine rassen.

Wat zijn enkele populaire namen voor de Keeshond Groot?

Enkele populaire namen voor de Keeshond Groot zijn Max, Luna, Milo, Bella, Charlie, Lola, Rocky, Daisy, Archie, Roxy, Teddy, Coco en Lola.

Hoe moet ik de Keeshond Groot verzorgen?

Het is belangrijk om regelmatig de vacht te borstelen, de oren schoon te maken en regelmatig lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet te bieden.

Hoe is het temperament van de Keeshond Groot?

De Keeshond Groot heeft een vrolijk, vriendelijk en nieuwsgierig karakter. Ze zijn intelligent, sociaal en aanhankelijk, en zijn dol op menselijk gezelschap en kinderen.

Wat is de prijs van een Keeshond Groot?

De kosten voor een Keeshond Groot variëren, afhankelijk van factoren zoals de fokker, de stamboom en de beschikbaarheid van puppy’s.

Hoeveel beweging heeft de Keeshond Groot nodig?

De Keeshond Groot heeft dagelijkse beweging nodig, maar niet een overdreven hoeveelheid.

Bekijk ook de volgende hondenrassen
Hollandse Smoushond
Blue Lacy
Cane Corso
Dogo Argentino
Amerikaanse Bulldog
Kroatische Herder
Hollandse Herder Ruwhaar
Puli
Jack Russell Terrier
Hollandse Herder Langhaar
Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Past een Keeshond Groot bij jou?

Behoefte aan mentale stimulatie

Houdt van relaxen
Heeft activiteiten nodig

Energie niveau

Rustig
Veel energie

Trainen

Eigenwijs
Bereid om te leren

Vacht en haar verlies

Geen verlies
Veel verlies

Waakhond

Wat van mij is, is van jou
Waakzaam

Openheid tegenover vreemden

Gereserveerd
Iedereen is mijn beste vriend

Omgang met andere honden

Niet aanbevolen
Goed met andere honden

Vachtverzorging

Veel tijd
Weinig tijd

Omgang met jonge kinderen

Niet aanbevolen
Goed met jonge kinderen

Aanhankelijk met familie

Onafhankelijk
Lovey-Dovey
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland
Vind de Goedkoopste Hondenverzekering in NL