frontpro kauwtabletten hond

Bescherm Je Hond met Frontpro Kauwtabletten Hond

Frontpro kauwtabletten zijn een effectieve en gemakkelijke manier om je hond te beschermen tegen vlooien en teken. Met deze kauwtabletten kan je hond genieten van langdurige bescherming van maar liefst 30 dagen. Frontpro doodt vlooien binnen 8 uur en voorkomt dat ze eitjes kunnen leggen. Bovendien werkt het ook tegen andere parasieten zoals teken, demodicose en schurft.

De kauwtablet werkt van binnenuit en kan eenvoudig worden toegediend. Je kunt het direct aan je hond geven, met of zonder voeding. Het is geschikt voor honden vanaf 8 weken en 2 kg lichaamsgewicht. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, afhankelijk van het gewicht van je hond.

Frontpro kauwtabletten worden goed verdragen door honden en hebben milde bijwerkingen. Het bevat afoxolaner als werkzame stof en kan gastro-intestinale effecten, jeuk, lethargie en anorexie veroorzaken. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je Frontpro gebruikt.

Belangrijkste Punten

  • Frontpro kauwtabletten bieden effectieve bescherming tegen vlooien en teken voor 30 dagen.
  • De kauwtablet werkt van binnenuit en doodt vlooien binnen 8 uur.
  • Frontpro is geschikt voor honden vanaf 8 weken en 2 kg lichaamsgewicht.
  • Er zijn verschillende varianten beschikbaar, afhankelijk van het gewicht van je hond.
  • Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je Frontpro gebruikt.

Frontpro Kauwtabletten Hond: Werking en Dosering

Als je op zoek bent naar een effectieve bescherming tegen vlooien en teken voor je hond, dan zijn de Frontpro kauwtabletten een goede keuze. Deze kauwtabletten bieden niet alleen preventieve bescherming, maar kunnen ook curatief worden ingezet tegen vlooien, teken, demodicose en schurft. Maar hoe werken deze kauwtabletten precies en wat is de juiste dosering?

Werking van Frontpro Kauwtabletten

Frontpro kauwtabletten werken op basis van de werkzame stof afoxolaner. Deze stof doodt niet alleen volwassen vlooien, maar voorkomt ook dat ze eitjes kunnen leggen. Dit zorgt voor een effectieve bestrijding en voorkomt dat de vlooien zich verder kunnen voortplanten. Daarnaast biedt Frontpro ook bescherming tegen teken, demodex en schurft. Door regelmatig de kauwtabletten te geven, kun je jouw hond dus langdurig beschermen tegen deze vervelende parasieten.

Dosering van Frontpro Kauwtabletten

De dosering van de Frontpro kauwtabletten is afhankelijk van het gewicht van je hond. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, variërend van 1 kauwtablet FRONTPO S voor honden van 2-4 kg tot 1 kauwtablet FRONTPO XL voor honden van 25-50 kg. Het is belangrijk om de juiste dosering aan te houden om ervoor te zorgen dat de kauwtabletten effectief werken en veilig zijn voor je hond.

Gewicht hondDosering
2-4 kg1 kauwtablet FRONTPO S
4-10 kg1 kauwtablet FRONTPO M
10-20 kg1 kauwtablet FRONTPO L
20-40 kg1 kauwtablet FRONTPO XL

Het is belangrijk om de dosering strikt op te volgen en Frontpro niet te gebruiken bij honden die overgevoelig zijn voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen. Ook pups jonger dan 8 weken en honden onder de 2 kg moeten geen Frontpro krijgen. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je Frontpro gebruikt om er zeker van te zijn dat het veilig is voor jouw hond.

Hoewel Frontpro over het algemeen goed wordt verdragen door honden, kunnen er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan milde gastro-intestinale effecten, jeuk, lethargie en anorexie. Mocht je bijwerkingen opmerken, neem dan contact op met een dierenarts voor advies.

Samenvatting

Frontpro kauwtabletten zijn een effectieve oplossing voor de bescherming van je hond tegen vlooien, teken, demodicose en schurft. Ze werken door de volwassen vlooien te doden en eitjes te voorkomen, en ze bieden langdurige bescherming. Het is belangrijk om de juiste dosering aan te houden en Frontpro niet te gebruiken bij overgevoeligheid, jonge pups en honden onder de 2 kg. Raadpleeg altijd een dierenarts voor gebruik en let op eventuele bijwerkingen. Bescherm je hond met Frontpro kauwtabletten en geef hem een gezond en gelukkig leven.

Conclusie

Frontpro kauwtabletten zijn de ideale oplossing om je hond te beschermen tegen vlooien, teken, demodicose en schurft. Met een langdurige bescherming van 30 dagen hoef je je geen zorgen te maken over vervelende parasieten. Bovendien zijn de kauwtabletten gemakkelijk toe te dienen aan je hond, waardoor het hele proces stressvrij is voor zowel jou als je trouwe viervoeter.

Veel hondenbezitters hebben positieve ervaringen met Frontpro kauwtabletten. Ze melden dat de tabletten effectief zijn in het bestrijden van vlooien en teken, en dat hun hond gedurende de hele maand beschermd blijft. Bovendien worden de tabletten goed verdragen door honden, met milde bijwerkingen die zeldzaam zijn.

Maak de keuze om je hond te beschermen met Frontpro kauwtabletten en geef hem een gezond en gelukkig leven zonder zorgen over parasieten. Vertrouw op de ervaringen van andere hondenbezitters en zorg voor een effectieve bescherming tegen vlooien en teken. Met Frontpro kauwtabletten maak je je hond blij en gezond!

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft Frontpro kauwtabletten werkzaam?

Frontpro kauwtabletten bieden bescherming tegen vlooien en teken voor maar liefst 30 dagen.

Hoe snel doodt Frontpro kauwtabletten vlooien?

Frontpro kauwtabletten doden vlooien binnen 8 uur na toediening.

Kan ik Frontpro kauwtabletten geven met of zonder eten?

Ja, Frontpro kauwtabletten kunnen met of zonder eten gegeven worden.

Vanaf welke leeftijd en gewicht zijn Frontpro kauwtabletten geschikt voor honden?

Frontpro kauwtabletten zijn geschikt voor honden vanaf 8 weken oud en met een lichaamsgewicht vanaf 2 kg.

Hoeveel Frontpro kauwtabletten moet ik mijn hond geven?

De dosering van Frontpro kauwtabletten is afhankelijk van het gewicht van je hond. Raadpleeg de verpakking voor de juiste dosering.

Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Hondennamen generator
Hondennaam Generator
Loading...
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland