Top 10 lelijkste honden van Nederland

Welkom bij ons artikel over de top 10 lelijkste honden van 2024! Huisdierheld heeft de lelijkste honden van de afgelopen jaren op een rij gezet om de aller lelijkste honden te vinden. We geloven dat alle honden, met hun eigenzinnige uiterlijk, een unieke schoonheid hebben die het waard is om te vieren.

Belangrijkste punten:

 • Schoonheid is subjectief en afhankelijk van persoonlijke voorkeur
 • Elk hondenras heeft zijn eigen unieke charme
 • Waardeer de unieke persoonlijkheid en kwaliteiten van elke hond, ongeacht uiterlijk
 • Geniet van de eigenaardige schoonheid van lelijke honden
 • Respecteer en liefde voor alle honden, ongeacht hoe ze eruitzien

Het Begrip “Lelijk” Bij Honden

Schoonheid is subjectief en afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Wat de ene persoon als mooi beschouwt, kan door een ander als lelijk worden ervaren. Dit geldt ook voor hondenrassen. Sommige honden hebben een opvallend uiterlijk met kenmerken die door sommigen als “lelijk” kunnen worden bestempeld.

Het is echter belangrijk om het begrip “lelijk” bij lelijkste hondenrassen in perspectief te plaatsen. Een hond met een lelijk uiterlijk betekent niet dat de hond ook een lelijke uitstraling heeft. Honden hebben unieke persoonlijkheden en kwaliteiten die losstaan van hun uiterlijk. Een hond kan er misschien anders uitzien dan andere rassen, maar dat betekent niet dat hij minder liefdevol, intelligent of loyaal is.

Dus laten we de term “lelijk” herdefiniëren als “uniek”. Deze hondenrassen hebben een eigenzinnig uiterlijk dat hen onderscheidt van andere honden. Ze hebben vaak kenmerken zoals een gedrongen bouw, een platte snuit, een wapperende staart of een dikke vacht. Deze kenmerken kunnen door sommigen als “lelijk” worden gezien, maar ze maken deze honden juist speciaal en interessant.

Het Belang van Innerlijke Schoonheid

Het is essentieel om de innerlijke schoonheid van honden te waarderen, ongeacht hun uiterlijk. Één van de meest lelijkste honden kan ook de meest liefdevolle metgezel zijn, en het is belangrijk om hen dezelfde genegenheid en acceptatie te geven als honden met een meer traditioneel aantrekkelijk uiterlijk.

Het begrip “lelijk” bij honden is dus relatief en afhankelijk van individuele perceptie. Het is belangrijk om voorbij het uiterlijk te kijken en te erkennen dat alle honden uniek zijn en liefde en respect verdienen, ongeacht hoe ze eruitzien.

Top 10 lelijke honden van de afgelopen jaren

Naast lelijke hondenrassen zijn er ook lelijke honden. Deze honden worden gezien als lelijk ongeacht hun ras. Lelijke honden hebben een speciale charme die verder gaat dan uiterlijke schoonheid. Ze zijn loyaal en liefdevol, en ze verdienen net zoveel liefde als elke andere hond. Overweeg een lelijke hond als nieuwe vriend en ontdek de schoonheid van hun innerlijk.

Bekijk de onderstaande video voor werelds lelijkste hond van afgelopen jaar!

1. Lelijkste honden 2012 eerste plaats: Mugly

Hond genaamd Mugly die in 2012 eerste prijs won voor lelijkste hond.

2. Lelijkste honden 2017, 2e plaats: Moe

Hond die in 2017 tweede prijs won voor lelijkste hond genaamd: Moe.

3. Lelijkste honden 2017, eerste plaats: Martha

Martha, een van de lelijkste honden die in 2017 was geselecteerd voor de wedstrijd lelijkste hond.

4. Lelijkste honden 2018, 3e plaats: Josie

Een van de kanshebbers voor de lelijkste hondenprijs, een grote hond genaamd Marta.

5. Lelijkste honden 2017 kanshebber: Ekwood

Een kanshebber voor de lelijkste honden 2017 award. De hond heet Elwood en de tong hangt uit de bek.

6. Lelijkste honden 2007, eerste plaats: Icky

Icky, de hond die in 2007 de prijs heeft gewonnen voor lelijkste hond ter wereld.

7. Lelijkste honden 2013, kanshebber: Ellie

Hond Ellie, die in 2013 kanshebber was voor de prijs lelijkste hond.

8. Lelijkste honden 2017, 3e plaats: Brutus

Hond Brutus, die in 2017 de derde prijs won voor lelijkste hond ter wereld.

9. Lelijkste honden 1e plaats in 2009: Boxer

Boxer, de hond die in 2009 eerste prijs heeft gewonnen voor lelijkste hond ter wereld.

10. Lelijkste honden eerste plaats 2014: Peanut

Peanut, de hond die in 2014 eerste prijs heeft gewonnen voor lelijkste hond ter wereld.

Wat Maakt Honden “Lelijk”?

Wat de ene leuk vindt, vindt de ander misschien “lelijk”. Het idee over “lelijke honden” verschilt per persoon. Er zijn eigenschappen zoals aparte vachttexturen of bijzondere lichaamsvormen die soms als minder mooi worden gezien. Dit zie je bij honden met veel rimpels of vreemde proporties.

Cultuur beïnvloedt hoe we over het uiterlijk van honden denken. Er zijn zelfs evenementen voor “lelijke honden”. Ze laten zien dat elke hond liefde verdient, hoe ze er ook uitzien.

De Chinese Crested valt vaak op bij deze evenementen vanwege zijn unieke look. Een voorbeeld is Mr. Happy Face. Hij werd uitgeroepen tot “lelijkste hond ter wereld” in Californië2. Hij is een oudere hond van 17 jaar met gezondheidsproblemen. Zijn vroegere baasje verwaarloosde hem.

Mr. Happy Face toont ons veerkracht ondanks zijn zware leven voorheen2. Dit bewijst dat “lelijke” kenmerken bijzondere verhalen vertellen. Organisatoren van de wedstrijden vieren elke hond, ondanks hun imperfecties. Ze tonen ons de liefde en vreugde die honden brengen2.

HondennaamRasLeeftijdOpvallende Kenmerken
Mr. Happy FaceChinese Crested17 jaarGezondheidsissues, neurologische problemen, geschiedenis van verwaarlozing2

De Charme van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is wereldwijd geliefd vanwege zijn unieke stijl. Met zijn gerimpelde gezicht en zorgelijke blik spreekt hij veel mensen aan. Deze hond heeft ook een sterke, compacte bouw die hem onweerstaanbaar maakt.

Het karakter van de Engelse Bulldog gaat verder dan zijn uiterlijk. Ze staan bekend om hun loyaliteit en liefde. Hun trouw maakt hen perfecte metgezellen.

Engelse Bulldog Karakter

Deze honden laten hun hart zien door zachtaardig en toegewijd te zijn. Ze zijn geweldig in de omgang met kinderen en andere huisdieren. Hun kalme, speelse natuur zorgt ervoor dat ze in vele huizen passen.

De Engelse Bulldog past zich makkelijk aan verschillende woonomgevingen aan. Ze hebben weinig behoefte aan beweging. Maar ze houden van gezelligheid en tijd doorbrengen met hun familie.

De Engelse Bulldog geniet veel populariteit. Zijn charme is vaak te zien in de media en wordt geliefd door beroemdheden. Dit hondenras wordt zelfs als nationaal symbool gezien. Hun unieke kwaliteiten maken hen geliefd bij velen.

KenmerkBeschrijving
UiterlijkGedrongen bouw, gerimpeld gezicht
KarakterLiefdevol, loyaal, geschikt voor gezinnen
BewegingBescheiden behoefte, geniet van gezelligheid
PopulairiteitFavoriet in media en bij beroemdheden

Sommige mensen vinden de Engelse Bulldog misschien een beetje onorthodox. Maar juist zijn unieke uiterlijk en vriendelijke karakter maken hem zo speciaal. Dit hondenras heeft een speciale plaats in de harten van veel mensen.

De Unieke Uitstraling van de Bull Terrier

De Bull Terrier is makkelijk te herkennen. Ze hebben een eivormig hoofd en scherpe oren. Dit ras is sterk en heeft veel energie. Maar let op, in sommige landen worden ze als gevaarlijk gezien. Dus zijn er speciale regels als je er een wilt hebben3.

Bull Terrier

Bull Terriers worden ongeveer 10 jaar oud3. Ze kunnen last hebben van verschillende ziektes. Bijvoorbeeld navelbreuken of hartproblemen. Het is belangrijk om hier op te letten3.

Hun dieet vraagt om aandacht3. Te veel eiwitten zijn niet goed voor hun huid. Vooral witte Bull Terriers zijn gevoelig voor huidproblemen. Fokkers testen daarom op ziektes om deze te voorkomen3.

Bull Terriers zijn er in verschillende maten3. Van kleiner dan 35,5 cm schouderhoogte tot tussen de 40 en 55 cm voor de grotere types. Zo is iedere Bull Terrier uniek, in uiterlijk en karakter.

Bedlington Terrier: Schaapachtig Uiterlijk

Bedlington Terrier met schaapachtig uiterlijk

De Bedlington Terrier is een bijzonder hondenras. Het staat bekend om zijn unieke schaapachtig uiterlijk. Dit ras heeft een zachte, krullende vacht die lijkt op die van een schaap. De vacht moet regelmatig verzorgd worden. Zo blijft de charismatische look van de Bedlington Terrier mooi.

Deze honden vallen niet alleen op door hun uiterlijk. Ze staan ook bekend om hun intelligentie en levendigheid. Bedlington Terriers leren snel en doen graag mee met trainingen en sporten. Door hun slimheid zijn ze perfecte gezelschapshonden voor moderne gezinnen.

De eerste Lelijkste Hond van Nederland-wedstrijd, georganiseerd in Nederland, markeerde een intrigerend moment in de perceptie van ‘lelijke’ hondenrassen, met de Chinese naakthond Cruella als winnaar, ondanks de lage inschrijvingsaantallen aldaar, die wijzen op een mogelijke terughoudendheid om honden als ‘lelijk’ te bestempelen4.

Neapolitaanse Mastiff: Een Waardige Reus

De Neapolitaanse Mastiff is groot en beschermt goed. Dit maakt hem opvallend waar hij ook is. Deze honden zijn trouw en lief voor hun familie. Ze zien er sterk uit met hun dikke, gerimpelde vacht.

Neapolitaanse Mastiff hondenras

Deze honden staan al eeuwen aan de zijde van mensen. Ze waren bewakers van het huis. Nu brengen ze veiligheid en liefde in een gezin.

Nieuwe eigenaren moeten weten dat deze honden veel zorg nodig hebben. Ze hebben iemand nodig die hun gevoelens begrijpt. Iemand die ze een veilig en liefdevol huis biedt.

Het trainen van deze honden vraagt om geduld. Een positieve manier van trainen werkt het beste. Dit zorgt ervoor dat ze lief en trouw blijven. Ze moeten ook leren hoe ze rustig kunnen zijn bij vreemden en andere honden.

De Mexicaanse Naakthond

De Mexicaanse Naakthond, ook wel de Xoloitzcuintli genoemd, valt op door zijn naaktheid. Deze honden zijn erg belangrijk in de Mexicaanse geschiedenis. Voorwerpen uit oude tijden tonen hoe bijzonder dit ras al lang is. De Xoloitzcuintli staat bekend als ras nummer 234 bij de FCI. Dit sinds 1999.

Mexicaanse Naakthond

In 2005 waren er maar rond 40 van deze honden in België en Nederland. Maar, ze worden steeds populairder. Mensen vinden hun unieke look en persoonlijkheid leuk. Hun naakte huid ziet men als puur en verbonden met oude tradities.

Het verzorgen van hun huid is heel belangrijk. Hun huid kan last krijgen van acne of barstjes, vooral rond de oren als die niet vochtig blijft. Ze moeten ook beschermd worden tegen de zon, vooral honden met lichte huid.

In de kou moeten ze extra beschermd worden, vooral de kleine hondjes. Let ook goed op hun tanden. Deze honden kunnen zwakke tanden hebben en soms problemen met hun tong. Huidziekten en epilepsie komen ook voor bij dit ras.

GrootteGezondheidszorgCulturele rol
Klein (25-40 cm)
Middel (40-50 cm)
Groot (50-60 cm)
Gevoelige huid
Sunscreen nodig
Speciale tandzorg
Pre-Columbiaanse artefacten
Culturele waardering

De Mexicaanse Naakthond staat voor een boeiende geschiedenis. Met de juiste zorg zijn deze honden geweldige maatjes.

De Innemende Persoonlijkheid van de Mopshond

Het hondenras Mopshond valt op door zijn unieke aard. Hun bijzondere uiterlijk draagt bij aan hun charme. Met rimpelige gezichten en grote ogen, stralen ze een unieke sfeer uit.

Geliefde Mopshond

De Mopshond is klein maar stevig. Ze staan bekend om hun speelsheid, liefde en geduld. Hun karakter is veelzijdig: levenslustig bij spel, maar rustig bij ontspanning.

Voor de verzorging van een Mopshond kies je speciale accessoires en voertonnen. De Voerton June is geliefd bij eigenaars, te koop voor €24,255. Ook Curver’s Voederton van 23 liter voor €16,85 is populair5.

Verkoeling in de zomer is belangrijk voor de Mopshond. De ICE BUDDY vormpjes voor hondenijsjes, voor €53,70, zijn populair5. Hofman’s Voerton met draaisluiting van 70 liter, voor €29,25, houdt voer vers5.

ProductPrijsCapaciteitKorting
Curver Droogvoercontainer Hondensilhouet€52,49tot 20 kg droogvoer6%
Trixie voerton tot 25kg droogvoer Zwart€13,99tot 25kg droogvoer30%
Voerton met draaisluiting Zwart 40€19,75Niet gespecificeerd

Bij het kiezen van voertonnen is het slim niet alleen naar prijs te kijken. Denk ook aan gebruiksgemak. Zo maak je het leven van jou en je Mopshond beter. Dit lieve ras verdient het beste.

De Intrigerende Chinese Naakthond

De Chinese Naakthond staat bekend om zijn unieke, haarloze uiterlijk. Er zijn twee soorten: de haarloze en de behaarde Powderpuff6. Ze hebben beide een bijzondere verzorging nodig om hun huid gezond te houden.

Chinese Naakthond

De haarloze variant heeft elke week minimaal één bad nodig6. Dit houdt hun huid zacht en voorkomt puistjes. Gebruik suikerscrubs of zoutscrubs voor het behoud van een schone huid6.

De Powderpuff moet regelmatig gewassen worden met shampoo en conditioner. Daarna is het belangrijk om hun vacht te borstelen, zodat er geen klitten ontstaan6.

Na het baden moeten beide variëteiten goed gedroogd en geborsteld worden. Vooral bij het gezicht en de nek moet je voorzichtig zijn om klitten te vermijden6. Een beetje essentiële olie kan de huid extra verzorgen, maar wees voorzichtig om irritatie te voorkomen6.

Je kunt ook een keer een huidmasker met kattenzand proberen6. Dit werkt net als professionele kleimaskers en is goed voor de huid. Zo blijft elke Chinese Naakthond, haarloos of Powderpuff, er gezond en mooi uitzien.

Buitenbeentjes in de Hondenwereld: Affenpinscher en Meer

De Affenpinscher komt uit Duitsland7 en is echt uniek. Hij is maar 25 tot 30 cm hoog7. Zijn vacht is meestal zwart met wat bruine plekken7. Dit ras valt op met zijn bijzondere uiterlijk en levendige gedrag. In de middeleeuwen was de Affenpinscher een waakhond voor de rijken7. Tegenwoordig vinden veel mensen zijn moed, eigenzinnigheid, goede gedrag, en liefde7 erg aantrekkelijk.

Affenpinscher

De Affenpinscher hoort bij FCI Groep 2, sectie 1, #1867. Hier zijn ook andere rassen bij zoals de Boxer en Rottweiler. Elk ras heeft iets bijzonders, maar de Affenpinscher valt echt op door zijn kleine formaat en grote hart.

RasGemiddelde HoogteKenmerkende VachtTemperament
Affenpinscher25-30 cmZwart met bruine markeringenFearless, stubborn, well-behaved, affectionate
Boxer
Bulldog

Honden zoals de Affenpinscher worden vaak geliefd in de hondenwereld. Hun unieke uiterlijk en karakter vieren we. Deze buitenbeentjes laten zien hoe divers honden kunnen zijn. Laten we elk ras waarderen en kijken naar meer unieke rassen.

De Curieuze Aantrekkelijkheid van de Peruaanse Naakthond

De Peruaanse Naakthond boeit mensen wereldwijd met zijn unieke, haarloze uiterlijk. Dit bijzondere dier is niet alleen bekend door zijn gebrek aan vacht. Het heeft ook diepe wortels in de Inca-cultuur, wat het een rijke culturele betekenis geeft.

Peruaanse Naakthond

In oude kunstwerken is de Peruaanse Naakthond al te vinden. Dit laat zien dat het ras meer is dan een huisdier; het is een stukje levend erfgoed.

De Peruaanse Naakthond is niet alleen een trouwe vriend, maar een symbool van de Inca-beschaving, die ons tot op heden nog steeds raakt.

De verzorging van een haarloos hondenras is bijzonder. Zonder vacht moet de eigenaar goed letten op huidverzorging, bescherming tegen de zon en temperatuurcontrole. Dit zorgt voor het welzijn van het huisdier.

 • Regelmatige hydratering van de huid
 • Zonnebrandcrème tijdens blootstelling aan de zon
 • Warmtekleding tijdens koudere maanden

De waardering en zorg voor dit ras is bijzonder. Het was ooit belangrijk voor oude culturen. Nu leeft het in huizen over de hele wereld. En ontvangt het nog steeds veel liefde en zorg, net als vroeger.

Gekuifde Schoonheid: De Chinese Crested

Chinese Crested hond

De Chinese Crested valt op in de hondenwereld. Met zijn gekuifde vacht staat hij in de top 7 van “lelijkste” honden in Nederland. Toch houden mensen erg van hem, zo blijkt uit zijn waardering van 4.6/58. Deze honden hebben speciale zorg nodig. Dit zorgt dat ze gezond blijven. Ze zijn tussen de 11 en 13 inches groot en wegen tot 12 pond. Hun atletische vermogen maakt ze geweldig in sporten zoals gehoorzaamheid en behendigheid9.

Dit ras is heel schoon en verliest bijna geen haar. Hun vacht moet wel elke week of om de week verzorgd worden9. Het is beter om voorzichtig te zijn met medicijnen. Onnodige medicatie moet vermeden worden9. Van jongs af aan hebben ze sociale interactie nodig. Dit voorkomt angst voor mensen. Zonder gezelschap kunnen zij angstig worden en blaffen of dingen stukmaken9.

Zoek een betrouwbare fokker voor een puppy zonder erfelijke ziektes. Deze honden passen zich goed aan, zelfs in appartementen. Daarmee zijn ze een prima keuze voor vele hondenliefhebbers9.

De Chinese Crested: Een unieke verschijning met een groot hart en een behoefte aan toegewijde verzorging.

KenmerkDetails
Lengte11 tot 13 inches
GewichtTot 12 pond
VachtverzorgingElke 1 of 2 weken
ActiviteitenConformatie, gehoorzaamheid en behendigheid
BehuizingGeschikt voor appartementen
Sociale behoefteCruciaal voor het voorkomen van verlegenheid

Excentrieke Verschijning: De Hongaarse Puli

De Hongaarse Puli valt op door zijn bijzondere vacht en slimheid. Dit hondenras komt uit een lange lijn herders. Zijn vacht bestaat uit lange, vervilte koorden die10 bijna de grond raken. Deze unieke vacht beschermt tegen weer en wind en laat zien hoe energiek en werklustig deze honden zijn.

Opvallende vacht van de Hongaarse Puli

Het verzorgen van zo’n opvallende vacht vraagt veel tijd en aandacht. Elke haarlok moet apart verzorgd worden om de look te behouden. Wie deze inspanning levert, krijgt een hele slimme en behendige hond terug.

Pulik zijn zeer slim en leren snel nieuwe dingen. Ze zijn daarom geweldige werkhonden. Hun werklust en scherpzinnigheid maken ze perfect voor herderswerk en agility.

De Puli is levendig en past zich makkelijk aan, een geweldige toevoeging aan het gezin. Ze hebben genoeg te doen nodig, zowel mentaal als fysiek. Een goede opvoeding is essentieel voor deze energieke honden.

Griffon Bruxellois: Een Expressief Raskenmerk

De Griffon Bruxellois valt op door zijn expressieve aard. Hun levendige ogen en unieke gezichtsuitdrukkingen maken hen bijzonder. Hun uiterlijk en karakter zorgen samen voor een opvallende persoonlijkheid.

Griffon Bruxellois expressief uiterlijk

Deze honden komen oorspronkelijk uit het 19e-eeuwse Brussel. Ze hielden koetsen vrij van ongedierte. Nu zijn ze geliefde gezelschapshonden, vanwege hun liefde en loyaliteit.

KaraktereigenschappenUiterlijke Kenmerken
Alert en NieuwsgierigKorte snuit en grote ogen
Intelligent en TrainbaarRuwharige vacht
Aanhankelijk aan familieRode of zwart en tan kleur

De verzorging van hun vacht is belangrijk. Het moet regelmatig getrimd en gekamd worden voor een gezonde glans.

“De Griffon Bruxellois heeft een hartverwarmende uitdrukking die hondenliefhebbers over de hele wereld betovert.”

Het gezicht van de Griffon Bruxellois toont veel emoties. Van liefde tot speelsheid.

De Lelijke Eendjes van Honden: American Staghound en Barzoi

De American Staghound en de Barzoi staan bekend om hun jachtverleden. Ze worden niet als de meest conventionele schoonheden gezien. Toch hebben ze door hun uiterlijk en geschiedenis veel respect bij kenners.

De American Staghound wordt niet erkend door de AKC, maar heeft een rijke geschiedenis. Deze honden jagen op groot wild in Amerika dankzij hun snelheid en kracht.

De Barzoi komt uit Rusland en was de jachthond van de aristocratie. Hun lange lijf en snelle bewegingen maken ze bijzonder elegant.

Beide rassen zijn perfect voor de jacht dankzij hun unieke kwaliteiten. Nu kijken we naar wat ze speciaal maakt.

American StaghoundBarzoi
Afkomst in de pionierstijd van AmerikaDiepgeworteld in de Russische adel
Uitmuntend in snelheid en uithoudingsvermogenOpvallend elegant en snel
Geliefd voor hun veelzijdigheid in de jachtHistorische waarde als wolfjager
Praktisch en sterk gebouwde hondLang en slank met een silhouet dat opvalt

Hoewel deze honden niet meteen ‘mooi’ genoemd worden, hebben ze iets unieks. Hun jachtverleden en persoonlijkheid maken ze boeiend voor liefhebbers.

American Staghound en Barzoi

Kaukasische Berghond: Onbekend Maakt Onbemind?

De Kaukasische Berghond is een onbekend hondenras met boeiende kenmerken. Veel mensen kennen deze kenmerken niet. Deze honden zijn krachtig en moedig. Tegelijkertijd zijn ze niet erg bekend buiten hun thuisgebied. Waarom zijn deze honden nog zo onbekend? En waarom zouden ze meer liefde en aandacht moeten krijgen?

Deze honden komen uit de Kaukasus bergen en beschermen van nature. Ze hebben een diepe blaf en een indrukwekkend lichaam. Ze passen goed op vee en zijn lief voor hun familie.

KaraktereigenschapOmschrijving
AanhankelijkOndanks hun grootte en zelfstandigheid zijn ze heel trouw en liefdevol voor hun familie.
BeschermendZe waken goed over hun gezin en komen in actie als dat nodig is.
ZelfstandigDeze honden doen het beste met een eigenaar die weet om te gaan met hun onafhankelijkheid.

Dit hondenras heeft een specifieke aanpak nodig voor training en omgang. Daardoor zijn ze misschien niet ieders eerste keuze. Hun sterke wil en kracht vragen om een eigenaar met ervaring. Dit kan ook de reden zijn waarom ze niet zo bekend zijn.

Kenmerken van de Kaukasische Berghond

De Kaukasische Berghond blijft vaak onopgemerkt naast bekendere rassen. Maar ze verdienen meer aandacht. Niet alleen door hun nobele karakter. Ook omdat ze een sterke band kunnen vormen met mensen die hun liefde winnen. Het gaat meer om ‘Onbekend maakt onbegrepen’ dan ‘Onbekend maakt onbemind’.

We moeten deze prachtige honden meer omarmen. Het is tijd dat ze erkend worden in de wereld van hondenrassen. Laten we hun schoonheid en de liefde en loyaliteit die ze kunnen bieden waarderen.

Conclusie

In onze zoektocht naar lelijke honden hebben we verschillende rassen bekeken. We ontdekten dat schoonheid echt in het oog van de kijker ligt, zeker bij honden. Elk hondenras dat we hebben besproken, heeft zijn eigen unieke kenmerken. Die laten zien dat het echt om meer draait dan hoe een hond eruitziet.

Van de rimpelige Engelse Bulldog tot de Mexicaanse Naakthond, elke hond verdient liefde. Ongeacht zijn uiterlijk, elke hond verdient een warm thuis.

De winnaar van de ‘werelds lelijkste hond’ was een zwerfhond. Hij won niet alleen de titel en 1.500 dollar, maar ook vele harten11. Dit event moedigt aan tot adoptie, zodat meer dieren een beter leven krijgen11. Tegelijkertijd moeten we bewust blijven van het belang van goed hondenwelzijn12.

We moeten verder kijken dan alleen het uiterlijk van een hond. Elke hond, ‘lelijk’ of niet, heeft speciale zorg nodig. Laten we alle honden waarderen, ongeacht hun ras.11

FAQ

Wat maakt honden “lelijk”?

Wat we als ‘lelijk’ zien, hangt af van wat we gewend zijn en wat onze cultuur mooi vindt. Soms worden dingen zoals rimpels of ruwe vacht gezien als minder mooi. Dit geldt ook voor honden met een aparte lichaamsbouw.

Wat zijn de charmante eigenschappen van de Engelse Bulldog?

Engelse Bulldogs zijn stevig en zien er een beetje bezorgd uit. Maar dat maakt ze juist leuk. Ze zijn erg lief en trouw naar hun baasjes toe.

Wat maakt de Bull Terrier uniek qua uiterlijk?

Bull Terriers zijn makkelijk te herkennen aan hun eivormige hoofd en spitse oren. Dit zorgt voor hun aparte look.

Welk uiterlijk kenmerkt de Bedlington Terrier?

Bedlington Terriers lijken een beetje op schapen door hun aparte vacht. Ze zijn slim en houden van spelen.

Welke fysieke kenmerken heeft de Neapolitaanse Mastiff?

Neapolitaanse Mastiffs zijn groot en sterk, met een dikke vacht. Ze zijn erg lief en willen hun familie beschermen.

Wat maakt de Mexicaanse Naakthond bijzonder?

De Mexicaanse Naakthond heeft geen vacht. Hun naaktheid maakt ze speciaal, vooral in sommige culturen.

Wat zijn de innemende eigenschappen van de Mopshond?

Mopshonden hebben een uniek gezicht dat veel over hun karakter zegt. Ze zijn heel lief en hechten zich sterk aan mensen.

Wat is opmerkelijk aan de Chinese Naakthond?

Chinese Naakthonden hebben geen haar. Ze hebben speciale zorg nodig. Dit maakt hen uniek.

Welke hondenrassen vallen buiten het gebruikelijke patroon?

Rassen zoals de Affenpinscher vallen op door unieke kenmerken. Ze zijn anders dan de meeste rassen.

Wat maakt de Peruaanse Naakthond nieuwsgierig aantrekkelijk?

De Peruaanse Naakthond is interessant omdat hij haarloos is en speciale zorg nodig heeft. Hij is ook zeldzaam.

Wat is opvallend aan de Chinese Crested?

De Chinese Crested heeft een bijzondere vacht en heeft extra verzorging nodig. Dit maakt hem opvallend.

Wat maakt de Hongaarse Puli excentriek?

De vacht van de Hongaarse Puli is uniek en vraagt om bijzondere verzorging. Ze staan ook bekend om hun slimheid.

Wat maakt de Griffon Bruxellois expressief?

De Griffon Bruxellois valt op door zijn expressieve gezicht. Hij ziet er charmant uit.

Welke geschiedenis hebben de American Staghound en Barzoi?

De American Staghound en Barzoi waren jachthonden. Hun bijzondere eigenschappen maken hen verschillend van andere rassen.

Wat maakt de Kaukasische Berghond minder bekend?

De Kaukasische Berghond is minder bekend en soms niet gewaardeerd. Maar het ras heeft unieke kenmerken.
 1. https://cms.dierenbescherming.nl/assets/common/default/PDF/DIER_1_2020_web.pdf
 2. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/26/chinese-naakthond-mr-happy-face-verkozen-tot-lelijkste-hond/
 3. https://www.zooplus.nl/magazine/hond/hondenrassen/bulterrier
 4. https://www.linda.nl/nieuws/media/cruella-lelijkste-hond-nederland-voelt-heel-dubbel/
 5. https://www.beslist.nl/products/dieren_accessoires/dieren_accessoires_480641/c/dier_dierenbenodigdheden~480616~~t_voerbak~23444748
 6. https://www.hondenwoordenboek.nl/soort-chinese-naakthond/
 7. https://nl.wikipedia.org/wiki/Affenpinscher
 8. https://woefy.nl/lelijke-honden/
 9. https://www.hondtekoop.com/chinese-gekuifde-naakthond/
 10. https://www.hondenfun.nl/16-hondenrassen-met-een-bijzonder-uiterlijk/
 11. https://www.nedbox.be/artikel/scamp-tramp-niveau3/1091
 12. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-28286-228.html
Picture of Jeroen
Jeroen

Welkom op huisdierheld.nl, het platform waar ik mijn liefde voor honden met jullie deel. Met twee trouwe viervoeters aan mijn zijde, ontdek ik dagelijks de vreugde en het gezelschap dat deze prachtige dieren bieden. Of het nu gaat om trainingstips, gezondheidszorg, voeding of de beste hondenwandelingen - ik voorzie je graag van handige adviezen.

Hondennamen generator
Hondennaam Generator
Loading...
Gerelateerde artikelen
Beste y-tuig hond 2024: Top keuzes voor je viervoeter
Wat kost een hondenverzekering in Nederland?
Help ik heb een agressieve hond | Gedragsproblemen
Alles wat je moet weten over gevaarlijke honden in Nederland