Fietsen met je hond

Fietskar voor je Hond tot 50 kg: Beste Kwaliteit en Prijzen in Nederland

Een fietskar voor honden tot 50 kg is een ideale oplossing voor hondenbezitters die graag avonturen willen beleven met hun trouwe viervoeter. Een hondenfietskar maakt het mogelijk om je hond veilig en comfortabel mee te nemen tijdens fietstochten. In dit overzicht worden de beste fietskarren voor honden tot 50 kg besproken, met aandacht voor de beste kwaliteit en prijzen in Nederland.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • Een fietskar voor honden tot 50 kg biedt veiligheid en comfort tijdens fietstochten met je viervoeter.
 • Zorg ervoor dat de fietskar geschikt is voor het gewicht van je hond en van hoogwaardige materialen is gemaakt.
 • Een fietskar kan voordelig zijn als je hond niet goed naast de fiets kan lopen, bij warm weer of bij blessures.
 • De beste fietskarren voor honden tot 50 kg zijn onder andere: Doggyride Novel, DoggyRide Novel 15 en DoggyRide Mini Trailer.
 • Vergelijk de prijzen en kwaliteit van fietskarren in Nederland om de beste keuze te maken.
 • Er bestaan ook opvouwbare fietskarren voor honden.

Voordelen van een Fietskar voor Honden

Een fietskar voor honden biedt verschillende voordelen voor zowel de hond als de eigenaar. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van een hondenfietskar besproken.

 1. Veiligheid: Een hondenfietskar biedt een veilige omgeving voor je hond tijdens het fietsen. Als je hond niet goed naast de fiets kan lopen of de neiging heeft om te trekken, kan een fietskar een veilige oplossing zijn. Je kunt je hond stevig vastmaken in de kar en zo het risico op ongelukken verminderen.
 2. Comfort: Hondenfietskarren zijn ontworpen met het comfort van je hond in gedachten. Ze zijn voorzien van zachte bekleding, ventilatieopeningen en voldoende ruimte voor je hond om te liggen of te zitten. Zo kan je hond genieten van de fietstocht in een comfortabele omgeving.
 3. Bescherming tegen warmte: Tijdens warme zomerdagen kan het asfalt te heet zijn voor je hond om op te lopen. Met een fietskar hoeft je hond niet op het hete asfalt te lopen en kan hij toch genieten van de buitenlucht.
 4. Geschikt voor diverse situaties: Een fietskar is handig voor honden die weinig beweging nodig hebben, maar ook voor honden met blessures of verwondingen. Daarnaast kan een fietskar helpen bij honden die angst hebben voor de auto. Het is ook een goede optie voor honden die niet lang kunnen lopen of oudere honden die niet meer zo actief zijn.
Fietskar Travel Large Per stuk
Beste prijs voor fietskar tot 50kg!
 • Binnenmaat: 64x65x75.
 • Buitenmaat (met stang): 130x80x90 cm.
 • Hoogte: 140 cm (incl. vlaggetje).
 • Max. laadgewicht: 50 kg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€131,15)
brekz.nl (€149,95)
Laatst bijgewerkt op: juni 14, 2024 - 1:27 pm

Een hondenfietskar biedt het welzijn en de veiligheid die zowel de hond als de eigenaar verdienen. Het stelt je in staat om samen avonturen te beleven zonder je zorgen te maken over de veiligheid en het comfort van je trouwe viervoeter.

Een fietskar voor honden is dus een uitstekende investering voor hondenbezitters die graag fietstochten willen maken met hun hond. Het biedt een veilige, comfortabele en handige manier om je hond mee te nemen en te genieten van quality time samen.

Voordelen van een hondenfietskar
Veiligheid
Bescherming tegen warmte
Comfort
Geschikt voor diverse situaties

Beste Fietskarren voor Honden tot 50 kg

Als je op zoek bent naar een fietskar met het grootste draagvermogen voor grote honden, zijn er verschillende opties beschikbaar. Hier zijn enkele van de beste fietskarren op de markt:

Trixie hondenfietskar

De hondenfietskarren van Trixie zijn een uitstekende keuze voor grote honden. Met een groot draagvermogen biedt deze kar voldoende ruimte en comfort voor je trouwe viervoeter. Het dak van de kar kan zelfs worden geopend om extra ventilatie te bieden tijdens warme dagen.

Trixie – Honden Fietskar Rood (groot)
 • Gewicht: 13 kg.
 • Laadgewicht: 30 kg.
 • Inwendige afmetingen: 58 x 52 x 79 cm.
 • Uitwendige afmetingen: 80-145 x 75 x 86 cm

DoggyRide Novel 15 hondenfietskar

De DoggyRide Novel 15 hondenfietskar is bekend om zijn stabiliteit en veiligheid. Dankzij de rechte trekstang en kantelbestendigheid kun je met vertrouwen fietsen. Je hond zal genieten van het comfort dat deze kar biedt.

