Grand Basset Griffon Vendeen

Grand Basset Griffon Vendeen

Ben je geïnteresseerd in het verkrijgen van een trouwe Franse jachthond als huisgenoot? Maak kennis met de Grand Basset Griffon Vendeen, een opvallend hondenras met unieke karaktereigenschappen en specifieke verzorgings- en trainingsbehoeften. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de Grand Basset Griffon Vendeen.

Belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • De Grand Basset Griffon Vendeen is een loyale jachthond en een Frans hondenras met unieke kenmerken.
 • Dit hondenras vereist specifieke verzorging en training.
 • Als je op zoek bent naar een Grand Basset Griffon Vendeen, is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbare hondenfokker.
 • De gezondheid van de hond is cruciaal, dus houd rekening met mogelijke gezondheidsproblemen en volg het fokbeleid van de rasvereniging.
 • Zorg ervoor dat je de juiste voeding en beweging aanbiedt en de training en socialisatie van de hond op de juiste manier aanpakt.
 • Niet te verwarren met de Petit Basset Griffon Vendeen.

Geschiedenis van de Grand Basset Griffon Vendeen

De Grand Basset Griffon Vendeen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1870 in Frankrijk. Het ras is ontstaan uit de Basset Francais en is later uitgegroeid tot een aparte variëteit, de Grand Basset. Het werd oorspronkelijk gefokt voor de drijfjacht op haas en wordt tegenwoordig ingezet voor verschillende soorten wild. De rasverenigingen zijn actief bezig met het behoud en de ontwikkeling van dit unieke ras.

De Grand Basset Griffon Vendeen is een hondenras met een rijke geschiedenis. Het ontstond in Frankrijk in het jaar 1870 en is voortgekomen uit de Basset Francais. Later heeft het ras zich ontwikkeld tot een aparte variëteit, de Grand Basset. Het oorspronkelijke doel van deze hond was het jagen op hazen. Het ras werd gefokt voor de drijfjacht en staat bekend om zijn uithoudingsvermogen en jachtinstinct.

De Grand Basset Griffon Vendeen is door de jaren heen gebruikt voor verschillende soorten wild, waaronder konijnen, vossen en wilde zwijnen. Het ras dankt zijn naam aan de Vendeen regio in Frankrijk, waar het oorspronkelijk vandaan komt. Grand Basset verwijst naar de grootte van de hond. Het woord “Basset” betekent “laag bij de grond” in het Frans, wat verwijst naar de korte poten van de hond.

Het uiterlijk

De Grand Basset Griffon Vendeen heeft een uniek uiterlijk en karakter. Het ras heeft een ruwe, ruwharige vacht en een lange, bebaarde snuit. De honden zijn robuust en hebben een stevige bouw. Ze hebben ook een uitgesproken jachtinstinct en zijn zeer energiek en actief. Door hun jachtachtergrond hebben ze een sterk ontwikkeld reukvermogen en een enorme drang om achter wild aan te gaan.

De rasverenigingen zijn actief betrokken bij het behoud en de ontwikkeling van deze hond. Ze zetten zich in voor het fokken van gezonde honden met een stabiel karakter en de juiste jachtkwaliteiten. Daarnaast organiseren ze ook jachtproeven en tentoonstellingen om het ras te promoten en de kwaliteit van de honden te beoordelen.

Medische achtergrond van de Grand Basset Griffon

De Grand Basset Griffon Vendeen is over het algemeen een gezond ras, maar er zijn enkele gezondheidsproblemen waarmee rekening moet worden gehouden. Een belangrijke zorg is heupdysplasie, waarvoor de rasverenigingen verplicht onderzoek vereisen bij de ouderdieren. Het fokbeleid van de rasverenigingen is gericht op het bevorderen van de gezondheid van de honden en het minimaliseren van erfelijke aandoeningen.

Heupdysplasie is een aandoening waarbij de heupgewrichten niet goed ontwikkeld zijn. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en kreupelheid bij de hond. Door middel van röntgenfoto’s kunnen fokkers de heupstatus van hun honden laten beoordelen door erkende veterinair specialisten. Door te selecteren op gezonde heupen kunnen fokkers de kans op heupdysplasie bij toekomstige nesten verminderen.

Naast heupdysplasie kunnen ook andere gezondheidsproblemen voorkomen bij de Grand Basset Griffon Vendeen, zij het in mindere mate. Enkele van deze problemen zijn oorinfecties, allergieën, en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van de hond te laten controleren door een dierenarts en eventuele symptomen direct te laten behandelen.

De rasverenigingen spelen een belangrijke rol in het fokbeleid van de Grand Basset Griffon Vendeen. Ze hebben richtlijnen opgesteld om erfelijke aandoeningen te minimaliseren en de gezondheid van het ras te waarborgen. Fokkers die aangesloten zijn bij de rasverenigingen worden gecontroleerd en moeten voldoen aan de gestelde gezondheidseisen. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat een pup van een erkende fokker een goede genetische achtergrond heeft en minder kans op erfelijke gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een Grand Basset Griffon Vendeen pup te informeren naar de gezondheidsgeschiedenis van de ouderdieren en te kijken of de fokker het fokbeleid van de rasverenigingen volgt. Een gezonde start is essentieel voor een lang en gelukkig leven van jouw Grand Basset Griffon Vendeen.

Voeding van de Grand Basset Griffon Vendeen

Een belangrijk aspect van de verzorging van de Grand Basset Griffon Vendeen is de juiste voeding. Deze honden hebben een uitgebalanceerd dieet nodig dat geschikt is voor hun leeftijd, grootte, en activiteitsniveau. Het is raadzaam om hoogwaardig hondenvoer te gebruiken en de voeding aan te passen aan de individuele behoeften van de hond. Regelmatige maaltijden en voldoende water zijn essentieel voor een gezond dieet.

De voedingsbehoeften vandeze hond kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gewicht, gezondheid en activiteitsniveau. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid voer te geven om overgewicht of ondervoeding te voorkomen. Overleg met een dierenarts of voedingsspecialist om een voedingsplan op maat te maken voor jouw hond.

Het is aan te raden om te kiezen voor hoogwaardig hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor middelgrote tot grote rassen. Zoek naar voer dat hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten, en de juiste hoeveelheid koolhydraten bevat. Vermijd voedingsmiddelen die vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen bevatten.

“Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van je Grand Basset Griffon Vendeen.”

Naast droog hondenvoer kan het ook nuttig zijn om natvoer, vers vlees of zelfgemaakte maaltijden aan te bieden. Zorg ervoor dat eventuele voedingsveranderingen geleidelijk worden doorgevoerd om maag- en darmproblemen te voorkomen.

Belangrijke voedingstips voor de Grand Basset Griffon Vendeen:

 • Volg de richtlijnen van de fabrikant met betrekking tot de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voer.
 • Geef je hond regelmatige maaltijden op vaste tijden om een gezond eetpatroon te bevorderen.
 • Zorg altijd voor vers drinkwater dat toegankelijk is voor je hond.
 • Wees voorzichtig met het geven van tafelrestjes en vermijd voedingsmiddelen die giftig zijn voor honden, zoals chocolade, uien en druiven.
 • Houd het gewicht van je hond in de gaten en pas de voeding indien nodig aan om overgewicht of ondergewicht te voorkomen.
Grand Basset Griffon Vendeen

Voor specifieke voedingsbehoeften en voedingsadvies voor jouw Grand Basset Griffon Vendeen is het altijd raadzaam om een dierenarts of voedingsspecialist te raadplegen. Zij kunnen je helpen bij het samenstellen van een voedingsplan dat voldoet aan de individuele behoeften van jouw hond.

Namen voor de Grand Basset Griffon Vendeen

Ben je op zoek naar inspiratie voor de naam van je hond? Hieronder vind je een lijst met 15 suggesties voor namen in het Nederlands:

 1. Bella
 2. Riley
 3. Lola
 4. Oscar
 5. Charlie
 6. Cooper
 7. Luna
 8. Milo
 9. Molly
 10. Buddy
 11. Sophie
 12. Rocky
 13. Lucy
 14. Teddy
 15. Roxy

Kies een naam die goed bij je Grand Basset Griffon Vendeen past en die zijn unieke persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je inspireren door de lijst hierboven of gebruik hem als vertrekpunt om je eigen creatieve naam te bedenken!

Verzorging van de vacht van een Grand Basset Griffon Vendeen

De Grand Basset Griffon Vendeen heeft een ruwharige vacht met een kenmerkende ‘franje’. Het is belangrijk om de vacht regelmatig te verzorgen en te borstelen om klitten en vuil te voorkomen.

Het is essentieel dat de haren van de vacht hard aanvoelen en niet te lang, wollig of pluizig zijn. Hierdoor kan de vacht beter bescherming bieden tegen de elementen tijdens het jagen en buitenleven.

Het borstelen van de vacht is niet alleen noodzakelijk voor het behoud van de vacht, maar ook voor het verwijderen van losse haren en het stimuleren van de bloedsomloop van de hond. Het is raadzaam om een borstel met stevige haren te gebruiken die geschikt is voor ruwharige vachten.

Grand Basset Griffon Vendeen

Naast het borstelen van de vacht is het ook belangrijk om de oren, ogen, tanden en nagels van de Grand Basset Griffon Vendeen regelmatig te controleren en te verzorgen. Het schoonhouden van de oren helpt bij het voorkomen van infecties, terwijl het poetsen van de tanden en het knippen van de nagels de algehele gezondheid en het welzijn van de hond bevordert.

Training en socialisatie van de Grand Basset Griffon Vendeen

De Grand Basset Griffon Vendeen is een intelligent ras met een eigenwijs karakter. Om ervoor te zorgen dat je hond goed wordt opgevoed, is het belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met de training en socialisatie. Dit zorgt ervoor dat je hond leert omgaan met verschillende situaties en mensen, en het helpt bij het ontwikkelen van goed gedrag.

Een consequente opvoeding met positieve beloningen is het meest effectief bij de training van een Grand Basset Griffon Vendeen. Beloon gewenst gedrag met lof, aandacht, en traktaties om je hond te motiveren. Vermijd harde straffen of negatieve versterking, omdat dit kan leiden tot angst of agressie.

Naast gehoorzaamheidstraining is het ook belangrijk om je hond voldoende mentale en fysieke stimulatie te geven. Deze hond is een actief ras dat van nature graag beweegt en werkt. Neem je hond regelmatig mee voor lange wandelingen, speelsessies en uitdagende oefeningen om verveling en destructief gedrag te voorkomen.

Trainingstips voor de Grand Basset Griffon Vendeen:

 • Zorg voor een rustige trainingsomgeving zonder afleidingen, vooral in het begin.
 • Gebruik beloningen zoals traktaties, lof en speelgoed om gewenst gedrag te versterken.
 • Train in korte sessies van 10-15 minuten om de aandacht van je hond vast te houden.
 • Wees geduldig en consistent in je trainingsaanpak.
 • Maak gebruik van positieve versterkingstechnieken, zoals clickertraining.
 • Vermijd harde straffen of schreeuwen, dit kan angst of agressie veroorzaken.
 • Herhaal oefeningen regelmatig om de vaardigheden van je hond te versterken.
 • Stel realistische verwachtingen en wees niet te streng voor jezelf of je hond.

Met consistente training en socialisatie kunnen Grand Basset Griffon Vendeens opgroeien tot goed opgevoede en evenwichtige honden. Het is belangrijk om geduldig, positief en consequent te zijn bij het trainen van je hond. Zorg ervoor dat training leuk en uitdagend is, zodat je hond gemotiveerd blijft om te leren.

Tips voor de omgang met kinderen en andere dieren

De Grand Basset Griffon Vendeen is een hond die goed overweg kan met kinderen en andere dieren, mits ze op de juiste manier zijn opgevoed en gesocialiseerd. Het is belangrijk om kinderen te leren hoe ze met de hond moeten omgaan en ervoor te zorgen dat ze respectvol en voorzichtig zijn. Hier zijn enkele tips voor een harmonieuze interactie tussen de Grand Basset Griffon Vendeen, kinderen en andere dieren:

1. Leer kinderen om respectvol met de hond om te gaan

Laat kinderen begrijpen honden levende wezens zijn en dat ze voorzichtig moeten zijn met de hond. Leer ze om de hond niet te storen tijdens het eten of slapen en om hem niet aan zijn oren, staart of poten te trekken.

2. Begeleid de interactie tussen kinderen en de hond

Houd toezicht wanneer kinderen en de hond samen zijn en interveneer indien nodig. Leer kinderen om rustig en kalm te blijven rondom de hond, en moedig ze aan om de hond op een respectvolle manier te benaderen en te aaien.

3. Socialiseer de hond met andere dieren

Om ervoor te zorgen dat de Grand Basset Griffon Vendeen goed overweg kan met andere dieren, is het belangrijk om hem van jongs af aan te socialiseren. Laat de hond geleidelijk kennismaken met andere dieren onder gecontroleerde omstandigheden, zoals met katten, kleinere huisdieren of andere honden.

4. Bouw positieve associaties op

Creëer positieve associaties tussen de hond, kinderen en andere dieren door beloningen, spel en aandacht te gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat de hond positieve ervaringen heeft en de omgang met kinderen en andere dieren als plezierig en veilig ervaart.

Met deze tips en een goede socialisatie kunnen Grand Basset Griffon Vendeens een liefdevolle en harmonieuze relatie opbouwen met kinderen en andere dieren in het gezin.

Gewenste omgang met kinderen en andere dierenOngepaste omgang met kinderen en andere dieren
– Voorzichtig en respectvol benaderen– Aan de haren trekken
– Rustig en kalm blijven– Opspringen of ruw spel
– Gehoorzamen aan instructies– Knijpen of duwen
– Positieve interactie en spel– Storen tijdens eten of slapen
Grand Basset Griffon Vendeen

Fokkers en rasverenigingen voor Grand Basset Griffon Vendeen

Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een Grand Basset Griffon Vendeen, is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden. Een gerenommeerde fokker zorgt ervoor dat de honden op een verantwoorde manier gefokt worden en dat ze gezond en goed gesocialiseerd zijn.

Neem contact op met de rasverenigingen voor een lijst met aangesloten fokkers en beschikbare puppys. Rasverenigingen hebben vaak strikte regels en richtlijnen voor fokkers om ervoor te zorgen dat de honden aan bepaalde standaarden voldoen. Een lijst met aangesloten fokkers kan je helpen om een betrouwbare en deskundige fokker te vinden.

Daarnaast is het ook aan te raden om te vragen naar de stamboom van de hond. Een stamboom geeft informatie over de afkomst en bloedlijnen van de hond. Het kan nuttig zijn om te weten welke andere honden er in de bloedlijn zitten en of er eventuele gezondheidsproblemen voorkomen in de familie van de hond.

Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je een Grand Basset Griffon Vendeen aanschaft. Neem de tijd om verschillende fokkers te bezoeken en vragen te stellen over hun fokpraktijken en de gezondheid van de honden. Een goede fokker zal altijd bereid zijn om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de nodige informatie.

Trainingsaanpak en tips

Bij het trainen van een Grand Basset Griffon Vendeen is het belangrijk om geduldig en consequent te zijn. Deze honden hebben een eigenwijs karakter, dus het is essentieel om duidelijke regels en grenzen te stellen tijdens de training. Hier zijn enkele tips en aanpakken die je kunt volgen om het trainingsproces soepel te laten verlopen:

Sociale training

Een goede socialisatie is cruciaal voor de Grand Basset Griffon Vendeen. Het is belangrijk om de hond op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende mensen, dieren en situaties. Neem je hond mee naar drukke parken, markten en andere openbare plaatsen om hem te laten wennen aan verschillende prikkels. Beloon positief gedrag en wees geduldig wanneer de hond angstig of terughoudend is.

Beloningsgerichte training

Positieve bekrachtiging is een effectieve trainingsmethode voor de Grand Basset Griffon Vendeen. Beloon goed gedrag met lof, traktaties en speeltijd. Dit motiveert de hond om gewenst gedrag te herhalen en maakt de training leuk en stimulerend. Vermijd harde straffen of negatieve bekrachtiging, aangezien dit het vertrouwen van de hond kan schaden en het trainingsproces kan belemmeren.

Stapsgewijze training

Begin met eenvoudige commando’s en bouw geleidelijk de moeilijkheidsgraad op. Leer je Grand Basset Griffon Vendeen eerst de basiscommando’s zoals “zit”, “lig” en “blijf”. Zodra hij deze onder de knie heeft, kun je doorgaan met meer geavanceerde commando’s zoals “kom”, “volg” en “los”. Herhaal de commando’s regelmatig en beloon consequent goed gedrag.

Trainingsaanpak en tipsTrainingsresultaten
Positieve bekrachtigingSnellere leercurve
Geduld en consistentieBetere gehoorzaamheid
Sociale trainingVerbeterde sociale vaardigheden
Stapsgewijze trainingMeer geavanceerde vaardigheden

Trainingsvariatie

Om de aandacht van je Grand Basset Griffon Vendeen vast te houden, is het belangrijk om de training afwisselend en uitdagend te houden. Gebruik verschillende trainingsmethoden en oefen in verschillende omgevingen om de hond aan verschillende situaties te laten wennen. Dit helpt hem om flexibel en zelfverzekerd te zijn, zelfs in onbekende situaties.

“Trainen is geen kwestie van ‘één keer doen en klaar’, het is een doorlopend proces dat consistentie en toewijding vereist.”
– Prof. Martin de Hond

Trainen van een Grand Basset Griffon Vendeen kan uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak en toewijding kun je het trainingsproces soepel laten verlopen. Wees geduldig, beloon goed gedrag en wees consequent in je training. Onthoud dat elke hond uniek is, dus pas je trainingsaanpak aan de individuele behoeften van je trouwe viervoeter aan.

Grand Basset Griffon Vendeen trainingsaanpak

Praktische tips voor eigenaren

Als eigenaar van een Grand Basset Griffon Vendeen zijn er enkele praktische tips waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je hond gezond en gelukkig is. Hier zijn enkele handige tips die je kunnen helpen:

 1. Zorg voor voldoende beweging: De Grand Basset Griffon Vendeen is een actief ras dat van nature graag beweegt. Maak dagelijks lange wandelingen en geef hem voldoende ruimte om te rennen en te spelen. Dit helpt bij het behouden van zijn fysieke conditie en mentale stimulatie.
 2. Voorzie in de behoeften van je hond: Geef je Grand Basset Griffon Vendeen hoogwaardig hondenvoer dat is afgestemd op zijn leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Zorg ook altijd voor voldoende schoon water en frisse lucht. Het is belangrijk om regelmatig zijn vacht te borstelen om klitten te voorkomen.
 3. Geef hem voldoende liefde en aandacht: Als eigenaar is het belangrijk om je hond liefde en aandacht te geven. Speel met hem, geef hem genoeg knuffels en maak tijd voor quality time samen. Dit helpt bij het opbouwen van een sterke band met je Grand Basset Griffon Vendeen.
 4. Regelmatig bezoek aan de dierenarts: Zorg ervoor dat je regelmatig een bezoek brengt aan de dierenarts voor controle, vaccinaties en eventuele andere gezondheidszorgbehoeften. De dierenarts kan je adviseren over de beste zorgpraktijken en eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen.

Door deze praktische tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je Grand Basset Griffon Vendeen een gelukkig en gezond leven leidt. Geef hem de zorg en aandacht die hij verdient, en je zult jarenlang genieten van elkaars gezelschap.

Conclusie

Na het verkennen van alle aspecten van de Grand Basset Griffon Vendeen, kunnen we concluderen dat dit hondenras een unieke en charmante metgezel is voor actieve eigenaren. Met hun loyale en intelligente karakter zijn ze perfect geschikt voor gezinnen die graag tijd doorbrengen in de natuur.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de Grand Basset Griffon Vendeen specifieke verzorgingsbehoeften heeft, met name wat betreft de vachtverzorging. Regelmatig borstelen en controle van de oren, ogen, tanden en nagels zijn essentieel om de gezondheid en het welzijn van de hond te waarborgen.

Op het gebied van training en socialisatie is het belangrijk om geduldig en consequent te zijn, gebruikmakend van positieve en beloningsgerichte methoden. Met de juiste aanpak kan de Grand Basset Griffon Vendeen uitgroeien tot een gehoorzame en goedgemanierde hond.

Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een Grand Basset Griffon Vendeen, raden we aan om contact op te nemen met een erkende fokker of de rasvereniging voor meer informatie en begeleiding. Met de juiste zorg en liefde kun je een langdurige en gelukkige relatie opbouwen met deze prachtige hond.

Veelgestelde vragen

Wat is de oorsprong van de Grand Basset Griffon Vendeen?

De Grand Basset Griffon Vendeen is ontstaan in Frankrijk in 1870 uit de Basset Francais. Het ras is later uitgegroeid tot een aparte variëteit, de Grand Basset.

Wat zijn de belangrijkste gezondheidsproblemen bij de Grand Basset Griffon Vendeen?

Een belangrijk gezondheidsprobleem dat voorkomt bij de Grand Basset Griffon Vendeen is heupdysplasie. De rasverenigingen vereisen verplicht onderzoek bij de ouderdieren om dit te minimaliseren.

Welke voeding heeft de Grand Basset Griffon Vendeen nodig?

De Grand Basset Griffon Vendeen heeft een uitgebalanceerd dieet nodig dat geschikt is voor hun leeftijd, grootte en activiteitsniveau. Hoogwaardig hondenvoer en regelmatige maaltijden zijn essentieel voor een gezond dieet.

Hoe moet ik de vacht van mijn Grand Basset Griffon Vendeen verzorgen?

De vacht van de Grand Basset Griffon Vendeen moet regelmatig worden geborsteld om klitten en vuil te voorkomen. De haren moeten hard aanvoelen en niet te lang, wollig of pluizig zijn. Controleer ook regelmatig de oren, ogen, tanden en nagels.

Bekijk ook de volgende hondenrassen
Cavalier King Charles Spaniel
Newfoundlander
Duitse Staande
Landseer
Polski Owczarek Nizinny
Oostenrijkse Kortharige Pinscher
Field Spaniel
Eurasier
Dwergkeeshond
Engelse Staffordshire Bull Terrier
Foto van Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Past een Grand Basset Griffon Vendeen bij jou?

Behoefte aan mentale stimulatie

Houdt van relaxen
Heeft activiteiten nodig

Energie niveau

Rustig
Veel energie

Trainen

Eigenwijs
Bereid om te leren

Vacht en haar verlies

Geen verlies
Veel verlies

Waakhond

Wat van mij is, is van jou
Waakzaam

Openheid tegenover vreemden

Gereserveerd
Iedereen is mijn beste vriend

Omgang met andere honden

Niet aanbevolen
Goed met andere honden

Vachtverzorging

Veel tijd
Weinig tijd

Omgang met jonge kinderen

Niet aanbevolen
Goed met jonge kinderen

Aanhankelijk met familie

Onafhankelijk
Lovey-Dovey
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland
Vind de Goedkoopste Hondenverzekering in NL