DoggyRide – Fietskar Novel 15 Cabine
 • Laadgewicht: 50 kg
 • Laadruimte: 80 x 56 x 65 cm
 • Gewicht: 15,4 kg
 • Maximale hondenmaat: 65 cm schouderhoogte

Verkrijgbaar bij

dierenwinkelxl.nl (€487,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: juni 14, 2024 - 1:22 pm

DoggyRide Novel 20 cabine hondenfietskar

Als je een grote hond hebt, is de DoggyRide Novel 20 hondenfietskar een betaalbare optie. Deze kar kan ook dienen als bench en kan zelfs worden omgebouwd tot een hondenbuggy met een optionele wandelset. Perfect voor dagelijkse avonturen!

DoggyRide – Fietskar Novel 20 Cabine
 • Draagvermogen: tot 55 kg
 • Gewicht van de kar: 12kg
 • Afmeting laadruimte: 80x56x65cm

Verkrijgbaar bij

petsexclusive.nl (€245,00)
dierenwinkelxl.nl (€374,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: juni 14, 2024 - 1:25 pm

Waar op letten bij de aanschaf van een Fietskar voor Honden

Bij de aanschaf van een fietskar voor honden tot 50 kg zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Het is belangrijk om te kijken naar het maximale draagvermogen van de fietskar. Zorg ervoor dat de kar geschikt is voor het gewicht van je hond, in dit geval 50 kg.

Het materiaal van de fietskar is ook van belang. Kies voor een fietskar van goede materialen die bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden en slijtage. Zo kan je hond veilig en comfortabel vervoerd worden, ongeacht het weer. Daarnaast is het handig om te kijken of de fietskar een opbergplek heeft en of er een regenkap aanwezig is. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak.

Veiligheid is een belangrijk punt om op te letten bij het kiezen van een fietskar. Zorg ervoor dat de kar voldoende reflectoren heeft voor goede zichtbaarheid in het donker. Daarnaast is het essentieel dat je je hond goed kunt vastmaken in de kar, zodat deze veilig blijft tijdens het fietsen. Een stevige en betrouwbare bevestigingssysteem is daarom van groot belang.

Samenvattend, bij het kiezen van een fietskar voor honden tot 50 kg is het belangrijk om te letten op het draagvermogen, het materiaal, het gebruiksgemak en de veiligheid. Door deze aspecten in overweging te nemen, kun je de juiste fietskar kiezen die perfect aansluit bij de behoeften van jou en je hond.

Aspecten om op te letten:Belang
Maximaal draagvermogen⭐⭐⭐⭐⭐
Materiaal en weersbestendigheid⭐⭐⭐⭐
Opbergmogelijkheden en regenkap⭐⭐⭐
Veiligheid en reflectoren⭐⭐⭐⭐

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een fietskar voor honden aanschaffen?

Een fietskar voor honden biedt verschillende voordelen. Het zorgt voor de veiligheid van je hond tijdens fietstochten, voorkomt dat je hond op hete ondergronden hoeft te lopen, is handig voor honden met weinig beweging nodig of blessures, kan helpen bij honden met angst voor de auto en biedt meer ruimte en veiligheid dan een fietsmand.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een fietskar voor honden?

Let op het maximale draagvermogen van de fietskar en zorg ervoor dat deze geschikt is voor het gewicht van je hond. Kies voor een fietskar van goede materialen die bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden en slijtage. Controleer of de fietskar een opbergplek heeft en of er een regenkap aanwezig is. Zorg voor voldoende reflectoren en een goede mogelijkheid om je hond veilig vast te maken.

Welke fietskarren zijn geschikt voor honden tot 50 kg?

Enkele van de beste opties zijn de Doggyride Novel hondenfietskar, de DoggyRide Novel 15 hondenfietskar en de DoggyRide Mini Trailer hondenfietskar. Deze fietskarren hebben een hoog draagvermogen, bieden veel ruimte en comfort voor je hond, en zijn van goede kwaliteit.

Beste prijs voor fietskar tot 50kg!
 • Binnenmaat: 64x65x75.
 • Buitenmaat (met stang): 130x80x90 cm.
 • Hoogte: 140 cm (incl. vlaggetje).
 • Max. laadgewicht: 50 kg

Verkrijgbaar bij

bol.com (€131,15)
brekz.nl (€149,95)
Laatst bijgewerkt op: juni 14, 2024 - 1:27 pm
 • Gewicht: 13 kg.
 • Laadgewicht: 30 kg.
 • Inwendige afmetingen: 58 x 52 x 79 cm.
 • Uitwendige afmetingen: 80-145 x 75 x 86 cm
 • Laadgewicht: 50 kg
 • Laadruimte: 80 x 56 x 65 cm
 • Gewicht: 15,4 kg
 • Maximale hondenmaat: 65 cm schouderhoogte

Verkrijgbaar bij

dierenwinkelxl.nl (€487,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: juni 14, 2024 - 1:22 pm
 • Draagvermogen: tot 55 kg
 • Gewicht van de kar: 12kg
 • Afmeting laadruimte: 80x56x65cm

Verkrijgbaar bij

petsexclusive.nl (€245,00)
dierenwinkelxl.nl (€374,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: juni 14, 2024 - 1:25 pm
Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Hondennamen generator
Hondennaam Generator
Loading...
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland